Hocam bana am5 te geçilecek işlemci söyler misin? Neden geçilmesin mesela? 7k fazla para verip 7500f alacaktım ve aynı değerleri yakalayacaktım, ileride onu da update etmeye kalksam 20k lık işlemcilere yönlenmem gerekecekti.
Şimdi sizin durumunuzu bilmiyorum. Ben eğer sıfır sistem dizecek olsam bütçem de kısıtlı olsa 7500f 7600 gibi işlemciler ile b650 anakartlara yönelirim. 3-5 sene sonra da am5 in desteklediği son işlemci serisinden orta seviye bir işlemciyle defteri kapatırım. Halihazırda am4 sistemdeysem şu an defter kapatma işlemcisi 5700x3d. Yeni defterler açma işlemcisi değil.
2750'ye kutusuz fansız 1.5 yıllık r5 5600 sattım, buna geçtim am5 orta-üst segment am5 geçmeyeceksen en iyi alternatif şuan bu. Cod MW 3 yeni çıkanını oynuyorum 70-75 FPS kalabalık yerlerde 4K tüm ayarlar ultra, fsr falan kapalı.
Hocam bana am5 te geçilecek işlemci söyler misin? Neden geçilmesin mesela? 7k fazla para verip 7500f alacaktım ve aynı değerleri yakalayacaktım, ileride onu da update etmeye kalksam 20k lık işlemcilere yönlenmem gerekecekti.
Cache farklarına baktın mı? 32 MB yetmeyecek unreal engine oyunlarında, kötü optimize edilmiş oyunlarda da droplar olması muhtemel. Bunda öyle bir sorun yok. Farklı bir teknolojisi var. Ha sen fark verip 32MB+ cache'li bir sisteme geçerim dersen, durma geç.
5600 den 5700x3d ye geçince ne fark edecek hocam? Hem de 1 5600 parası daha üzerine koyulacak. Kenara atın ileride kuracağınız yeni setup için kaynak olsun.
5600 den 5700x3d ye geçince ne fark edecek hocam? Hem de 1 5600 parası daha üzerine koyulacak. Kenara atın ileride kuracağınız yeni setup için kaynak olsun. Alıntıyı görüntüle
Kıyaslama yapmak için önce fiyat, sonra performansına bakılır, sonra fiyat/performans ürünü mü ona bakılır. Şuan bu fiyatta ki git gide düşüyor ben 6950 TL'den almıştım 2 hafta önce, her türlü alınır. Anakart, işlemci, ram değiştirilirse maliyet artacaktır. ve 7500f alınırsa giriş seviye olarak 32 MB cache ile sınırlı kalacaksın. Tekrar ediyorum, bu cache teknolojisi devrimsel bir şey, Aynı mhz ve üretim mimarisindeki teknolojili işlemcinin üstüne katman olarak cache atılıyor, cache yükseliyor, oyunlarda optimizasyon sorunu varsa bunları yüksek MB'lı cache belleğine rahatlıkla yazabiliyor yani tıkanmıyor. Günümüzde 7500f 32MB AM5 sistem işimizi görüyor ama, iyi optimize edilmemiş oyunlarda drop sorununu oyun optimizde edilmedikçe ve işlemciyi değişmedikçe yaşayacağız. Delta Force Hawk Ops adından bir oyunun betasını oynuyordum, steam fest etkinliğinde bir haftalığına tekrar açıldı, unreal engine motoru ile yapılmış, o kadar çok araştırdım ki yüksek cache'li bir işlemci aramaya başladım çünkü kimse problemi işlemci değişmeden çözemedi. Adamlarda 4090'lı sistemler var intel işlemciler veya çok güçlü 3D cache olmayan sistemlerde takılmalar yaşanırken bende onlardan eser kalmadı. Çok üzücü değil mi? O kadar para veriyorsun ekran kartı dünyanın en güçlüsü işlemci bilmem kaçıncı sırada, belki ilk 10 arasında ama drop yiyorsun. Şimdi şunu soruyorum, biz bir oyun oynarken update ile düzelmesini mi bekleyeceğiz? veya düzeltilebilecek mi? Ben şahsen bekleyemem. Zevk almadığım oyunu oynamak istemem silerim bir daha da yüklemem.
Haklısın hocam arada fark var da işlemci testleri zaten ekran kartının dar boğaza girmediği koşullarda yapılıyor. Taş çatlasın 180 hz monitör kullanırken ha 323 fps almışsın ha 435 fps almışsın. 6700xt 165 hz monitör kullanan birinin bir 5600 parası daha vermesine değer mi? Bu fark çoğu 5600 kullanıcısının gözünden farkedilmeyecek bile.
Her oyunda bu kadar fps farkı oluşmuyor ki. Tamam daha iyi işlemci ama 2k'da neredeyse 5600'le aynı fps değerlerini veriyor. 1080p'de biraz farkediyor. O da 30 fps kadar. Sadece işlemci kullanan oyunlarda çok aşırı fps farkı oluyor. Attığın görsellerin çoğu işlemci kullanan oyunlardan. Fiyatı 5600'ün iki katı bir zahmet o kadar farkta olsun. Sistem dengeli ve kararlıysa alınmaması beklenmesi daha mantıklı yeni nesil işlemciler geliyor.