Neler Yeni

Yardım Biostar b650mp-e pro - Expo ram uyumsuzluğu - Goodram 6000 - 30 CL Black model

Mekaplan

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Muhammet Emin Kaplan
Merhaba Arkadaşlar
Abdullah reisin önerisiyle bu anakartı aldım fakat goodram IRDM 32*2 64 gb 6000 mhz - 30 CL Black ramlerler 4800 mhz de takılı kalıyor.
Ram frekansını expo ayarlara getirsem bile sistem açılmıyor kapanıyor sonra yine 4800 e alıyor.
Bu problemle karşılaşan, çözebilen var mı?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Merhaba Arkadaşlar
Abdullah reisin önerisiyle bu anakartı aldım fakat goodram IRDM 32*2 64 gb 6000 mhz - 30 CL Black ramlerler 4800 mhz de takılı kalıyor.
Ram frekansını expo ayarlara getirsem bile sistem açılmıyor kapanıyor sonra yine 4800 e alıyor.
Bu problemle karşılaşan, çözebilen var mı?
Anakart: Biostar b650mp-e pro

Moonlighter

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
803
İsim
Ahmet
Şefim ben aynı mhz ve cl değerli ramin Patriot Viper modelini kullanıyorum bir sorun olmuyor ama biraz default bir soru olacak ama BIOS güncel mi ?

Mekaplan

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Muhammet Emin Kaplan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
BIOS güncel, görseldeki sürüm mecvut 06-11-2024

1733727298024.png

Mekaplan

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Muhammet Emin Kaplan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Ryzen 5 7500F

flamerood

80+
hocam bi önceki sürümü yükleyip tekrar expo dener misin öyle çalıştırmıştım ben

ama tam kararlı çalıştığını söyleyemem cpu fan hızını değiştiriyorum biosu sıfırlıyo otomatik dediğiniz gibi exposuz yapınca sıkıntı yok vs vs 2 ayar değiştiremiyorum.

2024-09-23 tarihli biosu yükle

Moonlighter

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
803
İsim
Ahmet
İşlemcimiz de aynı enterasan. Hocam eğer mümkün ise bir alt model BIOS surumunu yükleyip bir daha dener misiniz sanki birisi forumda öyle bir şey yazmıştı yanlış da hatırlıyor olabilirim ama kafamızda soru işareti kalmasın.

Mekaplan

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Muhammet Emin Kaplan
Şuan da işteyim çalışıyorum fakat akşam eve geçince ilk işim bios sürümünü bir öncekiyle değiştirip denemek olacak, akşam güncelleme yapacağım.

Kardeşime aynı sistemi aldık, G Skill in 2x16 32gb lık ramlerini taktık 5600 mhz rahat ve hızlı çalıştı

Desteklenen ramler piyasadaki bütün ramleri kapsamıyor, bunu düşünüp expo seçeneği olduğu için sorun olmayacağını varsaymıştım ama değidiğiniz gibi bu listeden tercih yapmak fiyata belki 1-2 bin kadar fazla vermek daha mantıklı olabilirdi.

hocam bi önceki sürümü yükleyip tekrar expo dener misin öyle çalıştırmıştım ben

ama tam kararlı çalıştığını söyleyemem cpu fan hızını değiştiriyorum biosu sıfırlıyo otomatik dediğiniz gibi exposuz yapınca sıkıntı yok vs vs 2 ayar değiştiremiyorum.

2024-09-23 tarihli biosu yükle

Her açılışta geç açılma sorunu yaşıyor musunuz?

Son düzenleme:

ExploiT

80+ Bronze
Şuan da işteyim çalışıyorum fakat akşam eve geçince ilk işim bios sürümünü bir öncekiyle değiştirip denemek olacak, akşam güncelleme yapacağım.

Kardeşime aynı sistemi aldık, G Skill in 2x16 32gb lık ramlerini taktık 5600 mhz rahat ve hızlı çalıştı

Desteklenen ramler piyasadaki bütün ramleri kapsamıyor, bunu düşünüp expo seçeneği olduğu için sorun olmayacağını varsaymıştım ama değidiğiniz gibi bu listeden tercih yapmak fiyata belki 1-2 bin kadar fazla vermek daha mantıklı olabilirdi.
Evet çalışabilir ama garanti ettiği hız bu aslında. Aynı durumu herkes yaşıyor zaten. DDR5 hala stabil değil bu sebeple işlemcinin garanti ettiği ram hızı hep düşük diğer işlemcilere de bakabilirsin aynı durum onlarda da geçerli.

Renas

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
53
İsim
Renas Doğan
Aynı sorunu asus prime b650m-r anakart ve corsair 32gb(16*2) ramlerle yaşıyorum. 4 farklı bios sürümü denedim fakat olmadı. Nasıl çözeceğim hiç bilmiyorum, sanırım 6000 mhz parası verdiğim ramleri 4800 de kullanmak zorunda kalacağım.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,037,572
Üyeler
164,523
Son üye
BoraYlmz
Top Bottom