RezYaptiginiz pbo ayarlarinizi yazarmisiniz underlvolt yapildiysa onuda kac yaptiniz yazarsaniz sevinirim
+200 boost ve negative olarak 15 curve yiyordu galiba daha ötesinde sorun olabiliyor diyorlardı.
Ben kullanmıyorum gördüklerimi baz alarak söyledim.Sey peki adcanced ratio gibi thermal throtle gibi ayarlariniz nedir?
Max CPU Boost Clock Override yani turbo frekansının üzerine +200 MHz daha koyuyor. Diğer ayarla da voltajı biraz daha düşürüyorsun yani hem performansı artıyor hem daha az ısınıyor.+200 nereye geliyor?
Boostun sanki faydadan çok zararı var demişlerdi zamanında, ondan çok karışmamıştım. Denemem lazım benim de merak ettim şimdi.+200 boost ve negative olarak 15 curve yiyordu galiba daha ötesinde sorun olabiliyor diyorlardı.
10X yapınca turbo frekansında daha uzun süre kalabiliyor olması lazım. Ama boost artırmanın zararı olacağını sanmıyorum. Negative Curve -30 yemişse iyi ama çok kısınca turbo frekansındaki stabiliteyi bozabiliyor iyi test etmek şart.Boostun sanki faydadan çok zararı var demişlerdi zamanında, ondan çok karışmamıştım. Denemem lazım benim de merak ettim şimdi.
Yaptığım ayarları atayım.
Alıntıyı görüntüle
Curve Optimizer'da All Cores, Negative curve -30 yaptım.
PBO Scalar Ctrl ayarını 10x yapan da görmüştüm de ben değişmedim daha. Faydası var diye biliyorum.
Max CPU Boost Clock Override yani turbo frekansının üzerine +200 MHz daha koyuyor. Diğer ayarla da voltajı biraz daha düşürüyorsun yani hem performansı artıyor hem daha az ısınıyor.
Her işlemcinin silikonu bir değil. Aynı model olsa bile aynı ayarlar yemiyor genelde.Hmm. Ben de PBO ile 18 falan düşürüyorum da +200 yazdığını yapmıyordum.
-20 yapsam bile sistem bozuluyor.