açılmadı ve takılmadı yaz ve gönder kabul etmezlerse thh başvurEvet, bunu daha önce yaşamadığım için çok dikkate almamıştım. Eski BIOS sürümü ile stabil çalıştıramazsam ramleri iade etmek zorunda kalacağım.
ITOPYA paketi açılmış ve sisteme takılmış ramleri geri alır mı bilmiyorum, ramleri alalı 5 gün oldu.
asus, msi, gigabtye giriş segment anakartları çok mu iyi veya hepsi sorunsuz mu çalışıyorBiostar anakartı ne diye alırsınız ki. Beş para etmez leş en ucuz çin malı anakart.
Abdullah reis önerdi ben de aldım valla marka hakkında bilgim yok ama onun sözüne güvendim. Bios ekranı bariz kötü, oc yapamıyorum yada ben beceremiyorum, en fenası başlangıçta geç açılma problemi var. İnşAllah bize bir yol gösterecen çıkar.Biostar anakartı ne diye alırsınız ki. Beş para etmez leş en ucuz çin malı anakart.
ramlar stok yani biosta ram frekans auto da bırakılıyken 4800mhz de çalışıyorsa ram uyumsuzluğu vardırAbdullah reis önerdi ben de aldım valla marka hakkında bilgim yok ama onun sözüne güvendim. Bios ekranı bariz kötü, oc yapamıyorum yada ben beceremiyorum, en fenası başlangıçta geç açılma problemi var. İnşAllah bize bir yol gösterecen çıkar.
Haklı olabilirsin, ben elimdeki sistem üzerinden ancak mesaj yazabiliyorum. Verdiğin bilgiler için teşekkür ederim.ramlar stok yani biosta ram frekans auto da bırakılıyken 4800mhz de çalışıyorsa ram uyumsuzluğu vardır
ram uyumluluğu olsa ramin desteklediği hızı verirdi. ve pc anlık açardı. anakart ışıkları yakmazdı.
aynı anakartı bende de var, crucial pro ram de kullanıyorum ram 5600 ya 5200 de sorunsuz çalışıyor 16x2 32gb toplamda saniyesinde pc açılıyor
ramlar tek, tek denedin mi ? 2 ram de sağlam mı ?Haklı olabilirsin, ben elimdeki sistem üzerinden ancak mesaj yazabiliyorum. Verdiğin bilgiler için teşekkür ederim.
Tek bir ram taktığımda 6000 mhz ye ulaşıyor. Ramler arızalı veya anakart 6000 mhz ye çıkamıyor diye düşünsem tek ram takıldığında da çıkmaması gerekirdi, ama ramleri çift yaptığımda 4800 mhz de takılı kalıyor.
Ramleri tek set dual 2x32 şeklinde satın aldım fakat ne yazık ki 4800 mhz de kullanmak zorunda kalıyorum.
Tek denedim fakat çalıştırdan kodu yazıp denemedim, şimdi onu da deneyip konuyu güncelleyeceğim.ramlar tek, tek denedin mi ? 2 ram de sağlam mı ?
windows çalıştıra şunu yazıp ram test ettin mi ?
Çalıştır>mdsched
biosta memory context restore kapatıp expo6000mhz denedin mi ?Tek denedim fakat çalıştırdan kodu yazıp denemedim, şimdi onu da deneyip konuyu güncelleyeceğim.
Bunu denedim, yanlış hatırlamıyorsam tek ram takıp 6000 mhz ye de bu şekilde ulaşmıştım.biosta memory context restore kapatıp expo6000mhz denedin mi ?