Neler Yeni

Ekran kartı pinleri yandı

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Mustafa
Arkadaşlar merhaba bir arkadaşımdan ikinci el kasa aldım sadece valorant oynuyordu ben ekran kartını kullanan bir oyun oynamaya başladım ara ara ekran gitmeye
Başladı sonra ekran kartına güç gitmemeye
Başladı , ekran kartına giden güç yerlerinin fazla ısındığını gördüm çıkartmaya çalıştığımda çıkmıyordu zorladığımda çıktı girişleri hep yanmıştı sizce ekran kartında mı bir problem var yoksa power yandığı aşındığı için mi sıkıntı çıkarttı
Ekran kartım 3070ti
Psu tharmeltake 750 watt

DePiedra54

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
317
İsim
Eren Bilal Cihan
Arkadaşlar merhaba bir arkadaşımdan ikinci el kasa aldım sadece valorant oynuyordu ben ekran kartını kullanan bir oyun oynamaya başladım ara ara ekran gitmeye
Başladı sonra ekran kartına güç gitmemeye
Başladı , ekran kartına giden güç yerlerinin fazla ısındığını gördüm çıkartmaya çalıştığımda çıkmıyordu zorladığımda çıktı girişleri hep yanmıştı sizce ekran kartında mı bir problem var yoksa power yandığı aşındığı için mi sıkıntı çıkarttı
Ekran kartım 3070ti
Psu tharmeltake 750 watt
Psu olabilir ekran kartıda olabilir ama tahminimce anakarta tam oturmadı titreşimdende sallandığı için kısa devre yaptı

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Mustafa
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Psu olabilir ekran kartıda olabilir ama tahminimce anakarta tam oturmadı titreşimdende sallandığı için kısa devre yaptı
Hocam ekran kartı hariç bütün parçalar sorunsuz çalışıyor psu degiştircem ekran kartının pin giriş ekleri full yandı

Ekler

• IMG_2832.jpeg
    IMG_2832.jpeg
    1.5 MB · Hit: 73

DePiedra54

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
317
İsim
Eren Bilal Cihan
Hocam ekran kartı hariç bütün parçalar sorunsuz çalışıyor psu degiştircem ekran kartının pin giriş ekleri full yandı
Hocam geçmiş olsun ekran kartıyla kurtarmışsınız en azından

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Mustafa
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam geçmiş olsun ekran kartıyla kurtarmışsınız en azından
O yanıkları ekran kartı yapmaz değil mu poverin hatası yani poweri değiştirdim simdi yenisini sipariş ettim , ekran kartı çok güç çektigi için falan diye mi oldu diye düşünüyorum 70 dereceyi aşmıyordu kart

Emre_kymk

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,222
İsim
Ali Emre Kaymak
İlgilendiği Kategoriler
bilgisayar, oyun
Instagram
emrekymk_10
ekran kartı çok güç çektiği için kablo kolay kolay yanmaz yandıysa da montaj hatası vardır, kablo doğru takılmamıştır. Sadece PSU ile kurtardıysanız başka psu ile gpu çalışırsa şanslısın lakin gpu da yanmış olabilir.

spitfire

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
370
İsim
Burak

290W'lık ekran kartını sadece tek bir PCI-E kablosundan mı beslemeye çalışmış? Yani bir tane ana kablo fakat ayrı ayrı iki uç, doğru mu gördüm?

1732532650894.png

ZODIAC_

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
919
İsim
Semi kaan Çakır
ekran kartı çok güç çektiği için kablo kolay kolay yanmaz yandıysa da montaj hatası vardır, kablo doğru takılmamıştır. Sadece PSU ile kurtardıysanız başka psu ile gpu çalışırsa şanslısın lakin gpu da yanmış olabilir.
Gpu değilde gpu nun beslemesi yanmış olabilir , kabloyu tam oturtmayinca böyle olduğuna dair haberleri görmüştüm 30xx serilerinin yüksek güç çeken modellerinde .
Mesaj otomatik birleştirildi:

290W'lık ekran kartını sadece tek bir PCI-E kablosundan mı beslemeye çalışmış? Yani bir tane ana kablo fakat ayrı ayrı iki uç, doğru mu gördüm?

Alıntıyı görüntüle
Modeline göre değişir , founders edition modeli 1x12 , rog modeli 3x8 istiyor mesela.

Volkan:/

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,188
İsim
Volkan
Valla hocam ön görüle bilir gibi o soket tek başına beslemez onu geçtim diğer soketin niye 2 kablosu çıplak belki de o neden oldu

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Mustafa

Alıntıyı görüntüle
Evet doğru hocam iki şeyin yapacağı işi tek kanala vermişler bilgisayarcıda öyle söyledi
Mesaj otomatik birleştirildi:

Başka pcde denediğimde çalışıyordu gpu

spitfire

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
370
İsim
Burak
Evet doğru hocam iki şeyin yapacağı işi tek kanala vermişler bilgisayarcıda öyle söyledi

Maalesef yapmaması gereken şeyi yapmış. Cok gecmis olsun, bir PCI-E kablosunun 2x8 yuvasi olsa bile 150W ustu guc cekilmemeli, risklidir bunu forumda yaziyorum fakat kimse sallamiyor. Bu tarz gpu'lar minimum 2x ayri ayri pci-e cikisi olan psu'larla beslenmeli.

@Floyd1 @MrHakkı size bu yuzden minimum 2x PCI-E kablolu PSU'lar onerdim ayni senaryo yasanmasin diye. Bu konuyu @SerhatKRbb 'e armagan ediyorum, israrla insanlara tek kanal psu'lar onerip cok biliyormus gibi davranmaktan vazgecersin umarim Serhat.

Volkan:/

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,188
İsim
Volkan
Maalesef yapmaması gereken şeyi yapmış. Cok gecmis olsun, bir PCI-E kablosunun 2x8 yuvasi olsa bile 150W ustu guc cekilmemeli, risklidir bunu forumda yaziyorum fakat kimse sallamiyor. Bu tarz gpu'lar minimum 2x ayri ayri pci-e cikisi olan psu'larla beslenmeli.

@Floyd1 @MrHakkı size bu yuzden minimum 2x PCI-E kablolu PSU'lar onerdim ayni senaryo yasanmasin diye. Bu konuyu @SerhatKRbb 'e armagan ediyorum, israrla insanlara tek kanal psu'lar onerip cok biliyormus gibi davranmaktan vazgecersin umarim Serhat.
Sadece sorun o mu sence adamlar diğer soketin uçlarını soymuşlar boşta duruyor belki de o sebep oldu

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Mustafa
Selam hocam corsair cx750 aldım sizce iyi midir 3070ti için

Top Bottom