Neler Yeni

PSU sonradan bozulur mu?

AirLife

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,340
İsim
Yunus Şahin
Evet farklı bir psu ile deneyini onun için dedim öyle kolay anlaşılır durum. Normalde psunun ne zaman sorun çıkartacağı hiç belli olmaz şans işi.
Normalde eldeki psu kaç yıllık bilmiyorum ama kaliteli psu 1/2 yılda ömrünü doldurmaz. Nzxt nin gold psuları kaliteli çünkü. Bozulma arıza her markada olur onlar ayrı durum.

2021 de alınmış, bende ikinci el olarak 2022 ekimde almışım. Yani 2 senedir bende. Ama bugüne kadar da sorun yoktu. Ama bir sorun yokken de neden bozuldu onu anlayamadım.

Kaan218

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
242
İsim
Kaan

KaptanMC

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
783
İsim
Mehmetcan İvrendi
psu işi sıkıntı iş hocam bilgisayarcıya götürün bence başka psuda test edin :/
Hoa bilgisayarcıya götürirse 1-2 ay sonra 10 tane sorun yasayıp yazar buraya Allah kimseyi bilgisayarcıların eline düşürmesin

AirLife

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,340
İsim
Yunus Şahin
OCCT ile teste soktum şu an. İkisi de tam güç çekmesine rağmen kapanma yok. Alla alla sorun neden dolayı o zaman?

Ekran görüntüsü 2024-12-01 140409.png

Kaan218

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
242
İsim
Kaan

KaptanMC

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
783
İsim
Mehmetcan İvrendi
• Asus Rog Strix B650E-E
• AMD Ryzen 7 7800x3D
• AMD RX 6900 XT Sapphire Toxic
• DDR5 32GB 6000MHz
• NZXT C750 Gold
• Arctic LF II 360

Bu sisteme sahibim. 7-8 aydır sorunsuz kullanıyorum. Ama birkaç gündür Wukong oyununu oynarken bir anda kesiliyor ve pc kapanıyor. İşlemciden olur diye bios ayarları sıfırladım, prime95 ile bir saat test yaptım sorun yok. Furmark ile teste başlar başlamaz aynı şekilde kapanıyor sistem. Voltaj düşürdüğüm de ise kapanmıyor. Bu sorunu daha önceden güç kaynağım yetmediği zaman yaşamıştım. Ama dediğim gibi aylardır kullanıyorum. PSU ölmüş mü demektir?
Hocam Öncelikle Tüm elektronik ürünler bir sorun olduğunda sonradan bozulabilir yani ne demek istediğinizi anlamadım ama PSU'lar kaliteye ve sertifikaya baglı dayanıklılığı ki sizin ki NZXT marka iyi bir marka ve Gold sertifikası var yani Gayet sağlam acaba Tek kanaldan az güçmü veriyor diye düşündüm ama Gold olduğuna göre yüksek verimlilik vermesi lazım

Yani kısaca Black Wukong Ağır bir oyun aynı şekilde Furmak testide Ekran Kartını tam yükye çalıştırır buda Yüksek watt değerlerine çıkmasına neden olur yani bir kaç Olasılık var

1-Tek kanaldan verdiği Watt ekran kartını beslemiyor olabilir araştırın

2. PSU Kalite Sorunu

Sorun: NZXT C750 Gold kaliteli bir PSU olsa da üretim hatası, eski veya bozuk bir ünite olabilir. Yetersiz voltaj çıkışı sistem kararlılığını etkiler.

Çözüm: PSU'nun farklı bir sistemde test edilmesi veya Tavsiyem garantisi varsa yolla Değiştirdisinler garanti kapsamında

3. Aşırı Isınma

Sorun: Furmark testi gibi yoğun yükler sırasında GPU veya CPU aşırı ısınabilir. Aşırı ısınma durumunda sistem bozulmaması,Yanmaması için otomatik olarak Koruma moduna geçip kendini kapatabiliyor

Çözüm:

Arctic LF II 360'ın doğru monte edildiğinden ve termal macunun düzgün uygulandığından emin olun.

Gpu Sıcaklıklarını kontrol edin Dereceleri nasıl vs. Anormal ısılar varsa Garantiye yollayın

4. Anakart veya BIOS Sorunu

Sorun: Anakart güç dağıtımında sorun yaşayabilir veya BIOS ayarlarında bir hata olabilir (ör. PBO ayarları, güç sınırları).

Çözüm: Anakart BIOS'unu güncelleyin ve güç sınırlarını kontrol edin.

5. Kablo veya Bağlantı Problemi

Sorun: PSU'nun GPU veya anakarta sağladığı kablolardan biri doğru oturmamış veya hasar görmüş olabilir.

Çözüm: Tüm bağlantıları kontrol edin, özellikle 8-pin GPU güç kablolarını. Çift kablo kullanımı şarttır.

Nvidia Mx130

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,840
İsim
Erdem
İlgilendiği Kategoriler
Futbol
OCCT ile teste soktum şu an. İkisi de tam güç çekmesine rağmen kapanma yok. Alla alla sorun neden dolayı o zaman?

Alıntıyı görüntüle
Hocam 2-3 defa daha yap ama 5-10 dk aralıklı benimde PSU bozuk yenisini alacağım ama bazen kapanıyor bazen kapanmıyor. Kesin emin olmak için 1 test yetmez.

AirLife

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,340
İsim
Yunus Şahin
Hocam Öncelikle Tüm elektronik ürünler bir sorun olduğunda sonradan bozulabilir yani ne demek istediğinizi anlamadım ama PSU'lar kaliteye ve sertifikaya baglı dayanıklılığı ki sizin ki NZXT marka iyi bir marka ve Gold sertifikası var yani Gayet sağlam acaba Tek kanaldan az güçmü veriyor diye düşündüm ama Gold olduğuna göre yüksek verimlilik vermesi lazım

Yani kısaca Black Wukong Ağır bir oyun aynı şekilde Furmak testide Ekran Kartını tam yükye çalıştırır buda Yüksek watt değerlerine çıkmasına neden olur yani bir kaç Olasılık var

1-Tek kanaldan verdiği Watt ekran kartını beslemiyor olabilir araştırın

2. PSU Kalite Sorunu

Sorun: NZXT C750 Gold kaliteli bir PSU olsa da üretim hatası, eski veya bozuk bir ünite olabilir. Yetersiz voltaj çıkışı sistem kararlılığını etkiler.

Çözüm: PSU'nun farklı bir sistemde test edilmesi veya Tavsiyem garantisi varsa yolla Değiştirdisinler garanti kapsamında

3. Aşırı Isınma

Sorun: Furmark testi gibi yoğun yükler sırasında GPU veya CPU aşırı ısınabilir. Aşırı ısınma durumunda sistem bozulmaması,Yanmaması için otomatik olarak Koruma moduna geçip kendini kapatabiliyor

Çözüm:

Arctic LF II 360'ın doğru monte edildiğinden ve termal macunun düzgün uygulandığından emin olun.

Gpu Sıcaklıklarını kontrol edin Dereceleri nasıl vs. Anormal ısılar varsa Garantiye yollayın

4. Anakart veya BIOS Sorunu

Sorun: Anakart güç dağıtımında sorun yaşayabilir veya BIOS ayarlarında bir hata olabilir (ör. PBO ayarları, güç sınırları).

Çözüm: Anakart BIOS'unu güncelleyin ve güç sınırlarını kontrol edin.

5. Kablo veya Bağlantı Problemi

Sorun: PSU'nun GPU veya anakarta sağladığı kablolardan biri doğru oturmamış veya hasar görmüş olabilir.

Çözüm: Tüm bağlantıları kontrol edin, özellikle 8-pin GPU güç kablolarını. Çift kablo kullanımı şarttır.

Dediğim gibi hocam yeni yeni olmaya başladı. Önceden böyle bir sorun yoktu. Yeni bir psu ile denemeyi düşünüyorum ama yüksek W lazım. Onu da nereden bulurum bilemedim. Arkadaştan 750 ile deneyeceğim en azından.

Hocam 2-3 defa daha yap ama 5-10 dk aralıklı benimde PSU bozuk yenisini alacağım ama bazen kapanıyor bazen kapanmıyor. Kesin emin olmak için 1 test yetmez.

Hmm anladım hocam. Dediğiniz gibi tekrar tekrar teste sokayım. Ama psudan başka çözüm yok gibi gözüküyor.

KaptanMC

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
783
İsim
Mehmetcan İvrendi
Dediğim gibi hocam yeni yeni olmaya başladı. Önceden böyle bir sorun yoktu. Yeni bir psu ile denemeyi düşünüyorum ama yüksek W lazım. Onu da nereden bulurum bilemedim. Arkadaştan 750 ile deneyeceğim en azından.
Hocam diyiyorum ya Belki Yanlış üretim vs. Gibi bir durumdan dolayı bozulmuş olabilir eğer tek tek toplamadıysanız bu şekilde hazır olarak aldıysanız Garantiye yollayın Sorununuzu çözmek zorundalar Psu yetmiyorsa da Size sistemi böyle sattıkları için daha yüksek bir Psu vermeliler eğer Psu bozuksa yeni psu vermeliler

AirLife

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,340
İsim
Yunus Şahin
Hocam diyiyorum ya Belki Yanlış üretim vs. Gibi bir durumdan dolayı bozulmuş olabilir eğer tek tek toplamadıysanız bu şekilde hazır olarak aldıysanız Garantiye yollayın Sorununuzu çözmek zorundalar Psu yetmiyorsa da Size sistemi böyle sattıkları için daha yüksek bir Psu vermeliler eğer Psu bozuksa yeni psu vermeliler

Yok hocam tek tek toplanıp ikinci el aldım psuyu. Garantisi de bitti maalesef. Nzxt mail atsam dönüş yaparlar mı acaba corsair gibi yenisini gönderme durumu? 🤔😂

KaptanMC

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
783
İsim
Mehmetcan İvrendi
Yok hocam tek tek toplanıp ikinci el aldım psuyu. Garantisi de bitti maalesef. Nzxt mail atsam dönüş yaparlar mı acaba corsair gibi yenisini gönderme durumu? 🤔😂
Hocam O'da güzel hayalmiş😁

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,032,769
Üyeler
163,720
Son üye
lambacii
Top Bottom