Neler Yeni

Laptop %80 şarj moduna almak gerekli mi ?

rainbowgamer

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
320
İsim
umut yiyen
Laptop yazılımında şarj maksimum %80 olacak şekilde ömrü uzatmak için ayar koymuşlar.Sizce açılmalı mi bu ayar ve performansa etkisi olmaz değil mi ?

xTURANN

80+ Silver
Şarjda kullandığında dert değil ama batarya da kullandığında, %20 eksiklik yüzünden şarjı daha erken bitecektir.

rainbowgamer

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
320
İsim
umut yiyen
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Şarjda kullandığında dert değil ama batarya da kullandığında, %20 eksiklik yüzünden şarjı daha erken bitecektir.
Şarjda oyun oynarken o 20'nin bir etkisi olmaz zaten değil mi

ghnn

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
176
İsim
Gökhan
oyun bilgisayarı ise bence evet. çünkü sıcaklıklar arttıkça pilin ömrü de azalıyor %100de tutmak çok sağlıksız olur

rainbowgamer

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
320
İsim
umut yiyen
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
oyun bilgisayarı ise bence evet. çünkü sıcaklıklar arttıkça pilin ömrü de azalıyor %100de tutmak çok sağlıksız olur
Şuan şarj full onun için prizden cikarmama gerek var mı maks 80 olması için

Güvencan

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Güvencan Urluoğlu
O moda alırsan bataryanın ömrünü uzatırsın. Benim Lenovo G500 vardı, onun programında da %60 modu vardı. Uzun süreler kullanıyordum şarjdan çıkarmadan, pandemide 2-3 sene şarj aletini prizden hiç çekmeden laptopa bağlı bir şekilde kullandım. Şarjdan ayırıp normal kullandığımda da batarya hala 1 saate yakın götürüyor günlük işlerde vs. Ama tabi ki belli bir süreden sonra bataryanızın da kalitesine bağlı olarak değiştirmeniz gerekecek.

Top Bottom