seri134
80+
çin vietnam kore japonya malezya macaristan polonya çekya endonezya tayland singapurTaiwan harici nereden geliyor ki?
çin vietnam kore japonya malezya macaristan polonya çekya endonezya tayland singapurTaiwan harici nereden geliyor ki?
Değer tabii ki. 310Hz ile 180Hz tamamen farklı klasmanlar. Fazla Hz'in gereksiz olduğunu söyleyen varsa (İhtiyaç vb. anlamında değil teknik anlamda diyenleri diyorum.) bu işten anlamıyordur. İsterseniz kısaca özetlerim ama şu an uzun olduğu için üşendim açıkcası.
Yanlış. Onlar strobe ile kullanıyor. O durumda da Hz düşundüğunüz gibi işlemiyor. Örneğin bir kullanıcı 240Hz XG2431'ine 165Hz'de strobe ayarı yapmiştı. Sonuç:O fiyatlara monitör almaya değmez e sporcular bile daha 240hz takılıyor çoğu 165hz bence fazlasıyla yeterlidir benim kuzen 60hz 30-45fps laptop ile cs'de milletin eline veriyodu ve dediğiniz fiyata zaten 2k 180hz ve üstleri geliyo
Aynen ben de gördüm. Bunu da hesaba katmak lazım dediğiniz gibi. Fırsatçılar...xg2431 almayı düşünüyordum viewsonic onun da fiyatı 9500 liraydı indirimlerde 2-3 hafta önce bi anda 12 liraya çıktı niyeyse indirimlerden 1 hafta önce şimdi 11 e düşürmüşler indirim diye satıyorlar. ben de hem ondan ucuz hem asus hem yeni bi model hem de 310 hz diye bunu aldım. Ama doğru ettim bilmem onu öğrenmeye çalışıyorum
İyide e sporcular bile 240hz kullanıyor coğu ve insan gözü ile 165hz ile 240 hz arasındaki farkı fark etmen zor bu sadece hissiyat olurDeğer tabii ki. 310Hz ile 180Hz tamamen farklı klasmanlar. Fazla Hz'in gereksiz olduğunu söyleyen varsa (İhtiyaç vb. anlamında değil teknik anlamda diyenleri diyorum.) bu işten anlamıyordur. İsterseniz kısaca özetlerim ama şu an uzun olduğu için üşendim açıkcası.
Buradaki mesele bu değil de XG259CMS mi yoksa XG2431 mi olmalı. Asus yeni olduğu için incelemesi yok dolayısıyla nasıldır bilmiyoruz. XG2431 ise bu fiyatlarda strobe kralı normalde. Eğer tek amacınız CS ise rakipsiz olmalı düzgün strobe ayarı ile.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Yanlış. Onlar strobe ile kullanıyor. O durumda da Hz düşundüğunüz gibi işlemiyor. Örneğin bir kullanıcı 240Hz XG2431'ine 165Hz'de strobe ayarı yapmiştı. Sonuç:
Alıntıyı görüntüle
Bu ise Dell Alienware AW2523HF 360Hz normal (Konudaki 2724HF'nin testini bulamadığim için bunu paylaşıyorum.):
Alıntıyı görüntüle
Aynen ben de gördüm. Bunu da hesaba katmak lazım dediğiniz gibi. Fırsatçılar...
Yani metin gayet açıktı aslında?İyide e sporcular bile 240hz kullanıyor coğu ve insan gözü ile 165hz ile 240 hz arasındaki farkı fark etmen zor bu sadece hissiyat olur
Hocam çok sağolun. Strobe nedir acaba anlatabilir misin, hiç duymadım. Bu ELMB di galiba onunla mı alakalı? Prolar genelde benq kullanıyor onlar dyac ayarı vardı onu açıp kullanıyorlar onu biliyorum eğer dediğiniz bununla alakalıysa. Bir de şimdi bu 310 hz ya fps bunun altına düşünce yani 310 kullanırken 310 un altına düşünce özellikle CS de input lagı ya da diğer gecikmeleri artırır mı ya da her hangi bi kötü deneyime sebep olur mu diğer hikayeli oyunlar dahil? Son olarak bu monitörün 1ms gtg olduğunu söylüyor ama MPRT hakkında bi bilgi yok ne sitelerde ne kendi sitesinde asusun. onu aldıktan sonra en azından öğrenmenin bi yolu var mıdır?Değer tabii ki. 310Hz ile 180Hz tamamen farklı klasmanlar. Fazla Hz'in gereksiz olduğunu söyleyen varsa (İhtiyaç vb. anlamında değil teknik anlamda diyenleri diyorum.) bu işten anlamıyordur. İsterseniz kısaca özetlerim ama şu an uzun olduğu için üşendim açıkcası.
Buradaki mesele bu değil de XG259CMS mi yoksa XG2431 mi olmalı. Asus yeni olduğu için incelemesi yok dolayısıyla nasıldır bilmiyoruz. XG2431 ise bu fiyatlarda strobe kralı normalde. Eğer tek amacınız CS ise rakipsiz olmalı düzgün strobe ayarı ile.
Yanlış. Onlar strobe ile kullanıyor. O durumda da Hz düşundüğunüz gibi işlemiyor. Örneğin bir kullanıcı 240Hz XG2431'ine 165Hz'de strobe ayarı yapmiştı. Sonuç:
Alıntıyı görüntüle
Bu ise Dell Alienware AW2523HF 360Hz normal (Konudaki 2724HF'nin testini bulamadığim için bunu paylaşıyorum.):
Alıntıyı görüntüle
Aynen ben de gördüm. Bunu da hesaba katmak lazım dediğiniz gibi. Fırsatçılar...
Evet Asus'taki ELMB ayarı, Zowie'de DyAc, Viewsonic'te PureXP diye geçiyor. Strobe teknolojileri bunların hepsi.Hocam çok sağolun. Strobe nedir acaba anlatabilir misin, hiç duymadım. Bu ELMB di galiba onunla mı alakalı? Prolar genelde benq kullanıyor onlar dyac ayarı vardı onu açıp kullanıyorlar onu biliyorum eğer dediğiniz bununla alakalıysa. Bir de şimdi bu 310 hz ya fps bunun altına düşünce yani 310 kullanırken 310 un altına düşünce özellikle CS de input lagı ya da diğer gecikmeleri artırır mı ya da her hangi bi kötü deneyime sebep olur mu diğer hikayeli oyunlar dahil? Son olarak bu monitörün 1ms gtg olduğunu söylüyor ama MPRT hakkında bi bilgi yok ne sitelerde ne kendi sitesinde asusun. onu aldıktan sonra en azından öğrenmenin bi yolu var mıdır?
Çok sağolun hocam. Yine teslim aldıktan sonra soracağım bi şey olursa özelden sormamın bir mahsuru var mıdır?Evet Asus'taki ELMB ayarı, Zowie'de DyAc, Viewsonic'te PureXP diye geçiyor. Strobe teknolojileri bunların hepsi.
Karışık ve uzun bir konu. Vaktim de yok bir iki cümleyle açıklamaya çalışayım. Sizin gözünüzün ve monitörün çalışma mantığı gereği ekrandaki hareket eden nesneler bulanık gözükür. Bu strobe teknolojisi ise monitörün çalısma mantığini değiştirerek bu bulanıklığı engeller. Bu ayar günümuzde her monitörde var neredeyse ancak yalnızca var denebilmek, kağıda var yazabilmek için konuyor. Bayağı zor ve pahalı bir ayardır. Düzgün çalışan monitör sayısı çok değil.
Alttaki meseleyi önceki mesajda da belirtmiştiniz unutmuşum. VRR (G-sync, Free-sync) konusunda pek iyi değilimdir ancak bildiğim kadarıyla sizin bilgileriniz eski. VRR uzun zamandır var ve bu zaman boyunca giderek gelişti. Dolayısıyla FPS'iniz HZ'inize tamamen eşit değilse yani yüksek veya alçaksa neredeyse her zaman (Evet rekabetçi olsa bile) daha takılmasız ve akıcı bir deneyim için açılması öneriliyor. İnput-lag'ı arttırmiyor ya da arttırıyorsa bile çok azdır ve getirisi götürüsunden daha fazladır. Ancak tek başına açmıyorsunuz. Nvidia ayarlarındaki V-sync ile beraber açıyorsunuz ve başka ayarlar da var. İnternetten rehberini bulabilirsiniz bunun (TR bakmanızı önermem sanmıyorum yanlış bilgiden arınmış, düzgün ve güncel bir rehber bulasınız...).
MPRT olayı tamamen pazarlamadan ibaret. Monitör üreticileri sanki benzer şeylermiş gibi ikisini de monitör başlığına yazıyor ama MPRT ve GtG tamamen farklı şeyler. Sırf 1ms, 0.5ms vs. yazabilmek için böyle yapıyorlar.
1ms MPRT=3~4ms GtG, 0.5ms MPRT=2~3ms GtG vb. ifadeler de yine forum efsanelerinden ibaret.
Dolayısıyla bakmanıza hiç mi hiç gerek yok.
Konu açın etiketleyin hocam. Artık özelden kabul etmeyeceğim.Çok sağolun hocam. Yine teslim aldıktan sonra soracağım bi şey olursa özelden sormamın bir mahsuru var mıdır?
Forum efsanesi değil insan beyni hücreleri 1000hz'de tepkimeyi dahi veremez gözden ele reflex olarak 165hz ile 240hz arasındaki farkı bir insanın fark etmesi çok zor 360 hz gereksiz 240da hem fiyatı hemde sana katabilecekleri gereğiYani metin gayet açıktı aslında?
Ve hayır, insan gözünün ayırt edemeyeceği cart curt tamamen palavradan ibaret. Bir başka forum efsanesi daha. 1000Hz'i bile net bir şekilde ayırt edebilir.
Bu arkadaşlar Hz'i, Nvidia'nın CS kapı videosundaki gibi sadece karekterin önce görünmesi sanıyorlar Size şu kadar söyleyeyim: örneğin 540Hz Asus'u strobe ile, 480Hz OLED'i kullanan biri hareketli nesneleri, yani rekabetçi oyundaki sizi camdan dışarı bakıyormuşçasına net görür. Siz ise yukarıdaki 360Hz örneğindeki gibi hareket eden her nesneyi bulanık yani motion blurlu görürsünüz. 180Hz en en en hızlı monitörden alabileceğiniz performans şu iken:
Alıntıyı görüntüle
540Hz + strobe ile şudur:
Alıntıyı görüntüle
Gördüğünüz üzere bu ufo hareket etmesine rağmen duruyormuş gibi net. Arkasının neden kare kare olduğunu biliyor musunuz? Onlar piksel. Evet, hareketli olmasına rağmen her bir pikseli tek tek seçebiliyorsunuz.
Dolayısıyla başta söylediğim üzere bunlar tamamen forum efsanelerinden ibaret. Yüksek Hz'i bal gibi seçebilirsiniz. Seçemeyen arkadaşlar olduğunu söyleyebilirsiniz. Bunun tek nedeni onların neye baktığını bilmemesi. Örneğin kol kadar ghostingi olan koyu renk tepki süresi ortalaması 20-30ms olan monitörlerdeki ghostingi seçemeyen insanlar da var. Zira bunlar ghostingin ne olduğunu bile bilmiyor ki baksın da fark etsin de bilmem ne...
Önemli not: Arkadaş elbette 310Hz monitör ile bu bahsettiğim performansları alamayacaktır. Bunlar sadece Hz ile değil strobe ile yapılır sabahtan beri anlatıyorum!!! Gelecek olan monitörün strobe'u iyi değilse açmamalı. O zaman da yukarıdaki 360Hz'e benzer performans alacaktır. Ama bu demek değil ki aldığı 310Hz gereksiz. Zaten sabahtan beri bunu anlatıyorum.
Olur hocam anladım herkes görsün tabi daha iyi olur. Bir de hocam son olarak affınıza sığınırak internette bin türlü birbirinden farklı cevap var o yüzden, bu ELMB, Dyac falan bunları açmanın input lag la ve gecikmeyle falan bi ilgisi var mıdır? Artırır mı gecikmeyi yoksa alakası olmayan konular mı? Zaten dediğiniz gibi TR bakmıyorum bile neredeyse. İngilizcem var, genelde değil neredeyse her zaman daha doğru ayrıntılı bilgi veriliyor ingilizce kaynaklar bizimkine kıyasla maalesef.Konu açın etiketleyin hocam. Artık özelden kabul etmeyeceğim.
Geçen bir arkadaş daha sordu. Teknik bir konuyu 12K kelimelik mesaj ile açıklamişım. Bir kişi gördükten sonra ne anlamı var boşa giden emek. Herkes özelden yazıyor. Konu açsalar herkese faydası olacak yazacaklarımın.
Okumaya gerek görmedim zira:Forum efsanesi değil insan beyni hücreleri 1000hz'de tepkimeyi dahi veremez gözden ele reflex olarak 165hz ile 240hz arasındaki farkı bir insanın fark etmesi çok zor 360 hz gereksiz 240da hem fiyatı hemde sana katabilecekleri gereği
önemli olan birtek hz değil sende 540hz olsun rakipte 165-180hz bir monitör olsun eğerki sen düzgün oynayamıyorsan istersen mouse hz ini 4k ya klavye hz'ini 4k ya monitör hz'ini 540hz e çıkart zaten almış olduğun tepkime süreleri gosting'i fark ettirtmeyecek bir seviyede olduğu için bunu fark edemeyeceksin
kullanmış olduğun panel adam akıllı o değerleri doğru bir şekilde verebilen bir panel ise sağlam bir panel ise 165hz 1ms veya 180hz 1-0.5ms gibi değerler zaten fazlasıyla yeterli
165hz ile 360hz arasındaki o detayı fark edebilmen için 640x800 gibi bir çözünürlük ile monitörün dibine girmen gerekli'ki o farkı azda olsa görebilesin o detay o kadar ufak bir detay ki insan gözünün o detayı fark etmesi ve o detay hızına yakın tepki vermesi reflex görsetmesi aşırı zor hatta bence imkansızdır elini aç ve ışığa tut salla olduğu yerden kolu hareket ettirtmeden sadece bilek ile aradaki o geçişi dahi fark edemezsin çünkü önemli olan o hz değerini o kare değerini görmek değil o kare değerine odaklanabilmek ve sen daha elini sallarkenki kare hızına odaklanamıyorken takibini yaparak aradaki o geçişi zihninde yok edemiyorken 360hz i 240hz i asıl tepkimesi ile görmen imkansız bunu anca testlerde yavaşlatılmış şekilde fark edersin yani önemli olan hz değil alacağın panelin sağlam düzgün bir panel olması ve monitörde ghosting olmaması için 165hz ve üstü seçilmesi önemli birde 2ms altı gerçek zamanlı tepki süresi
@SadeceBirisi.
@LoserIl
@Bünyamina
Maksat bizimkileri gömmek değil ama monitör konusunda TR'de duzgün inceleme yapan tek bir kaynak dahi yok. PCH gibi modart gibi kanallar milyonluk olmasına rağmen arabayı ters sürmek kadar bariz büyük bilgi yanlışları veriyorlar incelemelerinde. Adamlar ghosting testini bile doğru yapamıyor.Olur hocam anladım herkes görsün tabi daha iyi olur. Bir de hocam son olarak affınıza sığınırak internette bin türlü birbirinden farklı cevap var o yüzden, bu ELMB, Dyac falan bunları açmanın input lag la ve gecikmeyle falan bi ilgisi var mıdır? Artırır mı gecikmeyi yoksa alakası olmayan konular mı? Zaten dediğiniz gibi TR bakmıyorum bile neredeyse. İngilizcem var, genelde değil neredeyse her zaman daha doğru ayrıntılı bilgi veriliyor ingilizce kaynaklar bizimkine kıyasla maalesef.
Anladım. O zaman alıp kullanıp birilerinin düzgün ekipmanlarla bu monitörün testlerini yapmayı beklemekten başka bi seçenek yok. Umarım işin sonunda xg2431 almadığıma pişman olmamOkumaya gerek görmedim zira:
1) Türkçe. Ne noktalama var ne büyük harf. Anlamak için kırk takla atmam lazım.
2) İlk cümle tamamen ofsayt. Monitör tepki süresi ile insan tepki süresinin araba ile elma kadar bile alakası yok. Sen piksel tepki süresi ile girdiğin işlemin ekranda gözükme süresi olan input lag'ı yani giriş gecikmesini karıştırıyorsun. Bu değer belli özel durumlar dışında (HDR gibi, strobe gibi) önemlo değildir zira modern monitörlerin hepsi yeterince düşük giriş gecikmesine sahiptir. Bunu yakın zamanda tekrar açıklamiştım. Biliyorum okumayacaksın (Zira önceki yazdıklarımı okusaydın zaten çoktan anlamıştın, demek ki okumamişsın ve bunu da okumayacaksın.) ama gerçekten okuyup öğrenmek istiyorsan kısa haliyle şurada açıklamıştım:
3) Dediğim gibi benim yazdığımı okumamışsın. Ben seninkini niye okuyayım?🔥İndirim - Asus Rog Strix 24.5 Fast IPS 1920X1080 1ms 310HZ Monitör 9000 lira 🔥🔥
Link Sepette 500 lira kuponla bu fiyata düşüyor.forum.donanimarsivi.com
Bonus bilgi: Etiketlediğin adamlar monitörü bana soruyor zaten
Maksat bizimkileri gömmek değil ama monitör konusunda TR'de duzgün inceleme yapan tek bir kaynak dahi yok. PCH gibi modart gibi kanallar milyonluk olmasına rağmen arabayı ters sürmek kadar bariz büyük bilgi yanlışları veriyorlar incelemelerinde. Adamlar ghosting testini bile doğru yapamıyor.
Evet arttırır. Ama e-sporcularin kullanmasından anlayacağinız üzere kazancınızın yanında önemli değil. Zaten çok da yükseltmiyor iyi strobe'u olan modellerde. Bahsettiğm üzere onlar da az.