cadılar bayramı olsaydı çok keyifli olurduartık orta doğu kültüründen çıkmamız lazım çoğu şeyi ksııtlıyor
benden ondan dolayı diyorum eğlenceli olur esnaflar satış yapar belki toplum güler ama işte dini konular yüzünden olmuyorecadılar bayramı olsaydı çok keyifli olurdu
kral bencede senin dediğin gibi ama şöyle bir şey var bizim kültürümüzdede bayramlar var ramazandır kurban nevruz gibi cumhuriyet gibi bunlarda bayram oalrak hallowena benziyo bizim kültürümüzde böyle bir şey var ben sadece dinden oldğunu düşünüyorum kültürden oldğunu düşünmüyorumher ülkenin kendine ait kültürleri var bizim kültürümüzde de tarihte yok böyle bir şey dine bağdaştırmıyorum
zaten gittikçe batılılaşıyoruz biz de tercih meselesi
etkinliklerin olmama sebebi halkın çoğunlugu sevmiyor bu etkinlikleri din yüzünden
keşke daha fazla batılaşsak şöyle bir şey var bana gelişmiş islam ülkesi sayarmısın gelişmiş katogoride fransızdır almadır bunalrın arasına alabilecek seni burda dinli diye bir şey demiyroum ortaya atıyorum bu konuyuher ülkenin kendine ait kültürleri var bizim kültürümüzde de tarihte yok böyle bir şey dine bağdaştırmıyorum
zaten gittikçe batılılaşıyoruz biz de tercih meselesi
etkinliklerin olmama sebebi halkın çoğunlugu sevmiyor bu etkinlikleri din yüzünden
Sen kutlamak istiyorsan kutla. Ben gavur geleneğini kutlamıyorum.artık orta doğu kültüründen çıkmamız lazım çoğu şeyi ksııtlıyor
yapılıyor bu arada daha 3 gün önce hallowen partisindeydimmüslümanlıktan dolayı olduğunu biliyoeum ama bukadar sıkı bi dine karşın olmuyacağını biliyorum ama keşke olsa halkında rahatlayıp etkinlişkler yapılması gerektiğini düşünüyorum bence halkın bu anlayışı değiştirmesi gerektiğini düşünüyorum ama kime anlatıyoruz keşke bizimde hallowen christmas gibi etkinliklerimiz olsa hem halk için hemde esnaflar için bile iyi olabilir ksotüm mostüm satarlar dini inançların bu gibi etkinliklere karışmasını yanlış buluyorum sohbet edelim gelin
bu benzetme dolar karşısındaki türk lirası gibi oldu aferdersin aynı şey değil bikere bizim dinsel bayramlarımız onlarınki etkinlik bayramı gibi sen şimdi ramazan bayramıyla cumhuriyeti bayramı aynı şey miNE alaka şimdi isteyen yapıyor istediğini ki islamiyette hristiyanların bayramlarını kutlamak dogru değil günah tabikide onlara benzemeye çalışmış oluyorsun. İstediğin kadar bunu reddedebilirsin ama bu böyle ve islamiyetle araplaşmanın ne alakası var islam dini bütün ırklar için geçerli bayramlarımızı da araplar uydurmadı ve şunu da söyleyeyim hristiyanlar sence diyorlar mı ramazan ya da kurban bayramını kutlayalım hayır tabii ki..
küçük yerlerde olan şeyler kendin diyosun ben toplumumuzda neden olmasın diyorum böyle bi etkinlik eğlence dinsel olarak korku filimleride izlemek günaydır ozamna cadılar bayramı korkuyla ilgili nede olsaEğlence mekanı seven birisi değilim fakat yol üstünde merkeze yakın yerlerde cosplay yapanları veya kapalı mekanlarda cadılar bayramına uygun temalı yerler görüyorum. (konum Eskişehir)
Yılbaşı kutlamalarını kendim zaten yapıyorum o konuda dış dünyayla pek aram yok erkek arkadaşımla ağaç süslemek ve yılbaşı temalı giyinmek bana yetiyor. Hiç yılbaşını dışarıda geçirmeyi düşünmedim.
noel sence milli bayram mı ne saçmalıyonbu benzetme dolar karşısındaki türk lirası gibi oldu aferdersin aynı şey değil bikere bizim dinsel bayramlarımız onlarınki etkinlik bayramı gibi sen şimdi ramazan bayramıyla cumhuriyeti bayramı aynı şey mi
hayır sen önek verdin ya hristiyanların ne ihtiyacı varda ramazanı kutlasınlar ramazan dini bi bayram şimdi diceksin ozaman biz niye kutlayalım onların bayramlarını çünkü onalrın bayramı sosyal etkinlik bayramınoel sence milli bayram mı ne saçmalıyon
harbici yüzde yüz sıkıntı olurdu sen kime buçak çekıyun laun jason falan dilnemem alırım ayağımın altına xddini kültürel boyutunu geçtim etkinlik diye çıkarsın kendini 2 saniye geçmeden bıçaklı silahlı kavganın içinde bulursun
Çok saçma bir soru olmuş biz zaten bunun gibi etkinliklerin bolca var bu bizim kültürümüze uygun değil hiç cumhuriyet bayramı kutlayan bir yabancı ülke gördün mü hem bu Hristiyan halk için yani yapmamamiz daha doğru olurmüslümanlıktan dolayı olduğunu biliyoeum ama bukadar sıkı bi dine karşın olmuyacağını biliyorum ama keşke olsa halkında rahatlayıp etkinlişkler yapılması gerektiğini düşünüyorum bence halkın bu anlayışı değiştirmesi gerektiğini düşünüyorum ama kime anlatıyoruz keşke bizimde hallowen christmas gibi etkinliklerimiz olsa hem halk için hemde esnaflar için bile iyi olabilir ksotüm mostüm satarlar dini inançların bu gibi etkinliklere karışmasını yanlış buluyorum sohbet edelim gelin
Laf etmemek için zor tutuyorum doğu dediğin nedir kardeşim biz niye batilasalim şu an çoğu genc böyle saçma şeylerle aklını bozmuys Tanzimat batilalasma nasıldı biz batilalasma değil özümüze dönmemiz lazım sizin de araplasmis insanlardan pek bir farkınız yok bizi barbar olarak gören Avrupalı barbarlara ozenmeyinartık orta doğu kültüründen çıkmamız lazım çoğu şeyi ksııtlıyor