Neler Yeni

Kaspersky Free vs Microsoft Defender 🤔

ByDolph

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
322
İsim
Yunus Kocabay
bilinçliyim korsan uygulamlar,oyunlar indirmiyorum kullanmyorum şu an fakat pc nin daha güvende olmasını istiyorum hangisi güvenlik açısından daha iyidir sizce
Mesaj otomatik birleştirildi:

kaspersky daha iyi koruyor diye biliyorum. fakat free sürümü kullandığım için pek emin değilim sizce hangisi daha başarılı güvenlik açısından
Bence w defender

n1ghtcall

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
118
İsim
Timur
evde 10 yaşında bilgisayarınızı sürekli kullanan bir kardeşiniz falan yoksa virüs programı eziyetten başka bişey değildir.

IReaper

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
15
İsim
Reaper
Neyin virüslü olmadığını biliyorsan neye bastığını biliyorsan antivirüse gerek yok ki?
bence gerekli hocam pc ye usb bağlanında bile kaspersky uyarı veriyor virüs olabilir diye. ayrıyeten microsft defender dan bile daha az kaynak kullanıyor kaspersky . anitvirüs şöyle gerekmeyebilir eğer internete kullanmıyorsanız evet gerekemez antivürüs . fakat benim konuda bahsetiğim hangisi daha iyi microsoft defender mı kaspersky free mi?

bence gerekli hocam pc ye usb bağlanında bile kaspersky uyarı veriyor virüs olabilir diye. ayrıyeten microsft defender dan bile daha az kaynak kullanıyor kaspersky . anitvirüs şöyle gerekmeyebilir eğer internete kullanmıyorsanız evet gerekemez antivürüs . fakat benim konuda bahsetiğim hangisi daha iyi microsoft defender mı kaspersky free mi?
kaspersky kurun ozaman hocam sizler zaten önden araştırma yapmışsınız

Filozof Balina

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
114
İsim
Erdem
Normalde hiç virüs programı kullanmayan biriyim ancak son 1-2 yıldır kaspersky kullanıyorum.
İlk geçişimin sebebi windows defenderın pc'de baya bir bellek vs kullanmasıydı.
Deneyimlerim: İlk geçtiğimde şaşırtıcı bir şekilde daha az bellek vs kullandığını gördüm ve fazladan korumam da vardı yani bir an dalgınlağa gelip bir şeyler yapmamı da engelliyordu.
Şuan 3 yıllık premium versiyonunu aldım ve işte vpn, şifre koruması vs vs bir sürü şey de verdi. 500-600tl civarı ödedim 3'yıllığına ve 3 cihaza sanırsam
Paralı olan vpn, ücretsiz proton vpn'den kötü. Şifre korumayı denemedim ama sağlam duruyor her pc açtığımda şifre kasasının da parolasını girmem gerekiyor. Cloud servisini kullanmadım.
1-2 defa dalgınlığa gelip yaptığım salaklıkları kurtardı.
Kendi fikrimce windows defenderdan daha az yoruyor pc'yi ve bir tık daha güvenli
Katılıyorum premium gerçekten çok iyi. Üniversite zamanı kırtasiyeden usb ile çıktı almıştım usb'ye virüs girmişti kaspersky olmasa format atmak zorunda kalacaktım büyük ihtimalle ve her şey uçacaktı. Tek kötü yanı brwoser'ı yavaşlatıyor.

IReaper

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
15
İsim
Reaper
evde 10 yaşında bilgisayarınızı sürekli kullanan bir kardeşiniz falan yoksa virüs programı eziyetten başka bişey değildir.
antivirüs bilinçliseniz bile kullanmanız gerekir eğer antivirüs programı kullanmıyorsanız pc de en ufak açıklıta,en ufak bir hatanızda pc ye virüs girer,o esnada herhangi bir antivirüs,kalkan olmadığı için rahatça pc yi ele geçirir ve sizin tüm dosyalarınızı şifreler,bir dosyayı bile açmasınız.ardından pc nizdeki tüm hesaplara erişip banka hesaplarınızı bile boşaltırlar.daha sonra o interneti kullanan diğer cihazlara bile erişeblir (telefon,tablet),daha sonra vb.bunun gibi çok şey başınıza getirebilir pc ye format atmaktan başka çareniz kalmaz o esnada antivirüs yükleseniz de boş çünkü virüs pc çoktan ele geçirdi bile .hatta bazı virüsler formatla bile gitmiyor.

Son düzenleme:

erayisteya

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
267
İsim
Eray
İlgilendiği Kategoriler
Müzik ve oyun
Discord
sagopakajmer1.
Gral g ile 😂 defender sildiğimden beri pc donmayı bıraktı
Fazlalık bir program zaten, her Windows kurulumundan sonra Update Defender ve telemetrileri kapatırım.

Taktığın USBnin ne olduğunuda biliyorsundur ya, neyse. Kaspersky kurman daha iyi olur.

n1ghtcall

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
118
İsim
Timur
antivirüs bilinçliseniz bile kullanmanız gerekir eğer antivirüs programı kullanmıyorsanız pc de en ufak açıklıta,en ufak bir hatanızda pc ye virüs girer,o esnada herhangi bir antivirüs,kalkan olmadığı için rahatça pc yi ele geçirir ve sizin tüm dosyalarınızı şifreler,bir dosyayı bile açmasınız.ardından pc nizdeki tüm hesaplara erişip banka hesaplarınızı bile boşaltırlar.daha sonra o interneti kullanan diğer cihazlara bile erişeblir (telefon,tablet),daha sonra vb.bunun gibi çok şey başınıza getirebilir pc ye format atmaktan başka çareniz kalmaz o esnada antivirüs yükleseniz de boş çünkü virüs pc çoktan ele geçirdi bile .hatta bazı virüsler formatla bile gitmiyor.
bilgisayarına dosya sokmadan ya da seni websitesine almadan kimse sana bişey yapamaz. steam vb. güvenilir platformlar haricinde indirme yapmıyorum. tanımadığım kişilerden gelen linkleri kesinlikle açmıyorum. gmail, steam vb. tüm hesaplarımın kullanıcı adı ve şifrelerine ulaşsalar bile cep telefonumdan onay mesajını almadan kimse hiçbirşey yapamaz. beni dolandırmalarının tek yolu cep telefonumu çalmak. çalsalar bile ios şifremi kırmaları gerek. ios şifresini de kırmanın dünya üzerinde herhangi bir yolu yok. yani söylediklerin pek doğru sayılmaz. bilinçliyseniz son derece güvendesiniz gerek yok virüs programına.

TyShame

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
644
İsim
Halil
İlgilendiği Kategoriler
Tarih, Felsefe, Mobil Bilgisayarlar, Oyunlar
Fazlalık bir program zaten, her Windows kurulumundan sonra Update Defender ve telemetrileri kapatırım.

Taktığın USBnin ne olduğunuda biliyorsundur ya, neyse. Kaspersky kurman daha iyi olur.
Ben direk belli araçlarla defender ı komple kaldırıyorum hocam bilgisayarımda mevcut değil. Telemetrileri de dediğiniz gibi kaldırıyorum web experience pack vs modlu windowslar gibi oluyor 😂

IReaper

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
15
İsim
Reaper
bilgisayarına dosya sokmadan ya da seni websitesine almadan kimse sana bişey yapamaz. steam vb. güvenilir platformlar haricinde indirme yapmıyorum. tanımadığım kişilerden gelen linkleri kesinlikle açmıyorum. gmail, steam vb. tüm hesaplarımın kullanıcı adı ve şifrelerine ulaşsalar bile cep telefonumdan onay mesajını almadan kimse hiçbirşey yapamaz. beni dolandırmalarının tek yolu cep telefonumu çalmak. çalsalar bile ios şifremi kırmaları gerek. ios şifresini de kırmanın dünya üzerinde herhangi bir yolu yok. yani söylediklerin pek doğru sayılmaz. bilinçliyseniz son derece güvendesiniz gerek yok virüs programına.
anladım siz bilirsiniz . peki siz şuan windows defender, güvenlik duvarı da dahil olmak üzere pc de tüm güvenlik korumalarınız kapalı mı

Top Bottom