Neler Yeni

Yardım Bu yırtılmalardan nasıl kurtulucam

sp24t

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
47
İsim
Samet Cengiz
abi konuyay hızlıca gireyim çünkü bıktım vallahi sistem 6900xt 32gb ram 7500f ver abi yırtılma var pc ilk aldıgıdma mc girmiştim ilk extreme shader akıcı cok iyi uzun süreden sonra arkadaşlarımla yine girdim shhader yok fps 700 800 sag tarafa bi dönüyorum oyunda yyırtılma var pubg dede var bu olay 200 fps alıyorum ama pubgde 2k çözünürlük ayarlar düşükte saga dönüüyorum sola dönüyorum fps 200 den 150 düşüyyo yırtılma oluyo yüksek ihtimal amd nin uygulamasındaki ayarlardan dolayı oluyor lütfen yyardımcı olun sistem yazın toplandı

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,282
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
AMD ayarlarında geliştirilmiş senkronizasyon mu ne vardı onu dene çözmez ise Radeon Chill ile Hz' e sabitle veya V-SYNC aç. Muhtemelen Chill ile FPS sabitlersen gecikme/yırtılma olarak en iyi senaryo olur

wlaughs

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
238
İsim
Who Laughs
he fps stuttering var

sp24t

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
47
İsim
Samet Cengiz
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

sp24t

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
47
İsim
Samet Cengiz
Mesaj otomatik birleştirildi:

RevDeisDou arkadaşın dediği gibi v sync aç çözülür​

vsync geliştirilmiş senkronizasyyon ise acık zaten

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,282
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
Radeon Chill' i açıp en düşük ve en fazla FPS' i monitörün Hz' ine eşitlersen V-SYNC yerine daha mantıklı bir çözüm olur.
Hatta yırtılma gözlemlemek istersen 700 fps aldığın oyun için 200 falan deneyebilirsin veya 240hz varsa 300 falan lakin direkt hz' e sabitle geç derim

vsync geliştirilmiş senkronizasyyon ise acık zaten
Değil. V-SYNC oyun içinden olur adı ya V-SYNC dir ya da Dikey Senkronizasyondur. Dikey Eşitleme veya Vertical Sync (vsync) olarak da geçiyor olabilir. Lakin ben bunun yerine Radeon Chill kullanmanı öneririm ki input lagdan kaçasın.

sp24t

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
47
İsim
Samet Cengiz
Radeon Chill' i açıp en düşük ve en fazla FPS' i monitörün Hz' ine eşitlersen V-SYNC yerine daha mantıklı bir çözüm olur.
Hatta yırtılma gözlemlemek istersen 700 fps aldığın oyun için 200 falan deneyebilirsin veya 240hz varsa 300 falan lakin direkt hz' e sabitle geç derim

Değil. V-SYNC oyun içinden olur adı ya V-SYNC dir ya da Dikey Senkronizasyondur. Dikey Eşitleme veya Vertical Sync (vsync) olarak da geçiyor olabilir. Lakin ben bunun yerine Radeon Chill kullanmanı öneririm ki input lagdan kaçasın.
csgodada vardı bu csgoda fpsi 180 sabitledim monitör hz 180 ve birinden yardım alıp birkaç ayar değişmiştim düzelmişti

tamam deneyeyim teşekkür eederim ama biraz geç dönerim dönünce yine cevap verirmisiniz

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,282
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
csgodada vardı bu csgoda fpsi 180 sabitledim monitör hz 180 ve birinden yardım alıp birkaç ayar değişmiştim düzelmişti

tamam deneyeyim teşekkür eederim ama biraz geç dönerim dönünce yine cevap verirmisiniz
Gece aktif değilim maalesef 23:40 dan önce olursa verebilirim

sp24t

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
47
İsim
Samet Cengiz
minecrtaftta sanırsam vsync yok antialising öyle şeyler var

1000 fps alırken yırtılma yaşamak garip bi his vallahi

amd uygulamasında yanlış bir şey yok dimi attıgım sslerde bi ayar falan

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,282
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)

sp24t

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
47
İsim
Samet Cengiz
1000 fps aldığın için yırtılıyor zaten.

Radeon Chill işte V-SYNC yerine kullanabilirsin dediğim
tamamdır yapayyım

kral yani olmuyor gibi sanırsam bir şey farkettim need for speed heatte iişlemci derecesi 80e cıkıyor normalmi 7500f 360mm sogutucu var boşta pc 37 derece işlemci

benchmark test yaptım abi normal testler

Göktürk ArdaHan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,087
İsim
Arda doğan
abi konuyay hızlıca gireyim çünkü bıktım vallahi sistem 6900xt 32gb ram 7500f ver abi yırtılma var pc ilk aldıgıdma mc girmiştim ilk extreme shader akıcı cok iyi uzun süreden sonra arkadaşlarımla yine girdim shhader yok fps 700 800 sag tarafa bi dönüyorum oyunda yyırtılma var pubg dede var bu olay 200 fps alıyorum ama pubgde 2k çözünürlük ayarlar düşükte saga dönüüyorum sola dönüyorum fps 200 den 150 düşüyyo yırtılma oluyo yüksek ihtimal amd nin uygulamasındaki ayarlardan dolayı oluyor lütfen yyardımcı olun sistem yazın toplandı
Çözebildin mi ayar atayımı?

Top Bottom