Neler Yeni

Yardım YENİ MONİTÖR ALDIM FAKAT DONMA YAŞIYORUM

awak2452

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Emirhan İNCE
Selamlar 2 gun önce yeni monitör almıştım 2k 180 hz ekran kartım 4070 islemcim 5700x3d ssdim adata legend m2 1tb ramler eski bilgisayarımdan kalma ddr4 3200 mhz gskill ve 2 tane monitörum var biri 1080p 165 diğeride 2k 180 buna rağmen bilgisayar açılıyor ve giriş ekranında drop giriyor
Mesaj otomatik birleştirildi:

Şİfre yazma yerini açarken drop giriyor

Mr.E

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Eyüp Ensar Kaplan
1. Ekran Kartı Sürücülerini Güncelle

2. Monitör Ayarlarını Kontrol Et (burda bir parantez açmak istedim, 2k monitörünü displayport ile bağla 180hz gibi hızları displayport daha iyi destekler.)

3. Monitör Bağlantılarını Doğru Yap (buda diğerine benziyor ama farkı şu hz ayarlarını en üste çek belki 60hz de bırakılmış olabilir. bu yolları izleyerek düzenleme yapabilirsin → Ayarlar > Sistem > Görüntü > Gelişmiş Ekran Ayarları )

4. Windows Başlangıç Programlarını Azalt (Görev yöneticisi > Başlangıç bölümünden gereksiz programları kapat böylece bilgisayarın daha hızlı açılır.)

5. BIOS ve Chipset Güncellemeleri

6. RAM Performansı ve XMP Profili (ramlerinin eski olduğunu söylemiştin bios üzerinden xmp profilini aç ve ram hızını 3200 mhz yi seç)

7. SSD Performansını Test Et (CrystalDiskInfo gibi bir yazılımla sağlık durumunu ve performansını kontrol edebilirsin.)

8. G-Sync/Freesync ve V-Sync Ayarlarını Gözden Geçir (monitörün kendi ayarlarından bunlara bir bak.)

atiizdmr

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
72
İsim
Atilla
Ekran siyah olup geri mi geliyor saniyelik

awak2452

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Emirhan İNCE
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Ekran siyah olup geri mi geliyor saniyelik
Yok hocam takiliyor goruntu ve bazen normal massustunde takilmalar oluyor mouse takiliyor mesela donuyor bildigin mouse yani sanki mousenin fpsi 20 fps gibi oluyor

1. Ekran Kartı Sürücülerini Güncelle

2. Monitör Ayarlarını Kontrol Et (burda bir parantez açmak istedim, 2k monitörünü displayport ile bağla 180hz gibi hızları displayport daha iyi destekler.)

3. Monitör Bağlantılarını Doğru Yap (buda diğerine benziyor ama farkı şu hz ayarlarını en üste çek belki 60hz de bırakılmış olabilir. bu yolları izleyerek düzenleme yapabilirsin → Ayarlar > Sistem > Görüntü > Gelişmiş Ekran Ayarları )

4. Windows Başlangıç Programlarını Azalt (Görev yöneticisi > Başlangıç bölümünden gereksiz programları kapat böylece bilgisayarın daha hızlı açılır.)

5. BIOS ve Chipset Güncellemeleri

6. RAM Performansı ve XMP Profili (ramlerinin eski olduğunu söylemiştin bios üzerinden xmp profilini aç ve ram hızını 3200 mhz yi seç)

7. SSD Performansını Test Et (CrystalDiskInfo gibi bir yazılımla sağlık durumunu ve performansını kontrol edebilirsin.)

8. G-Sync/Freesync ve V-Sync Ayarlarını Gözden Geçir (monitörün kendi ayarlarından bunlara bir bak.)
Hepsi tamam zaten hocam

atiizdmr

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
72
İsim
Atilla
Anakartın marka modeli nedir ? Dp kablonu monitörün içinden çıkanı mı kullanıyorsun

Mr.E

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Eyüp Ensar Kaplan
hocam bilemedim o zaman normalde bunlardan biri olur. stok soğutucu belki yetmiyor olabilir. daha da aklıma bir şey gelmedi

awak2452

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Emirhan İNCE
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Anakartın marka modeli nedir ? Dp kablonu monitörün içinden çıkanı mı kullanıyorsun
Anakart model marka msi b550 gaming plus ddr4 am4 evet dp kablosunu monitorun icinden cikani kullaniyorum

The Semih

80+ Gold
Selamlar 2 gun önce yeni monitör almıştım 2k 180 hz ekran kartım 4070 islemcim 5700x3d ssdim adata legend m2 1tb ramler eski bilgisayarımdan kalma ddr4 3200 mhz gskill ve 2 tane monitörum var biri 1080p 165 diğeride 2k 180 buna rağmen bilgisayar açılıyor ve giriş ekranında drop giriyor

Şİfre yazma yerini açarken drop giriyor
DDU ile driveri silip sıfırdan kurunca düzelmişti bende, DDu da eski monitörün sürücüleride kaldırılıyor.

cemozgen

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
151
İsim
Cem
aynı sorunu yaşıyorum imzadaki sistemle, format attım geçmedi ramleri değiştim geçmedi anlayamıyorum windowssal bir sorun sanırım

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,035,551
Üyeler
164,161
Son üye
Kareberta
Top Bottom