Neler Yeni

Youtube YouTube Üzerinden Para Kazanma Zorluğu

Clyde

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
598
İsim
Yiğit Özdemir
İlgilendiği Kategoriler
Telefon. Bilgisayar. Monitör. Kulaklık.
Arkadaşlar merhabalar. Sizlere sormak danışmak istediğim bir mevzu var. Ben aktif olarak hem okuyorum hem geceleri benzinlikte çalışıyorum. Bir yandan YouTube ile ilgileniyorum ve kanalımdan para kazanabiliyorum. Vergi mevzularını araştırırken bir kaç sorunla karşılaştım ve bu sorunlar için hiçbir şekilde muhatap bulamıyorum. Dijital Vergi Sistemi üzerinden Sosyal Medya İçerik Üreticisi'ne başvuru yapmaya çalıştığımda BAĞ-KUR önüme engel olarak çıkıyor. Benim şu an 4A kapsamında sigortam mevcut ve çalışmaya devam ediyorum. Vergi dairesinde maalesef bilgisayar bile kullanmayı bilmeyen insanlar çalıştığı için derdimi onlara da anlatamıyorum. Ben bu vergilendirme sistemine katılmak istediğimde karşıma çıkan BAĞ-KUR aktif olan SSK kapsamında devam eden sigortamı etkiler mi? Altı üstü YouTube üzerinden gelecek maksimum 1K para için bu kadar bir bireyin bu kadar uğraştırılması tüm bu işin gücün sınavların içerisinde canımı sıkıyor.

Ekler

• 1732021454439.png
    1732021454439.png
    101.4 KB · Hit: 78

MamiKK

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,595
İsim
Muhammed
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartı, AnaKart, İşlemci
YouTube'dan kazanacağım 200 300 TL'yi de Bağkura verip üstüne borçlu çıkacağım yani :D
gelirin olmadığı sürece nasıl vergi çıkıyor ne saçma sistem la bu

Clyde

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
598
İsim
Yiğit Özdemir
İlgilendiği Kategoriler
Açıklanan Vergi Paketinde yer alan maddelere göre sosyal medya içerik üreticileri 3 Milyon TL’ye kadar olan gelirleri için %15 stopaj ödemeli. Stopaj kesintileri sosyal medya gelirlerinin yatırıldığı banka hesabı üzerinden ilgili banka tarafından yapılıp, vergi dairesine iletiliyor. Bu sayede sosyal medya içerik üreticilerinin yıllık beyanname vermesi gerekmiyor. 3 Milyon TL’yi geçen sosyal medya gelirleri ise gelir vergisi kapsamına alınıyor. Bir yıl içindeki toplam geliri 3 Milyon TL ve üzeri olan sosyal medya içerik üreticileri ise %15’ten %40’a kadar farklı oranlarda vergilendirmeye tabi tutuluyor. Ayrıca sosyal medya içerik üreticileri herhangi bir mal ya da hizmet satmadan gelir elde ettikleri için, Katma Değer Vergisinden de muaf tutuluyor.

Yıllık kazancı 3 Milyon TL’yi geçmeyen sosyal medya içerik üreticileri %15 stopaja tabi tutulduğundan, bu stopaj da bankalar tarafından kesilip Dijital Vergi Dairesine ödendiğinden, bu sınırın altında kalan sosyal medya içerik üreticileri defter tutma, bildirimde bulunma ve vesika düzenleme gibi işlemler yapmak zorunda kalmıyor.

burda yazana göre senin ekstra bişi yapmana gerek yok yt üzerinden banka hesabına yatan miktardan otomatik vergilendiriliyor diye anladım
Banka hesabını devletin verdiği belge ile açmak gerekiyormuş. %15'lik vergi kapsamından yararlanmak için. 1 2 aya B Tipi cezaevinden fotoğraf atmazsam iyidir.
Mesaj otomatik birleştirildi:

gelirin olmadığı sürece nasıl vergi çıkıyor ne saçma sistem la bu
Türkiye.

MamiKK

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,595
İsim
Muhammed
İlgilendiği Kategoriler
Banka hesabını devletin verdiği belge ile açmak gerekiyormuş. %15'lik vergi kapsamından yararlanmak için. 1 2 aya B Tipi cezaevinden fotoğraf atmazsam iyidir.

Türkiye.
IMG_9479.jpeg

TÜRKİYE YÜZYILI

Clyde

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
598
İsim
Yiğit Özdemir
İlgilendiği Kategoriler
Öyle görünüyor. Devletin gözünde bir iş yeri açmış oluyorsun aslında bir bakıma. Ve tabi ki bunun vergilendirmesi olacaktır. İçerik üreticisi için vergi oranları ve vergilendirmenin hangi aşama da başladığını bilmiyorum. Araştırıp kendi kazancın eksi vergiler şeklinde hesaplarsan ve mantıklı gelirse 4B girişini yapabilirsin.
4B girişi yapınca 4A'ya ne olacağını bilmiyorum. Alacağım paranın gideri karşılamadığı sürece sürekli cebimden gidecek.

Aman Ali Rıza Bey tadımız kaçmasın.

MamiKK

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,595
İsim
Muhammed
İlgilendiği Kategoriler
4B girişi yapınca 4A'ya ne olacağını bilmiyorum. Alacağım paranın gideri karşılamadığı sürece sürekli cebimden gidecek.

Aman Ali Rıza Bey tadımız kaçmasın.
Valla görseli bile yetiyo

Youtuber bi tanıdığım vardı ulaşamıyorum vergi işlerini sorucaktım

Clyde

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
598
İsim
Yiğit Özdemir
İlgilendiği Kategoriler
Gss zorunlı sağlık sigortası çalışmasan dahi (zaten çalışmasan bağlanıyor) ödemek zorundasın
Halihazırda çalışırken zaten ödeniyor. Ödenirken bana vergi borcu çıkarılıyor. Benim şu an öğrenmeye çalıştığım şey çalışırken bir yandan YouTube için başvursam aktif sigortam olduğu için BAĞ-KUR işin içine girmeden kurtulabilir miyim? Altı üstü alacağımız para gözü çatlasın 1k onu alabilmek için 6k ödemek gerekiyor ne saçma bir düzen bu?

Top Bottom