Neler Yeni

Monitorum freesync destekli oyunlarda takilma oluyor yardim

ercanx27

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
49
İsim
Ercan Yaşar
Oncellikle selamun aleyküm beyler sistemim ryzen 7 7800x3d msı mag b650 tomahawk anakart psu msı mpg a850gl pcl5 destekli ram corsair cl 30 amd expo uyumlu 2x16 şeklinde ssd samsung 990 pro ekran kartım asus dual 4070super monitorum gigabyte g24f2 180hz oc versiyonlu bu monitör amd freesync destekliyor aktif ediyorum nvdia denetim masasında gsync uyumlu yazıyor fakat oyunlarda anlık takılmalar oluyor yazılımsal bütün yolları denememe rağmen sorunu çözemedim donanımsal sorunda yok sizce bunun sebebi ne olabilir yardimlariniza ihtiyacım var şimdiden hepinize ayrı ayrı teşekkürler

gaMMic_777

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
167
İsim
Burhan Bey
Aleyküm selam, sorunla ilgili video paylaşma şansın varsa iyi olur. Oyun oynarken MSI Afterburner'ı açıp değerlerini takip et.

ercanx27

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
49
İsim
Ercan Yaşar
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Aleyküm selam, sorunla ilgili video paylaşma şansın varsa iyi olur. Oyun oynarken MSI Afterburner'ı açıp değerlerini takip et.
Değerler normal baktım ama saçma bi şekilde bildiğin takılma oluyor oyunlarda donma gibi fps bakıyorum fps olması gerektiği değerde

gaMMic_777

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
167
İsim
Burhan Bey
Oynadığın oyunlar nedir? Server tabanlı online oyunlarsa belki sunucu kaynaklı bir durumdur. Monitörlerdeki freesync olayı, daha çok yırtılmanın (tearing) önüne geçmek için işe yarıyor, takılma ile bir ilgisi olacağını düşünmüyorum.

ercanx27

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
49
İsim
Ercan Yaşar
Oynadığın oyunlar nedir? Server tabanlı online oyunlarsa belki sunucu kaynaklı bir durumdur. Monitörlerdeki freesync olayı, daha çok yırtılmanın (tearing) önüne geçmek için işe yarıyor, takılma ile bir ilgisi olacağını düşünmüyorum.
Wukong god of war gta5 pubg rdr2 hepsinde oluyor bu
Mesaj otomatik birleştirildi:

.

Ekler

• Screenshot_20241116_214140_Chrome.jpg
    Screenshot_20241116_214140_Chrome.jpg
    147.5 KB · Hit: 8

gaMMic_777

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
167
İsim
Burhan Bey
Anladım, furmark testi açıp kontrol ettiniz mi? Aynı şekilde takılmalar oluyor mu?

gaMMic_777

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
167
İsim
Burhan Bey
Güzel bir sistem toplanmış, parçalar iyi, freesync hem monitör üzerinde (OSD) hem de Nvidia Denetim Merkezinde aktif edilmiş şekilde değil mi? Monitörün FPS sayacını açarak oyunlarda sabit mi değişken mi olduğunu kontrol edin, en azından doğru bir şekilde çalışıp çalışmadığını anlamış oluruz.

ercanx27

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
49
İsim
Ercan Yaşar
Güzel bir sistem toplanmış, parçalar iyi, freesync hem monitör üzerinde (OSD) hem de Nvidia Denetim Merkezinde aktif edilmiş şekilde değil mi? Monitörün FPS sayacını açarak oyunlarda sabit mi değişken mi olduğunu kontrol edin, en azından doğru bir şekilde çalışıp çalışmadığını anlamış oluruz.
Dikey senkronizasyon açık fps monitöre göre ayarlanmış durumda ondan yana bi sorun yok fps olması gerektiği gibi dalgalı yani god of warda mesela fps 120 sinirlandirdigimda yine yapıyor bunu

gaMMic_777

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
167
İsim
Burhan Bey
Freesync kullanmak istiyorsan V-Sync i kapatman gerek, oyunlarda dalgalı fps olması gayet normal, freesync burda işimize yarıyor zaten, dalgalı fps için monitörün hertz değerini değiştiriyor.

ercanx27

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
49
İsim
Ercan Yaşar
Freesync kullanmak istiyorsan V-Sync i kapatman gerek, oyunlarda dalgalı fps olması gayet normal, freesync burda işimize yarıyor zaten, dalgalı fps için monitörün hertz değerini değiştiriyor.
Biliyorum ama bu takılmalar bana monitorle alakalı gibi geliyor

gaMMic_777

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
167
İsim
Burhan Bey
Olabilir, benim aklıma bunlar geldi, umarım çözersin, keyifli forumlar...

Top Bottom