Neler Yeni

İngilizce konuşmamı nasıl geliştireceğim?

musti1824

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
178
İsim
Mustafa
A1 ve A2 İngilizce seviyesini bitirdim b1 seviyesine geçtim ama hala konuşamıyorum sadece basit düzeyde konuşabiliyorum konuşurken çok fazla düşünüyorum cümleye nasıl başlayacağım konusunda ve nasıl geliştireceğimden emin değilim bazen chatgpt fln sohbet etmeye çalışıyorum bir kaç uygulama da kullandım ama sanki gelişiyormuş gibi hissetmiyorum ne yapmalıyım sizce nasıl geliştirebilirim veya kullandığınız uygulama site vs var mı bu dizi izleme kitap okuma aktivetlerini de yaptım ama bunların konuşmama etkisi yok gibi hissediyorum

Pukiina

80+ Bronze
Hocam çok affedersin ama bizim hoca bize şöyle bir tanım yapmıştı. Deli gibi kendinle konuşacaksın sürekli diyalog üretmeye gördüğün bir şeyi tarif etmeye çalışacaksın. Onu da en iyi böyle yaparsın veya valorant gibi oyunlar oynuyorsan yabancı server larda takılacaksın

mfm125

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,098
İsim
Mehmet
Konuşma sadece konuşarak geliştirilir en iyi çözüm yurdışı eğer imkan varsa. Hello talk gibi uygulamalardan yabancılar ile konuşmak çok işe yarıyor

MonteCapz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,039
İsim
Asil
Konuşmadan, kendini zorlamadan geliştiremezsin. Mümkün olduğunca ingilizce konuşacaksın. Tabii ki günlük hayatta konuşamazsın ancak kendi kafanda kurucaksın. Yazarak pek olacak iş değil çünkü önemli olan dile getirmek. Boş vakitlerin varsa yabancı insanlarla online şekilde de olsa sohbet muhabbet ediceksin ve böylece bunu yaparken zevk alıcaksın.

Top Bottom