Neler Yeni

İnternetten alışverişe %25 vergi gelecek!

Caspian91

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
14
İsim
Hazar Salman
Karbon ayak izi vergisi ne zaman gelecek? Kulak arkası gondikleme vergisi bekliyorum.

oldusana

80+
Uygunsuz Dil & Küfürlü Paylaşım

samaras00

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,502
İsim
veli gok
İlgilendiği Kategoriler
TEKNOLOJİ
Detaylarına baktım da yasanın .
Ocak ayından itibaren online satışlarda hb - trendyol - amazon vb. online satış yapan yerler sattığı herşeyden %15 ve %25 devlete stopaj vergisi ödemek zorundadır .
şahıs şirketleri için %25
limited ve anonim %15
devlete ödemek zorundaymış .
Yasanın amacı ise şeffaflıkmış. Beyannamelerde gösterilmeyen rakamların önüne geçmek.
Her satışdan stopaj keserse mecburen bütün satışlarını da devlete bildirmiş olacak.

Neyse G.o .

G... giren kazığın haddi hesabı yok. bunuda alırız. :SADSADASDAS
1732606403206.png

Reyconjeff

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
198
İsim
ANIL GÜDÜCÜ
%100 vergide gelse %500 de gelse her şey hoş karşılanır artık bu memlekette

thepublicman

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,171
İsim
Kadir
bu yüzden kasım ayında iyi fiyatlı ihtiyacınız olan ne buluyorsanız alın, ocakta her şeyi bahane edip fiyatları uçuracaklar gibi duruyor

berkec34

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,244
İsim
Berkecan Ergin
Detaylarına baktım da yasanın .
Ocak ayından itibaren online satışlarda hb - trendyol - amazon vb. online satış yapan yerler sattığı herşeyden %15 ve %25 devlete stopaj vergisi ödemek zorundadır .
şahıs şirketleri için %25
limited ve anonim %15
devlete ödemek zorundaymış .
Yasanın amacı ise şeffaflıkmış. Beyannamelerde gösterilmeyen rakamların önüne geçmek.
Her satışdan stopaj keserse mecburen bütün satışlarını da devlete bildirmiş olacak.

Neyse G.o .

G... giren kazığın haddi hesabı yok. bunuda alırız. :SADSADASDAS
Alıntıyı görüntüle
Bizim sattığımız ürünler üzerinden örnek vermek istiyorum Trendyol %20-25 arası komisyon alıyor
Trendyolda bir siparişi iptal edersen örnek veriyorum stokta yok diye iptal ettin sipariş meblağsına göre sana para cezası kesiyor ve bunu faturalandırıyor ama faturalandırırken %0 kdv ile faturalandırıyor. Devlet bunlara el atması lazım adamlar hiçbirşey yapmadan yüksek komisyon alıp 0 kdv ile fatura veriyor dünyanın vergisi dönüyor, ama gelip burada şahıs firmasından limitedden stopaj alıyor. Sanki bu satıcıların dükkanı yok oradan stopaj almıyorsun tabela vergisi almıyorsun vs vs :D
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bari şu keyfi iade eden kişiler kargo ücretlerini karşılasada gitti geldi kargo parası girmese o yasayıda ertelemişlerdi

Bu arada %25 ve 15 çok yüksek eğer her satılan ürün üzerine eklenecek ise

Son düzenleme:

samaras00

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,502
İsim
veli gok
İlgilendiği Kategoriler
TEKNOLOJİ
Bizim sattığımız ürünler üzerinden örnek vermek istiyorum Trendyol %20-25 arası komisyon alıyor
Trendyolda bir siparişi iptal edersen örnek veriyorum stokta yok diye iptal ettin sipariş meblağsına göre sana para cezası kesiyor ve bunu faturalandırıyor ama faturalandırırken %0 kdv ile faturalandırıyor. Devlet bunlara el atması lazım adamlar hiçbirşey yapmadan yüksek komisyon alıp 0 kdv ile fatura veriyor dünyanın vergisi dönüyor, ama gelip burada şahıs firmasından limitedden stopaj alıyor. Sanki bu satıcıların dükkanı yok oradan stopaj almıyorsun tabela vergisi almıyorsun vs vs :D

Bari şu keyfi iade eden kişiler kargo ücretlerini karşılasada gitti geldi kargo parası girmese o yasayıda ertelemişlerdi

Bu arada %25 ve 15 çok yüksek eğer her satılan ürün üzerine eklenecek ise
O açıkları kapatacak düzenlemeyi de yaparlar heralde . Bi zahmet diyelim ...

berkec34

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,244
İsim
Berkecan Ergin
O açıkları kapatacak düzenlemeyi de yaparlar heralde . Bi zahmet diyelim ...
Adamlar sıfır emek ile %20 den fazla kazanç sağlıyor asıl stopaj onlara koymaları lazım :D Biz sattığımız çoğu üründen %20 kar marjı ile çalışmıyoruz mesela :D

Drsağbırakmayan

80+ Bronze
Sadece vergi ile ayakta duran bir sistemimiz olduğu için böyle haberleri görünce şaşırmıyorum.

Bu tip haberleri önden milletin nabzını ölçmek için ortaya atıyorlar tepkilere göre geri adım atılıyor veya yürürlüğe sokuluyor

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,018,615
Üyeler
161,476
Son üye
kadirrrrrr
Top Bottom