Neler Yeni

Yardım Biostar b650mp-e pro - Expo ram uyumsuzluğu - Goodram 6000 - 30 CL Black model

Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Batuhan Çeker
Güncelleme: Maalesef eski BIOS sürümüne de dönsem 64gb çift bellekle 6000 mhz göremiyorum. Ramlerin birini çıkardığım zaman 6000 mhz oluyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Arkadaşlar 32gb tek ram üzerinden 6000 mhz görüyorum. 2.Kanala takılıyken
Çift 64gb ram taktığımda 4800 mhz ye düşüyor. 6000 veremiyor olsaydı 32de de vermemesi gerekmez miydi?
Ben nerede hata yaptığımı çözemiyorum.
tam anlatamam ama ramlerin voltunu yükselt bende yaşadım oc yaptığımda pc kapanıp 2-3 kere resetlenip tekrar açılıyodu açıldığında tekrar eski mhzye düşüyordu volt yükseltmesi yaptım oldu 2 ramimde kesin çözümmü bilemem ama denemelisin
ytde videosu vardı bende bakarak yaptım

Mekaplan

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Muhammet Emin Kaplan
tam anlatamam ama ramlerin voltunu yükselt bende yaşadım oc yaptığımda pc kapanıp 2-3 kere resetlenip tekrar açılıyodu açıldığında tekrar eski mhzye düşüyordu volt yükseltmesi yaptım oldu 2 ramimde kesin çözümmü bilemem ama denemelisin
Kaç volt yaptınız? Ramler üzerinde 1.35 yazıyor, siz yazandan daha fazla mı yükselttiniz?

sfky9842

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
967
İsim
baba merhaba
Bunu denedim, yanlış hatırlamıyorsam tek ram takıp 6000 mhz ye de bu şekilde ulaşmıştım.
Bellek tanılama aracıda şuan çalışıyor bitince yazacağım
2 ram de takılıyken frekans olarak 5600 veya 5200 çektiğinizde sorunsuz çalışacak mı ramlar ona da bakın öyleyse anakart yine desteklemiyor

Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Batuhan Çeker
1.375 yaptım çokta yükseltmemeniz gerektiği söyleniyordu videoda max 1.4 gibi bişeydi deneyimleyerek yükselt biranda 1.4e çıkma bide mhz ayarının altında 6000 ile çalışmaz ise diğer seçenekler var onuda seçip deneyebilirsin

Mekaplan

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Muhammet Emin Kaplan
2 ram de takılıyken frekans olarak 5600 veya 5200 çektiğinizde sorunsuz çalışacak mı ramlar ona da bakın öyleyse anakart yine desteklemiyor
Söyleyeceğiniz her varyasyonu deneyip yazacağım fakat bunu denedim frekans kısmını manuele alıp 5600 ve 5200 yazıp denedim CL kısımlarına dokunmadım, diğer her ayar defaulttaydı, aynı şekilde sorun çıkarıp açmadı.

1.375 yaptım çokta yükseltmemeniz gerektiği söyleniyordu videoda max 1.4 gibi bişeydi deneyimleyerek yükselt biranda 1.4e çıkma bide mhz ayarının altında 6000 ile çalışmaz ise diğer seçenekler var onuda seçip deneyebilirsin
Bu bana riskli bir işlem gibi geliyor, stabilizasyon problemi yaşıyor musunuz?

Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Batuhan Çeker
Söyleyeceğiniz her varyasyonu deneyip yazacağım fakat bunu denedim frekans kısmını manuele alıp 5600 ve 5200 yazıp denedim CL kısımlarına dokunmadım, diğer her ayar defaulttaydı, aynı şekilde sorun çıkarıp açmadı.

ram üzerinde 1.35 yazıyorsa riskli olabilir ben hiç dikkat etmedim ama bi sıkıntı yaşamıyorum

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,899
İsim
Emre Zengin
Haklı olabilirsin, ben elimdeki sistem üzerinden ancak mesaj yazabiliyorum. Verdiğin bilgiler için teşekkür ederim.
Tek bir ram taktığımda 6000 mhz ye ulaşıyor. Ramler arızalı veya anakart 6000 mhz ye çıkamıyor diye düşünsem tek ram takıldığında da çıkmaması gerekirdi, ama ramleri çift yaptığımda 4800 mhz de takılı kalıyor.
Ramleri tek set dual 2x32 şeklinde satın aldım fakat ne yazık ki 4800 mhz de kullanmak zorunda kalıyorum.
RAM'leri A2 ve B2 (2. slot ve 4. slot) olarak takıyorsun di mi?

Mekaplan

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Muhammet Emin Kaplan
Evet, her kombinasyonu denedim,
2-4 e takınca 4800
1-3 takınca çalışmıyor
1-2 takınca 3600 verdi

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,899
İsim
Emre Zengin
Evet, her kombinasyonu denedim,
2-4 e takınca 4800
1-3 takınca çalışmıyor
1-2 takınca 3600 verdi
İki RAM takılıyken frekansı 5800 MHz yapıp denedin mi? EXPO açıkken.

berk90

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
berk pasaoglu
Bu sorunu yaşayan başkaları var mı?

Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Batuhan Çeker
benim söylediğimi neden denemiyosun reis

Mekaplan

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Muhammet Emin Kaplan
ramlar tek, tek denedin mi ? 2 ram de sağlam mı ?
windows çalıştıra şunu yazıp ram test ettin mi ?
Çalıştır>mdsched daha sonra pc yeniden başlatıyon. windows ram testi yapıyor hatalıysa ekranda uyarı verir pc açılınca
edit: biosta memory context restore kapatıp expo6000mhz denedin mi ?
Kodu denedim, belleklerde herhangi bir hata bulunamadı

benim söylediğimi neden denemiyosun reis
Aslında denedim, 1,35 yaptım fakat yine aynı sonucu aldım. Daha üstüne yükseltmekte emin değilim.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,025,768
Üyeler
162,551
Son üye
Furkanb45
Top Bottom