ad soyad hocam asko kusko bilmeyiznickin hiç güven vermiyor
profil fotoğrafında güven vermiyor amaad soyad hocam asko kusko bilmeyiz
orrrrrrrrrrospu çocuklarıOcak 2025de yürürlüğe girecek yorumlarınız nedir sistem almak için son 1 ay.
Vergi alıcıdan da olsa satıcıdan da alınsa tüketiciyi etkiler vergi satış maliyetini arttırır. Üreticide mecburi zam koyar olan yine alıcıya olur
Bizim sattığımız ürünler üzerinden örnek vermek istiyorum Trendyol %20-25 arası komisyon alıyorDetaylarına baktım da yasanın .
Ocak ayından itibaren online satışlarda hb - trendyol - amazon vb. online satış yapan yerler sattığı herşeyden %15 ve %25 devlete stopaj vergisi ödemek zorundadır .
şahıs şirketleri için %25
limited ve anonim %15
devlete ödemek zorundaymış .
Yasanın amacı ise şeffaflıkmış. Beyannamelerde gösterilmeyen rakamların önüne geçmek.
Her satışdan stopaj keserse mecburen bütün satışlarını da devlete bildirmiş olacak.
Neyse G.o .
G... giren kazığın haddi hesabı yok. bunuda alırız. :SADSADASDAS
Alıntıyı görüntüle
O açıkları kapatacak düzenlemeyi de yaparlar heralde . Bi zahmet diyelim ...Bizim sattığımız ürünler üzerinden örnek vermek istiyorum Trendyol %20-25 arası komisyon alıyor
Trendyolda bir siparişi iptal edersen örnek veriyorum stokta yok diye iptal ettin sipariş meblağsına göre sana para cezası kesiyor ve bunu faturalandırıyor ama faturalandırırken %0 kdv ile faturalandırıyor. Devlet bunlara el atması lazım adamlar hiçbirşey yapmadan yüksek komisyon alıp 0 kdv ile fatura veriyor dünyanın vergisi dönüyor, ama gelip burada şahıs firmasından limitedden stopaj alıyor. Sanki bu satıcıların dükkanı yok oradan stopaj almıyorsun tabela vergisi almıyorsun vs vs
Mesaj otomatik birleştirildi:
Bari şu keyfi iade eden kişiler kargo ücretlerini karşılasada gitti geldi kargo parası girmese o yasayıda ertelemişlerdi
Mesaj otomatik birleştirildi:
Bu arada %25 ve 15 çok yüksek eğer her satılan ürün üzerine eklenecek ise
Adamlar sıfır emek ile %20 den fazla kazanç sağlıyor asıl stopaj onlara koymaları lazım Biz sattığımız çoğu üründen %20 kar marjı ile çalışmıyoruz meselaO açıkları kapatacak düzenlemeyi de yaparlar heralde . Bi zahmet diyelim ...