Neler Yeni

5600 yük altında 74 derece normal mi ?

Lorx61

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
829
İsim
Kadir
Arkadaşlar merhaba bu 2. Konu 1. Konudan pek bir şey anlayamadım şimdi sistemde yeni aldığımız ak400 var digital olmayan model şimdi occt testinde de 72 derece oyunlarda da hemen hemen 72 derece biz birde sadece oyun oynuyoruz kayıt veya yayın açarsak 80-85 olsa bu sorun çıkartır mı işlemci mi sorunlu veya soğutma performansı mi bu

emreBeoa

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,571
İsim
Emre siyah
Hocam bazen 75 76 da görüyor
cinebench testi yapıp sıcaklılkarı kontrol et yine çok kararsız duruyor sıcaklıklar 75 76 ya çıkmasında sorun yok tabii ama o soğutucu için biraz anormal

Lorx61

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
829
İsim
Kadir
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
cinebench testi yapıp sıcaklılkarı kontrol et yine çok kararsız duruyor sıcaklıklar 75 76 ya çıkmasında sorun yok tabii ama o soğutucu için biraz anormal
Hocam birde termal macun ekstra sürmedik ak400 ile geleni kullandık ve önceden stok fanin üstündeki termal macun kalmıştı biraz üstünde üstüne de ak400 ile geleni direkt koyduk bundan kaynaklanabilir mi ?

emreBeoa

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,571
İsim
Emre siyah
Hocam birde termal macun ekstra sürmedik ak400 ile geleni kullandık ve önceden stok fanin üstündeki termal macun kalmıştı biraz üstünde üstüne de ak400 ile geleni direkt koyduk bundan kaynaklanabilir mi ?
sanmam ama oladabilir imkanın varsa silip tekrar yenile

BeKo'O

80+ Silver
thermalright peerless assassin 120 soğutucu kullanıyorum. OCCT extreme cpu testte 75 derece geçtiğini görmedim aynı işlemciyi kullanmaktayım.
İşlemci full yük 150Watt çekiyor ve Auto OverClock modda kullanıyorum. Tahminim macun etken olabilir macunu temizleyip bir daha ince tabaka olarak sıkmayı deneyebilirsin. Kasan havasız olabilir. Onun dışında hem occt testinde hem normal oyunda da 72 derece olamaz çünkü işlemci oyun oyanarken zaten yük altına girmez maksimum çalışacağı %50-%60'tır ki o da oyuna göre değişir genelde daha azdır. BIOS'tan PBO ayarları ile oynamayı deneyebilirsin kapatmak açmak gibi. OC modda bırakmış olma ihtimalın olabilir. Aklıma bunlar geliyor.

Lorx61

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
829
İsim
Kadir
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
thermalright peerless assassin 120 soğutucu kullanıyorum. OCCT extreme cpu testte 75 derece geçtiğini görmedim aynı işlemciyi kullanmaktayım.
İşlemci full yük 150Watt çekiyor ve Auto OverClock modda kullanıyorum. Tahminim macun etken olabilir macunu temizleyip bir daha ince tabaka olarak sıkmayı deneyebilirsin. Kasan havasız olabilir. Onun dışında hem occt testinde hem normal oyunda da 72 derece olamaz çünkü işlemci oyun oyanarken zaten yük altına girmez maksimum çalışacağı %50-%60'tır ki o da oyuna göre değişir genelde daha azdır. BIOS'tan PBO ayarları ile oynamayı deneyebilirsin kapatmak açmak gibi. OC modda bırakmış olma ihtimalın olabilir. Aklıma bunlar geliyor.
Hocam soğutmayi sökme şansımız yok ne yapabiliriz daha yeni aldık paramız kalmadı

BeKo'O

80+ Silver
Hocam soğutmayi sökme şansımız yok ne yapabiliriz daha yeni aldık paramız kalmadı
Macun geldi demiştin soğutucuyla? Direkt üstüne uygulanmış halde mi geldi? Eğer öyle bir durum varsa dediğim gibi pbo gibi bios ayarlarını kapatmayı veya açmayı deneyebilirsin. Onun dışında işlemciyi 3. parti uygulamalarla anlık takip edebilirsin yani bu işlemci boştayken ve oyun oynarken kaç watt çekiyor, %kaç kullanılıyor, boost çalışma frekansı 4.4ghz'dan fazla mı değil mi yani ne oluyorda ısınıyor? Anlatmak istediğim OCCT üzerinde hem de oyun oynarken aynı ısıda olamaz bu işlemci demek ki bi aksilik var. İşlemci değerlerini takip edip bunu öğrenmen gerekiyor.

Lorx61

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
829
İsim
Kadir
Macun geldi demiştin soğutucuyla? Direkt üstüne uygulanmış halde mi geldi? Eğer öyle bir durum varsa dediğim gibi pbo gibi bios ayarlarını kapatmayı veya açmayı deneyebilirsin. Onun dışında işlemciyi 3. parti uygulamalarla anlık takip edebilirsin yani bu işlemci boştayken ve oyun oynarken kaç watt çekiyor, %kaç kullanılıyor, boost çalışma frekansı 4.4ghz'dan fazla mı değil mi yani ne oluyorda ısınıyor? Anlatmak istediğim OCCT üzerinde hem de oyun oynarken aynı ısıda olamaz bu işlemci demek ki bi aksilik var işlemci değerlerinde bunu öğrenmen gerekiyor.
Hocam oyuna girince evet 4.4 GHz e geçiyor ama occt de yükte 3.8 GHz vs anlamadım bende kuzenimin bilgisayari

-Annatar-

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,844
İsim
Barış
İlgilendiği Kategoriler
Oyunlar, ekran kartı, işlemci
85 dereceye kadar işlemci sıcaklığı normaldir.

Top Bottom