Neler Yeni

Yardım MONİTÖR ACİL YARDIM!!

Göktürk ArdaHan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,215
İsim
Arda doğan
Okumaya gerek görmedim zira:
1) Türkçe. Ne noktalama var ne büyük harf. Anlamak için kırk takla atmam lazım.
2) İlk cümle tamamen ofsayt. Monitör tepki süresi ile insan tepki süresinin araba ile elma kadar bile alakası yok. Sen piksel tepki süresi ile girdiğin işlemin ekranda gözükme süresi olan input lag'ı yani giriş gecikmesini karıştırıyorsun. Bu değer belli özel durumlar dışında (HDR gibi, strobe gibi) önemlo değildir zira modern monitörlerin hepsi yeterince düşük giriş gecikmesine sahiptir. Bunu yakın zamanda tekrar açıklamiştım. Biliyorum okumayacaksın (Zira önceki yazdıklarımı okusaydın zaten çoktan anlamıştın, demek ki okumamişsın ve bunu da okumayacaksın.) ama gerçekten okuyup öğrenmek istiyorsan kısa haliyle şurada açıklamıştım:
3) Dediğim gibi benim yazdığımı okumamışsın. Ben seninkini niye okuyayım?
Bonus bilgi: Etiketlediğin adamlar monitörü bana soruyor zaten 😅
Mesaj otomatik birleştirildi:

Maksat bizimkileri gömmek değil ama monitör konusunda TR'de duzgün inceleme yapan tek bir kaynak dahi yok. PCH gibi modart gibi kanallar milyonluk olmasına rağmen arabayı ters sürmek kadar bariz büyük bilgi yanlışları veriyorlar incelemelerinde. Adamlar ghosting testini bile doğru yapamıyor.

Evet arttırır. Ama e-sporcularin kullanmasından anlayacağinız üzere kazancınızın yanında önemli değil. Zaten çok da yükseltmiyor iyi strobe'u olan modellerde. Bahsettiğm üzere onlar da az.
Knk onu bana değil konu sahibine attın sandım o yüzden bakmadım bana attığını şimdiki yorumunda fark ettim ve yok noktasıymış yok ilk iki cümle ofsaytmış ben sana burda Türkçe dersi vermiyorum ders verecek olsam burada tam anlamıyla düzgün bir şekilde fiiller ile gerekirse anlatımımı yaparım zaten yok şöyle girişi çıkışı yok şusu busu o zaman 540Hz monitör al gel cs'de vs'ye bana boş konuşma yapma sen 165Hz ile 240Hz arasındaki o farkı anla ben konu açıcam senden özür dileyeceğim iddiasına varım

Fantastiktürk

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Knk onu bana değil konu sahibine attın sandım o yüzden bakmadım bana attığını şimdiki yorumunda fark ettim ve yok noktasıymış yok ilk iki cümle ofsaytmış ben sana burda Türkçe dersi vermiyorum ders verecek olsam burada tam anlamıyla düzgün bir şekilde fiiller ile gerekirse anlatımımı yaparım zaten yok şöyle girişi çıkışı yok şusu busu o zaman 540Hz monitör al gel cs'de vs'ye bana boş konuşma yapma sen 165Hz ile 240Hz arasındaki o farkı anla ben konu açıcam senden özür dileyeceğim iddiasına varım
Tamam. Madem öyle o zaman şimdi oku. Aradaki farkın anlaşılacağını örneklerle orada anlattım zaten. Bu kadar uzun bir şeyi tekrar mi yazayım?

Yine takıldığın bir şey olursa cevaplayabilirim.

Göktürk ArdaHan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,215
İsim
Arda doğan
Anladım. O zaman alıp kullanıp birilerinin düzgün ekipmanlarla bu monitörün testlerini yapmayı beklemekten başka bi seçenek yok. Umarım işin sonunda xg2431 almadığıma pişman olmam :D
Knk bakma bu işlere boş işler hepsi gereksiz yere para tuzağı e sporculara sor istersen önemli olan birtek monitörün tazeleme hızlı değil o tazeleme hızının sana katacağı detayı odaklı bir şekilde algılayabilmen buda odak kasmadan geçer yani odağın ne kadar iyiyse sende bi o kadar iyisin demektir boş şeylere para harcamak yerine paranı biriktir oyun içinde antrenmanlar yap odağını geliştir reflexlerini iyileştir e sporculara sorsan dahi sana bunu diyecekler çoğu e sporcu 240hz kullanıyor hayla 540hz çıkmasına rağmen dediğim gibi önemli olan odaktır.

Fantastiktürk

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Knk bakma bu işlere boş işler hepsi gereksiz yere para tuzağı e sporculara sor istersen önemli olan birtek monitörün tazeleme hızlı değil o tazeleme hızının sana katacağı detayı odaklı bir şekilde algılayabilmen buda odak kasmadan geçer yani odağın ne kadar iyiyse sende bi o kadar iyisin demektir boş şeylere para harcamak yerine paranı biriktir oyun içinde antrenmanlar yap odağını geliştir reflexlerini iyileştir e sporculara sorsan dahi sana bunu diyecekler çoğu e sporcu 240hz kullanıyor hayla 540hz çıkmasına rağmen dediğim gibi önemli olan odaktır.
Aynen kardeşim dünyada tek akıllı sensin.

Engel.

Göktürk ArdaHan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,215
İsim
Arda doğan
Aynen kardeşim dünyada tek akıllı sensin.

Engel.
He tamam sen 240hz ve üstüne 8-10k ve daha fazla para ver direk e sporcu olursun zaten ekipman ne kadar iyiyse o kadar iyi oynanıyor oyunlar dimi😂

LoserIl

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Forum efsanesi değil insan beyni hücreleri 1000hz'de tepkimeyi dahi veremez gözden ele reflex olarak 165hz ile 240hz arasındaki farkı bir insanın fark etmesi çok zor 360 hz gereksiz 240da hem fiyatı hemde sana katabilecekleri gereği
önemli olan birtek hz değil sende 540hz olsun rakipte 165-180hz bir monitör olsun eğerki sen düzgün oynayamıyorsan istersen mouse hz ini 4k ya klavye hz'ini 4k ya monitör hz'ini 540hz e çıkart zaten almış olduğun tepkime süreleri gosting'i fark ettirtmeyecek bir seviyede olduğu için bunu fark edemeyeceksin
kullanmış olduğun panel adam akıllı o değerleri doğru bir şekilde verebilen bir panel ise sağlam bir panel ise 165hz 1ms veya 180hz 1-0.5ms gibi değerler zaten fazlasıyla yeterli
165hz ile 360hz arasındaki o detayı fark edebilmen için 640x800 gibi bir çözünürlük ile monitörün dibine girmen gerekli'ki o farkı azda olsa görebilesin o detay o kadar ufak bir detay ki insan gözünün o detayı fark etmesi ve o detay hızına yakın tepki vermesi reflex görsetmesi aşırı zor hatta bence imkansızdır elini aç ve ışığa tut salla olduğu yerden kolu hareket ettirtmeden sadece bilek ile aradaki o geçişi dahi fark edemezsin çünkü önemli olan o hz değerini o kare değerini görmek değil o kare değerine odaklanabilmek ve sen daha elini sallarkenki kare hızına odaklanamıyorken takibini yaparak aradaki o geçişi zihninde yok edemiyorken 360hz i 240hz i asıl tepkimesi ile görmen imkansız bunu anca testlerde yavaşlatılmış şekilde fark edersin yani önemli olan hz değil alacağın panelin sağlam düzgün bir panel olması ve monitörde ghosting olmaması için 165hz ve üstü seçilmesi önemli birde 2ms altı gerçek zamanlı tepki süresi
@SadeceBirisi.
@LoserIl
@Bünyamina
Okumaya gerek görmedim zira:
1) Türkçe. Ne noktalama var ne büyük harf. Anlamak için kırk takla atmam lazım.
2) İlk cümle tamamen ofsayt. Monitör tepki süresi ile insan tepki süresinin araba ile elma kadar bile alakası yok. Sen piksel tepki süresi ile girdiğin işlemin ekranda gözükme süresi olan input lag'ı yani giriş gecikmesini karıştırıyorsun. Bu değer belli özel durumlar dışında (HDR gibi, strobe gibi) önemlo değildir zira modern monitörlerin hepsi yeterince düşük giriş gecikmesine sahiptir. Bunu yakın zamanda tekrar açıklamiştım. Biliyorum okumayacaksın (Zira önceki yazdıklarımı okusaydın zaten çoktan anlamıştın, demek ki okumamişsın ve bunu da okumayacaksın.) ama gerçekten okuyup öğrenmek istiyorsan kısa haliyle şurada açıklamıştım:
3) Dediğim gibi benim yazdığımı okumamışsın. Ben seninkini niye okuyayım?
Bonus bilgi: Etiketlediğin adamlar monitörü bana soruyor zaten 😅

Maksat bizimkileri gömmek değil ama monitör konusunda TR'de duzgün inceleme yapan tek bir kaynak dahi yok. PCH gibi modart gibi kanallar milyonluk olmasına rağmen arabayı ters sürmek kadar bariz büyük bilgi yanlışları veriyorlar incelemelerinde. Adamlar ghosting testini bile doğru yapamıyor.

Evet arttırır. Ama e-sporcularin kullanmasından anlayacağinız üzere kazancınızın yanında önemli değil. Zaten çok da yükseltmiyor iyi strobe'u olan modellerde. Bahsettiğm üzere onlar da az.
niye etiketledin anlamadım. bonus bilgi doğru zaten :) ama benim bildiğim kadarıyla da monitör hz'si ile insanın gözünün algılama olayı farklı şeyler . daha fazlasını bilmiyorum

Göktürk ArdaHan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,215
İsim
Arda doğan
niye etiketledin anlamadım. bonus bilgi doğru zaten :) ama benim bildiğim kadarıyla da monitör hz'si ile insanın gözünün algılama olayı farklı şeyler . daha fazlasını bilmiyorum
Zaten oluşan detaya odaklanabilme önemli bildiğin bilgi doğru knk

Fantastiktürk

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Ben etiketlemedim.

Fantastiktürk

80+ Silver
En İyi Cevap
1
-
Göktürk ArdaHan adlı arkadaş şöyle bir konu açmış:
'İnsan Gözü 240hz Üstünü Algılayabilir Mi?'

O konuda burada anlattıklarımı daha detaylı açıkladım. Konuyu okuyup merak eden varsa bakabilir:

Berkylmaz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
29
İsim
Berk
yok hocam o dell in bi monitürünü almış 27 inç 360 hz 1080p. Taiwan harici nereden geliyor ki?
Hocam monitörde ölü pixel ghosting yok malzeme kalitesi çok iyi 27 inç olmasına rağmen görüntüde pixel sayma muhabbeti yok 360 hz yi gözle anlıyamıyorım doğal olarak ama karşımdaki adamdann daha önce refleks vererek sıkıyorum bunu deneyimledim bir çok kez sabaha kadar kurcalama üstündeydim gayet güzel alınabilir bir monitör

svedorn

80+
@Fantastiktürk Hocam teslim aldım monitörü 1-2 saat önce şimdi kurdum. Ölü piksel yok sanırım sitelerde test ettim. Şimdi o senin resmini attığın ufo testini nasıl yaparım siteyi açtım ama hangi ayarları yapıp o testi yapacağım? Hangi testi seçeceğim ordan?

çin vietnam kore japonya malezya macaristan polonya çekya endonezya tayland singapur
Teslim aldım ama neresinde yazar tam olarak bu senin dediğin? Kutuda yok monitörün üstünde de yok. Germany falan yazıyor da o üretildiği yer değil sanırım.

Fantastiktürk

80+ Silver
En İyi Cevap
1
@Fantastiktürk Hocam teslim aldım monitörü 1-2 saat önce şimdi kurdum. Ölü piksel yok sanırım sitelerde test ettim. Şimdi o senin resmini attığın ufo testini nasıl yaparım siteyi açtım ama hangi ayarları yapıp o testi yapacağım? Hangi testi seçeceğim ordan?

Teslim aldım ama neresinde yazar tam olarak bu senin dediğin? Kutuda yok monitörün üstünde de yok. Germany falan yazıyor da o üretildiği yer değil sanırım.
Smart response ayarını faster yaptıktan sonra:
Bu siteye girip ufoları gözünüzle takip edin. Bu kadar.
Zor olan kısmı bunu başkasıyla paylaşmak yani kamera kaydına almak. Paylaşmanıza gerek yok kendiniz bakabilirsiniz. Ben zaten sonucu biliyorum ghosting üründen ürüne değişen şansa bağlı bie şey değildir (Aynı monitörün farklı panel versiyonları yoksa). Dolayısıyla incelemedeki test ile aynı çıkacak.

Buna niye baktığınızı hiç anlamadım.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

• B1L0
    Hayırlı forumlar

Forum istatistikleri

Konular
1,034,102
Üyeler
163,946
Son üye