Neler Yeni

Yardım Biostar b650mp-e pro - Expo ram uyumsuzluğu - Goodram 6000 - 30 CL Black model

Alican.

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
505
İsim
Alican ekinci
hocam her expo ram her anakartta uyumlu olmuyor.ram alırken anakartın QVL desteğine baksaydınız iyiydi.

Mekaplan

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Muhammet Emin Kaplan
Evet, bunu daha önce yaşamadığım için çok dikkate almamıştım. Eski BIOS sürümü ile stabil çalıştıramazsam ramleri iade etmek zorunda kalacağım.

ITOPYA paketi açılmış ve sisteme takılmış ramleri geri alır mı bilmiyorum, ramleri alalı 5 gün oldu.

Dahası  
Reaksiyon skoru
204
İsim
Lütfü A
Evet, bunu daha önce yaşamadığım için çok dikkate almamıştım. Eski BIOS sürümü ile stabil çalıştıramazsam ramleri iade etmek zorunda kalacağım.

ITOPYA paketi açılmış ve sisteme takılmış ramleri geri alır mı bilmiyorum, ramleri alalı 5 gün oldu.
açılmadı ve takılmadı yaz ve gönder kabul etmezlerse thh başvur

Mekaplan

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Muhammet Emin Kaplan
Güncelleme: Maalesef eski BIOS sürümüne de dönsem 64gb çift bellekle 6000 mhz göremiyorum. Ramlerin birini çıkardığım zaman 6000 mhz oluyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Arkadaşlar 32gb tek ram üzerinden 6000 mhz görüyorum. 2.Kanala takılıyken
Çift 64gb ram taktığımda 4800 mhz ye düşüyor. 6000 veremiyor olsaydı 32de de vermemesi gerekmez miydi?
Ben nerede hata yaptığımı çözemiyorum.

Son düzenleme:

Halloween

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
147
İsim
Ertan
Biostar anakartı ne diye alırsınız ki. Beş para etmez leş en ucuz çin malı anakart.

sfky9842

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
967
İsim
baba merhaba
Biostar anakartı ne diye alırsınız ki. Beş para etmez leş en ucuz çin malı anakart.
asus, msi, gigabtye giriş segment anakartları çok mu iyi :D veya hepsi sorunsuz mu çalışıyor :)

Mekaplan

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Muhammet Emin Kaplan
Abdullah reis önerdi ben de aldım valla marka hakkında bilgim yok ama onun sözüne güvendim. Bios ekranı bariz kötü, oc yapamıyorum yada ben beceremiyorum, en fenası başlangıçta geç açılma problemi var. İnşAllah bize bir yol gösterecen çıkar.

sfky9842

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
967
İsim
baba merhaba
Abdullah reis önerdi ben de aldım valla marka hakkında bilgim yok ama onun sözüne güvendim. Bios ekranı bariz kötü, oc yapamıyorum yada ben beceremiyorum, en fenası başlangıçta geç açılma problemi var. İnşAllah bize bir yol gösterecen çıkar.
ramlar stok yani biosta ram frekans auto da bırakılıyken 4800mhz de çalışıyorsa ram uyumsuzluğu vardır
ram uyumluluğu olsa ramin desteklediği hızı verirdi. ve pc anlık açardı. anakart ışıkları yakmazdı.
aynı anakartı bende de var, crucial pro ram de kullanıyorum ram 5600 ya 5200 de sorunsuz çalışıyor 16x2 32gb toplamda saniyesinde pc açılıyor

Mekaplan

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Muhammet Emin Kaplan
ramlar stok yani biosta ram frekans auto da bırakılıyken 4800mhz de çalışıyorsa ram uyumsuzluğu vardır
ram uyumluluğu olsa ramin desteklediği hızı verirdi. ve pc anlık açardı. anakart ışıkları yakmazdı.
aynı anakartı bende de var, crucial pro ram de kullanıyorum ram 5600 ya 5200 de sorunsuz çalışıyor 16x2 32gb toplamda saniyesinde pc açılıyor
Haklı olabilirsin, ben elimdeki sistem üzerinden ancak mesaj yazabiliyorum. Verdiğin bilgiler için teşekkür ederim.
Tek bir ram taktığımda 6000 mhz ye ulaşıyor. Ramler arızalı veya anakart 6000 mhz ye çıkamıyor diye düşünsem tek ram takıldığında da çıkmaması gerekirdi, ama ramleri çift yaptığımda 4800 mhz de takılı kalıyor.
Ramleri tek set dual 2x32 şeklinde satın aldım fakat ne yazık ki 4800 mhz de kullanmak zorunda kalıyorum.

sfky9842

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
967
İsim
baba merhaba
Haklı olabilirsin, ben elimdeki sistem üzerinden ancak mesaj yazabiliyorum. Verdiğin bilgiler için teşekkür ederim.
Tek bir ram taktığımda 6000 mhz ye ulaşıyor. Ramler arızalı veya anakart 6000 mhz ye çıkamıyor diye düşünsem tek ram takıldığında da çıkmaması gerekirdi, ama ramleri çift yaptığımda 4800 mhz de takılı kalıyor.
Ramleri tek set dual 2x32 şeklinde satın aldım fakat ne yazık ki 4800 mhz de kullanmak zorunda kalıyorum.
ramlar tek, tek denedin mi ? 2 ram de sağlam mı ?
windows çalıştıra şunu yazıp ram test ettin mi ?
Çalıştır>mdsched daha sonra pc yeniden başlatıyon. windows ram testi yapıyor hatalıysa ekranda uyarı verir pc açılınca
edit: biosta memory context restore kapatıp expo6000mhz denedin mi ?

Mekaplan

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Muhammet Emin Kaplan
ramlar tek, tek denedin mi ? 2 ram de sağlam mı ?
windows çalıştıra şunu yazıp ram test ettin mi ?
Çalıştır>mdsched
Tek denedim fakat çalıştırdan kodu yazıp denemedim, şimdi onu da deneyip konuyu güncelleyeceğim.

sfky9842

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
967
İsim
baba merhaba

Mekaplan

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Muhammet Emin Kaplan
biosta memory context restore kapatıp expo6000mhz denedin mi ?
Bunu denedim, yanlış hatırlamıyorsam tek ram takıp 6000 mhz ye de bu şekilde ulaşmıştım.
Bellek tanılama aracıda şuan çalışıyor bitince yazacağım

Top Bottom