Neler Yeni

İnsanlar Çok Tuhaf....

Bu konuyu gerçekten içimi dökmek için açtım ve çünkü son zamanlarda gözüme takılan birşeyler var.İnsanların tuhaf olması,ne anlamda tuhaf diyeceksek şöyle insanlar mutlu değil geçen biraz dolaşayım dedim İnsanlar ya boş yere tartışma çıkarıyor ya mutsuz ya da sinirli.Ve ayrıca bazı yaşlıların insanların giydiklerine laf etmesi kendisiyle aynı fikirde olmayınca da kâfir ilan ediyor ve demediğini bırakmıyor.Türkiyem niye böyle oldu insanlar niye böyle psikolojik sorunlar yaşıyor artık gerçekten üzülmeye ve endişelenmeye başladım ekonomi bir köşeye bence ilk insanımızın düzelmesi lazım.Bunu söyledim diye umarım kızmazsınız ve sövmezsiniz inşallah diyerekten konuyu açıyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bi an aklıma aşağıdaki söz geldi

Ekler

• images (8).jpeg
    images (8).jpeg
    23.6 KB · Hit: 71
Dahası  
Reaksiyon skoru
924
İsim
Talha Açıkgöz
Bu konuyu gerçekten içimi dökmek için açtım ve çünkü son zamanlarda gözüme takılan birşeyler var.İnsanların tuhaf olması,ne anlamda tuhaf diyeceksek şöyle insanlar mutlu değil geçen biraz dolaşayım dedim İnsanlar ya boş yere tartışma çıkarıyor ya mutsuz ya da sinirli.Ve ayrıca bazı yaşlıların insanların giydiklerine laf etmesi kendisiyle aynı fikirde olmayınca da kâfir ilan ediyor ve demediğini bırakmıyor.Türkiyem niye böyle oldu insanlar niye böyle psikolojik sorunlar yaşıyor artık gerçekten üzülmeye ve endişelenmeye başladım ekonomi bir köşeye bence ilk insanımızın düzelmesi lazım.Bunu söyledim diye umarım kızmazsınız ve sövmezsiniz inşallah diyerekten konuyu açıyorum.

Hocam ekonomik sorunun temelinde de bizler varız aslında. Kimsede icraat yok herkes birinin yapmasını bekliyor E yapamayınca da bu ülke düzelmez kafasıyla yaşadığımız hayatı kabulleniyoruz kendi hatalarımız gözümüzün önüne en çokta ekonomik olarak çıktığı için en büyük sorunmuş gibi görüyoruz

• Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam ekonomik sorunun temelinde de bizler varız aslında. Kimsede icraat yok herkes birinin yapmasını bekliyor E yapamayınca da bu ülke düzelmez kafasıyla yaşadığımız hayatı kabulleniyoruz kendi hatalarımız gözümüzün önüne en çokta ekonomik olarak çıktığı için en büyük sorunmuş gibi görüyoruz
En iyi cevap bu imza atar geçerim.

Zzabuza

80+
Hocam patlayacak gibisiniz

KaptanMC

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
678
İsim
Mehmetcan İvrendi

Hocam tek tek cevaplayayım

1. İnsanlar neden mutlu değil?
Ekonomik zorluklar nedeniyle insanlar geçim sıkıntısı yaşıyor. Önceden ailecek piknik planlanırken, şimdi faturaları veya borçları ödeyip ödeyemeyeceklerini düşünüyorlar. Mesela Japonya’da ekonomi güçlü, ama buna rağmen uzun çalışma saatleri ve iş baskısı yüzünden insanlar mutsuz, psikolojik sorunlar yaşıyor ve intihar oranları yüksek.

Yorumum:
Bu durumun sorumlusu yalnızca yönetim değil, biz vatandaşlarız. Esnaflar ve firmalar fırsatçılık yapıyor; dolar değişmezken bile ürünlere zam geliyor. Ancak kimse tepki göstermediği sürece bu düzen değişmeyecek ve bu sorunları yaşamaya devam edeceğiz.

2. Neden insanlar sinirli ve agresif?
Ekonomik sıkıntılar ve mutsuzluk insanları sinirli ve patlamaya hazır hale getiriyor. Bu durum, tepkilerini üstlerine değil, güçlerinin yettiği diğer insanlara yöneltmelerine sebep oluyor. Ayrıca TikTok gibi platformlar toplumun özellikle gençler üzerindeki etkisiyle IQ seviyesini düşürüyor ve zararlı bir kültür yayıyor.

3. Yaşlılar neden gençlerin giyimine karışıyor?
Bu durum, dini kurallar ve gelenekler nedeniyle ortaya çıkıyor. Namus, edep ve ahlak kavramlarına önem verildiği için böyle bir tutum sergileniyor. Ancak çoğu bunu gerçekten değer verdiği için değil, alışkanlık olarak yapıyor.

Yorumum:
Açık konuşayım, bazı noktalarda hak veriyorum; açıklığın bir sınırı olmalı. Bir yere kadar hoş karşılanabilir ama sonrası tamamen ahlaksızlık. Sokakta utanmasalar bikiniyle veya sütyenle gezecekler. Üstte dar ve kısa bir crop, altta ise mini eteğin bile yarısı kadar kısa tayt ya da pantolon giyiyorlar. Bu bence fazla. İnsan yolda ister istemez etrafa bakıyor, o sırada yanlış anlaşılmalar yaşanıyor. Hemen "sapık" damgası vuruluyor ama kızlar da masum değil. Örneğin bir erkek XXL donla çıksa herkes eleştirir, ama ondan daha kısa kıyafetler giyip "Kimse bana karışamaz" diyenler var. Bu çelişki gerçekten garip.🤔

SadeceBirisi.

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,445
İsim
uwu
mülteci sorunu dışardan gelenler hiçbir şekilde vergi ödemeden hayatını vergi ödemekle geçinen TÜRK Halkı ile aynı şartlarda yaşarsa en büyük sorun olarak görülen ekonomik krize vuruyor

Top Bottom