Neler Yeni

Çözüldü✓ Acer nitro 5 an515-5 rtx 4060 çalışmamasına rağmen fazla güç çekiyor

Furkan Karagülle

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,069
İsim
Furkan Karagülle
İlgilendiği Kategoriler
Bilim ve Teknoloji
Instagram
_furkan.krgl_
Yazdıklarımı cidden okudun mu ? Laptop entegre ekran kartını kullanıyor diyorum sana .Buna rağmen rtx 4060 20W güç çekiyor . Rtx 4060 çalışmıyor çalışmıyor. Ayrıca aynı laptop ablam da var yeni baktık onun bataryası 20W çekiyor benimki 40W çekiyor . Arka planda uygulama yok sadece edge açık . Windowsun çoğu gereksiz hizmeti kapalı . 60Hz , klavye ışığı kapalı, güç tasarrufu açık, windowsun enerji tasarrufu açık , Bluetooth lu ya da kablolu klavye fare takılı değil , ekran parlaklığı 30. Ablamın tıpatıp aynı modeli tıpatıp aynı ayarlarda batarya 20W çekiyor da benimki 40W çekiyor normal diyorsun yani ??

Karşında cahil birisi yok, telaşlanma.

En küçük uygulama farklılığı bile güç tüketimini etkiler. Öyle hiç çalışmıyor diyebilmek oldukça komik. Fiziksel olarak kapanma söz konusu değil.
Yok ben bildiğimden şaşmam diyorsan eğer her iki cihaza da aynı sürüm W11 kurup tamamen aynı kurulumu yapıp deneyebilirsin.

Ya da HWiNFO kullanarak birkaç saat gözlemde tutabilirsin.

Dobican

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Dobican
Karşında cahil birisi yok, telaşlanma.

En küçük uygulama farklılığı bile güç tüketimini etkiler. Öyle hiç çalışmıyor diyebilmek oldukça komik. Fiziksel olarak kapanma söz konusu değil.
Yok ben bildiğimden şaşmam diyorsan eğer her iki cihaza da aynı sürüm W11 kurup tamamen aynı kurulumu yapıp deneyebilirsin.

Ya da HWiNFO kullanarak birkaç saat gözlemde tutabilirsin.
İşin komik yanını söyleyeyim ablamın laptopu 165 Hz de ve Windowsun enerji tasarrufu kapalı 20W çekiyordu . Benimki 60hz de 35-40W . Ayrıca arka planda cidden gereksiz hiç uygulama çalışmıyor . Test etmek için tek tek kapattım. Zaten windowsta hangi uygulama ne kadar pil yiyor gözüküyor .
Mesaj otomatik birleştirildi:

Biliyorsundur ki 165 Hz ile 60 Hz ekran arasında ciddi pil süresi farkı olması gerekir

Furkan Karagülle

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,069
İsim
Furkan Karagülle
İlgilendiği Kategoriler
Bilim ve Teknoloji
Instagram
_furkan.krgl_
İşin komik yanını söyleyeyim ablamın laptopu 165 Hz de ve Windowsun enerji tasarrufu kapalı 20W çekiyordu . Benimki 60hz de 35-40W . Ayrıca arka planda cidden gereksiz hiç uygulama çalışmıyor . Test etmek için tek tek kapattım. Zaten windowsta hangi uygulama ne kadar pil yiyor gözüküyor .

O tamamen doğru olmuyor yalnız. Mesela RAM kullanımını hesaplayabilirsin.

Dobican

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Dobican
O tamamen doğru olmuyor yalnız. Mesela RAM kullanımını hesaplayabilirsin.
Tamam doğru olmayabilir ama 20w daha fazla güç harcamasını sağlayabilecek bir uygulama yok laptopta. Hem 60hz ile 165 Hz ekran arasında ciddi fark var .

İkisini de test imkanım yok biri farklı şehirde

Furkan Karagülle

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,069
İsim
Furkan Karagülle
İlgilendiği Kategoriler
Bilim ve Teknoloji
Instagram
_furkan.krgl_
Tamam doğru olmayabilir ama 20w daha fazla güç harcamasını sağlayabilecek bir uygulama yok laptopta. Hem 60hz ile 165 Hz ekran arasında ciddi fark var .

İkisini de test imkanım yok biri farklı şehirde

HWiNFO kullan.

Dobican

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Dobican
Şimdi aklıma geldi laptopa M2 SSD ekledim o bu kadar fazla fark yaratabilirmi

Onu kullanarak bakıyorum değerlere zaten

Bir de biraz sinirli cevap verdim özür dilerim

Satriani

80+ Bronze
Şimdi aklıma geldi laptopa M2 SSD ekledim o bu kadar fazla fark yaratabilirmi

Onu kullanarak bakıyorum değerlere zaten

Bir de biraz sinirli cevap verdim özür dilerim
SSD de eklesen bahsettiğin iki cihaz arasındaki W değerleri yine mantıklı değil. Mesela biri 20, diğeri 25 gibi olsa makul algılanabilir ama arada 2 iki kat fark oluşması biraz garip. Başka kullanan birileri de konuya gelip dahil olursa o zaman cihazın fabrika çıkışı arızası olduğunu varsayabiliriz.

endoplazmiketikulum

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
269
İsim
Mahir Cengiz
SSD de eklesen bahsettiğin iki cihaz arasındaki W değerleri yine mantıklı değil. Mesela biri 20, diğeri 25 gibi olsa makul algılanabilir ama arada 2 iki kat fark oluşması biraz garip. Başka kullanan birileri de konuya gelip dahil olursa o zaman cihazın fabrika çıkışı arızası olduğunu varsayabiliriz.
Aynı cihazı kullanıyorum hocam bende bir problem yok cihazda zaten böyle bir kronik sorun yok hatta genel olarak böyle bir problemi ilk defa duyuyorum ilginç geldi.

Dobican

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Dobican
Aynı cihazı kullanıyorum hocam bende bir problem yok cihazda zaten böyle bir kronik sorun yok hatta genel olarak böyle bir problemi ilk defa duyuyorum ilginç geldi.
Hwinfo ile bakabilir misin güç tasarrufunda batarya ne kadar güç çekiyor?

Ne arızası olabilir ki ? Batarya sağlığında sıkıntı yok gözüküyor, sıcaklık değerleri normal , oyunlarda normal . Ben en iyisi sıfırdan windowsu kurup biosu falan güncelleyip deneyim.
Bir de acaba bu kadar W kullanan şey virüs olabilir mi ? Birkaç kere yanlışlıkla garip reklamlara tıkladım ama 1 saniyede sekme daha tam açılmadan kapattım. Virüs varsa windowsu yeniden kurunca gider mi ? Yoksa sıfırlamayı rağmen silinmeyen virüsler var mı ?

Son düzenleme:

Satriani

80+ Bronze
Hwinfo ile bakabilir misin güç tasarrufunda batarya ne kadar güç çekiyor?

Ne arızası olabilir ki ? Batarya sağlığında sıkıntı yok gözüküyor, sıcaklık değerleri normal , oyunlarda normal . Ben en iyisi sıfırdan windowsu kurup biosu falan güncelleyip deneyim.
Bir de acaba bu kadar W kullanan şey virüs olabilir mi ? Birkaç kere yanlışlıkla garip reklamlara tıkladım ama 1 saniyede sekme daha tam açılmadan kapattım. Virüs varsa windowsu yeniden kurunca gider mi ? Yoksa sıfırlamayı rağmen silinmeyen virüsler var mı ?
Bence de mantıklı bi' yaklaşım olur.
Tekrar windows kurup, önce hiç ekstra bir şey yapmadan değerlere yeniden bak, daha sonra güncelleştirmeler vs yaparken değerleri gözlemle, eğer sıkıntı çıkarsa kaynağını bulma şansın olur.

Dobican

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Dobican
Bence de mantıklı bi' yaklaşım olur.
Tekrar windows kurup, önce hiç ekstra bir şey yapmadan değerlere yeniden bak, daha sonra güncelleştirmeler vs yaparken değerleri gözlemle, eğer sıkıntı çıkarsa kaynağını bulma şansın olur.
Evet şu anda windowsu kuruyorum . Biosu güncellemesem çok sıkıntı olur mu ?

Top Bottom