Neler Yeni

Işın izleme ( Ray Tracing ) Açınca Oyundan Atma Problemi Çözüm Yöntemim

AyhanKaaN

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
66
İsim
Ayhan Kaan
Merhaba Arkadaşlar,

2. paragraf; Problemin bendeki çözümü ve denemek isteyenler 2. paragrafa geçsinler.
1. paragraf; Başıma gelen ve çözüme ulaşmak için denediğim yöntemler yazıyor.
3. paragraf; Neden çöküyor acaba ?

1 sene önce buradan kampanyaları takip ederek aldığım hazır sistem bilgisayarım UEFI windows kurulmadığı için Resize Bar aktif edilmiyordu. Bir sene sonunda artık bir format atayım şunu da bir açayım dedim. Format attıktan sonra hem ram kullanımını düşürmek hem de arka plandaki işlem sayısını azaltmak için windows'da kullanmadığım hizmetleri kapattım. Nvidia kontrol panelden ayarlar yaptım. PC'yi istediğim ayarlara getirdim. Cyberpunk 2077 yükledim. Oyunu ışın izleme açmadan oynuyordum aynı ayarlarda oyuna girdi. Sonra dedim ki bir de ışın izlemeyi açayım fps'de artış olmuş mu. Işın izlemeyi açıyorum oyun atıyor. Işın izlemenin bütün özelliklerini tek tek kapatmaya başladım, hepsinde atıyor. Oyun attıktan sonra nvidia app'da sorun çıkartıyor ve kendini kapatıyor. Daha önce yapabiliyordum acaba nvidia app yükledim diyemi oldu dedim eski sürücüye döndüm, yine aynı. resize-bar kapattım yine aynı. Nvidia sürücüyü temiz kurulumla tekarar kurdum yine yok. Forumları okuyorum aynı problemden şikayetçi olanlar var ama çözümü yok. Sorunu olan kişi çözümü bulamamış hiçbirinde. Orjinal windows kullanıyorum. kullandığım windowsta sorun olamaz. Format çözüm değil. Visual-C bütün sürümleri yükledim. Daha önce birkaç çizim programında yüklü olmadığı için çalıştıramadığım olmuştu. Yine yok. Kapattığım hizmetleri çalıştırmaya başladım. bir yandan da yok bunun bunla alakası olmaz diyorum. Evet yokmuş gerçekten.

Problemi şu şekilde çözdüm. Forumlarda da çok format atan fakat çözemeyen fark ettim.
Çözemeyen arkadaşlar büyük ihtimalle orjinal olmayan windows kullanıyorlar, ram az kullanan editlenmiş windows'lar gibi. Format atsalar bile ayar kapalı olduğu için çözemiyorlar.
Ben sanal bellek kullanımını kapatmıştım. Tekrar geri açınca bütün problem çözüldü
bilgisayarım sağ tık>Özellikler>Sağ üst köşe Gelişmiş Sistem Ayarları> Gelişmiş sekmesinden Performans ayarları>gelişmiş>sanal bellek>değiştir>
burda bütün disklerin belleğini kapatmıştım 32gb bellek var. Sistemin herhangi bir diske bellek yazmasına gerek görmedim.
C: diski seçip alttan sistem yönetimli boyut işaretlenip pc yeniden başlattığınızda sorun çözülüyor.
ben şu an sanal belleğe 10gb ayırmış durumdayım.

Fakat aklıma çok değişik sorular geliyor. Işın izlemenin sanal ram ile ne işi olabilir. burayı kullanamadığı için çöktüğü belli. sanal bellek disk üzerinde yavaş çalışan bir bellek, burayı niye kullanıyor. Nvidia kontrol panalde gölgelendiri ön bellek boyutu diye bir seçenek var. ( daha önce gölgelendirme ışın izleme yaptığı objelerin kopyasını saklıyor, daha sonra karşısına çıktığı zaman tekrar ışın ve gölge ile uğraşmayıp burdan objenin yapılmışını çağırıyor.) bu ayar mı kullanıyor acaba sanal belleği. bu ayar kullanıyor ise sanal bellek olarak yazmasa da nvidia klasörüne yazsa. nvidia bu ayarı bilerek mi sanal belleğe gömdü. Çünkü nvidia klasörüne yazsa klasör boyutu zaman geçtikçe boyutu şişecek büyüyecekti ve kullanıcılar bu ne diyecekti?

EFI Shell

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,319
İsim
Semih Boran
UEFI için windows kurmanıza gerek yoktu. Tek yapmanız gereken mbr2gpt ile veri kaybı olmadan gptye çevirmekti ssdyi. En fazla birkaç dakika süren bir işlemdi. Ciddiyim bu arada.

AyhanKaaN

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
66
İsim
Ayhan Kaan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
UEFI için windows kurmanıza gerek yoktu. Tek yapmanız gereken mbr2gpt ile veri kaybı olmadan gptye çevirmekti ssdyi. En fazla birkaç dakika süren bir işlemdi. Ciddiyim bu arada.
Öğrenmenin yaşı yok bir şey daha öğrendim.

Top Bottom