Neler Yeni

Ryzen 9800X3D Bu Fiyatlara Almayın, 9700X Alın

Ldrago

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
101
İsim
Salih
Benim çok anladığım konular değil bunlar hatta bugün bir konu açmıştım buna benzer. Ben hikayeli AAA oyunları oynamayı seven biriyim online oyunum BF1- BF5 ya da War Thunder olur şu an elimde 7600 var işlemci ekran kartı olarak 4070Ti Super alsam mesela bir iki ay 1080p monitörle idare etmem de bir sakınca var mı? 1080pde dar boğaz yapan işlemci 2kda yapmıyor mu gerçekten anlamadığım bir konu o yüzden soruyorum
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hatta o konumda da 7800x3d ye mi geçmeliyim demiştim ama siz 9700x de iş görür diyorsanız yani o kadar para bayılmamış olurum
9700x al

BlackSoul

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
16
İsim
BlackSoul
Benim çok anladığım konular değil bunlar hatta bugün bir konu açmıştım buna benzer. Ben hikayeli AAA oyunları oynamayı seven biriyim online oyunum BF1- BF5 ya da War Thunder olur şu an elimde 7600 var işlemci ekran kartı olarak 4070Ti Super alsam mesela bir iki ay 1080p monitörle idare etmem de bir sakınca var mı? 1080pde dar boğaz yapan işlemci 2kda yapmıyor mu gerçekten anlamadığım bir konu o yüzden soruyorum

Hatta o konumda da 7800x3d ye mi geçmeliyim demiştim ama siz 9700x de iş görür diyorsanız yani o kadar para bayılmamış olurum

İşlemci değiştirmenize gerek yok aslında, işlemciye vereceğiniz parayı ekran kartına yatırıp, 4080 Super alın.

Khalmera

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
Osman Can
Ekran kartı dediğimiz şey aslında grafik kartı sen oyundaki grafiklerin ayarını yükselttikçe yük terazisi işlemci-ekran kartı arasında ekran kartına doğru kayıyor işlemcinin performansi daha arka plana geçiyor bu yüzden 2k 4k da işlemciden önce ekran kartına bakıyoruz
Anladım hocam teşekkürler

Hocam altta işlemci aynı kalsın 4080 super al denmiş ama

İşlemci değiştirmenize gerek yok aslında, işlemciye vereceğiniz parayı ekran kartına yatırıp, 4080 Super alın.
Çok arada kaldım bunda kendi konumda da darboğaz yersin işlemci yükseltmeyeceksen 4070ti super al dediler

mehmeths

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
46
İsim
Mehmet Şimşek
İlgilendiği Kategoriler
Teknoloji, Bilgisayar ve Donanım, Yapay Zeka, Yazılım, Çevrebirimleri
iyi ki paylaştınız şimdi millet 9700x yönelir onun fiyatta 15 16 17k bandına çıkar amacınız ne sizin ben anlamıyorum cidden ya, almak isteyen araştırır zaten yabancı kanallardan yav bunu yapmayın işte. Forumda bin türlü insan var Satıcısıda var esnafıda var bu işle uğraşanda var. Şimdi adamlar görüp aa demek öyleymiş ben bunun fiyatını yükselteyim diyip yükseltecek bu şekilde 100 kişi fiyat yükseltse tamam işte Türkiye piyasasının içinden geçerler domine ederler zaten merak etmeyin onunda yükselir yakında alacak olanlar alsın söyleyim. Zaten Ocak ayından sonra fiyatlar artacak bir tık öyle gibi görünüyor.

Ben misal 9700x alacağım alana kadar inşallah fiyat artmaz...!

BlackSoul

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
16
İsim
BlackSoul
gerçekten benim kadar cs oynasaydın 360hz 360fps ile 360hz 600fps arasındaki farkı anlayabilirdin, oyun gerçekten çok daha akıcı bir hal alıyor dostum, bunu bütün cs oyuncularından duyabilirsin

Hayır şunu anlamadım nereden biliyorsun CS oynamadığımı, senin söylediğim şey pisikolojik bir durum gerçekliği olan bir şey değil monitör zaten gösterebileceğini gösteriyor, söylediğin şey teknolojiye aykırı bir durum. Monitörün 240hz desteklerken sen 600fps alıyorum diye 600fps oynadığınımı sanıyorsun gerçekten, yukarıdaki videoda fps oyuncularından daha iyi bir oyuncuyum diyorsan sorun yok, neyse konuyu çok dağıtmayayım, karşılıklı atışma gibi olmasın, siz o şekilde oynamaya devam edebilirsiniz.

mehmeths

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
46
İsim
Mehmet Şimşek
İlgilendiği Kategoriler
gerçekten benim kadar cs oynasaydın 360hz 360fps ile 360hz 600fps arasındaki farkı anlayabilirdin, oyun gerçekten çok daha akıcı bir hal alıyor dostum, bunu bütün cs oyuncularından duyabilirsin
incehesapta neden mağdur oldunuz?

Zamanında 7800x3d yi de "en iyi" en iyi" en iyi" oyun işlemcisi diye diye şişire şişire forumlarda 13 k lar dan 22 k lara kadar çıkardılar satıcılar. Bunu iyi fırsat bildiler ve o paraya da bir çok kişi yine aldı.

9800x3d için yine aynı şey geçerli. 2k ve 4k için hatta bazı kartlarla full hd için bile daha düşük işlemciler bile yeterli. 9600x / 9700x/ 7700 gibi gibi...

Bnde 9600x var bir kaç hafta oldu alalı full hd de ve 2k da 4070 superi ve 7900gre yi özellikle hikayeli oyunlarda güzel full besliyor grafikleri de ultra açınca. 9700x biraz daha güçlü zaten. Bnce de yarı parasına 13 k ya tercih edilebilir 9700x bu kendi fikrim. 10 K da 9600x var.
Oyunlarda deli gibi farkta yok aralarında 9600x/ 9700x/ 9900x...

Tabi parası olan da ben veririm diyende X3d leri yine alır.
benim anlatmak istediğim buydu teşekkürler yakında onunda fiyatı artar merak etmeyin eğer böyle şişirir ve sürekli devam ederlerse forumda bir sürü satıcı vs var şişirip fiyatını arttırırlar piyasayı domine ederler, umarım olmaz ama Türkler kadar fırsatçı bir millet olmadığı için yine kendi kendimize yapıyoruz ediyoruz...

9700x İş odaklı ama oyunlarda da 7800x3D den farkı yok bana kalırsa..

tkgrafit

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Kursad
1080p de cs oynamıyorsanız zaten 9700x daha mantıklı.

Allmuted

80+ Bronze
7600x satıp 9700x satılıp geçilir mi ne diyorsunuz?
2k da fps oyunları oynuyorum genelde

mehmeths

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
46
İsim
Mehmet Şimşek
İlgilendiği Kategoriler

1. Genel Teknik Özellikler

ÖzellikRyzen 7900XRyzen 7800X3D
Çekirdek/Sanal Çekirdek12 çekirdek / 24 thread8 çekirdek / 16 thread
Taban Frekansı4.7 GHz4.2 GHz
Boost Frekansı5.6 GHz5.0 GHz
Önbellek (L3)64 MB96 MB (3D V-Cache)
TDP170W120W

2. Performans Karşılaştırması

7900X Avantajları

• Daha Fazla Çekirdek ve Thread: 12 çekirdek ve 24 thread ile 7900X, çok çekirdek performansı gerektiren işler için (örneğin video render, 3D modelleme, kod derleme) daha avantajlıdır.
  • Yüksek Frekanslar: 5.6 GHz’e kadar çıkabilen boost hızı, yüksek tek çekirdek performansı gerektiren uygulamalarda avantaj sağlar.

7800X3D Avantajları

• 3D V-Cache Teknolojisi: Oyun performansında önemli bir fark yaratır. 96 MB L3 önbellek sayesinde özellikle oyunlar ve önbellek odaklı iş yüklerinde %10-15 oranında daha iyi performans verir.
  • Daha Düşük Güç Tüketimi: 120W TDP ile daha az güç tüketir ve genelde daha serin çalışır. Bu, uzun vadede daha verimli bir sistem anlamına gelir.

3. Kullanım Alanına Göre Seçim

7900X Kimi İçin Daha İyi?

• Oyun oynamanın yanı sıra çok çekirdekli işlemler (örneğin video işleme, streaming ve içerik üretimi) yapıyorsanız.
  • Aynı anda birçok işlem (multi-tasking) yapmak istiyorsanız.

7800X3D Kimi İçin Daha İyi?

• Yalnızca oyun odaklı bir sistem kuruyorsanız.
  • Daha düşük güç tüketimi ve serin çalışan bir işlemci arıyorsanız.
  • Oyun dışında genelde hafif veya tek çekirdek performansı gerektiren işler yapıyorsanız.

4. Fiyat ve Değer Oranı

• 7900X: Daha pahalı olabilir ancak çok yönlü kullanım için iyi bir seçimdir.
  • 7800X3D: Oyun için genellikle fiyat/performans oranı daha iyidir.

Özet​

• Sadece oyun: 7800X3D daha iyi seçim.
  • Oyun + çok çekirdek performansı gerektiren işler: 7900X daha mantıklı.
Eğer sadece oyun ve günlük işler için bir sistem kuruyorsanız 7800X3D çok daha verimli bir seçim olacaktır. Ancak geniş bir iş yükünü yönetmek istiyorsanız 7900X’ten fayda sağlarsınız.

Fiyat farkı bu kadar fazla olduğunda Ryzen 7900X mantıklı bir seçim gibi görünüyor. Özellikle hem oyun hem de video düzenleme gibi çok çekirdek kullanan işlerde daha dengeli bir performans sunuyor. Ryzen 7900X ile tam performans alabileceğiniz donanımları detaylıca sıralayayım:

Uyumlu Ekran Kartı Tavsiyesi

Ryzen 7900X’in performansına uygun ekran kartları seçerken, oyunlar ve video düzenleme işlerinde darboğaz yaşamayacak güçlü modeller tercih edilmeli:
  1. NVIDIA RTX 4070 Ti
    • Oyun Performansı: 1080p ve 1440p çözünürlükte mükemmel performans. 4K oyunlarda da yeterli.
    • Video Düzenleme: CUDA çekirdekleri ve DLSS desteği sayesinde video düzenleme ve render işlerinde hız sunar.
    • Fiyat/Performans: 7900X ile iyi dengelenmiş bir seçenek.
  2. AMD Radeon RX 7900 XT
    • Oyun Performansı: Yüksek kare hızları sunar, özellikle 1440p ve 4K çözünürlükte güçlüdür.
    • Video Düzenleme: AMD’nin OpenCL desteği ile video render işlemlerinde de etkili bir karttır.
    • Alternatif: NVIDIA’ya göre genelde daha uygun fiyatlıdır.
  3. Daha Ekonomik Alternatif: NVIDIA RTX 4060 Ti
    • 1080p ve 1440p’de gayet iyi performans verir.
    • Video düzenleme işlerinde RTX 40 serisinin özelliklerinden faydalanabilirsiniz.

RAM Tavsiyesi

7900X, DDR5 RAM desteğiyle geliyor. Performans ve stabilite için dikkat edilmesi gerekenler:

• Kapasite:
    • En az 32 GB RAM öneririm. Oyunların yanı sıra video düzenleme için oldukça önemlidir. Eğer bütçe müsaitse 64 GB tercih edin.
  • Frekans:
    • 6000 MHz CL36 veya CL40 civarında bir frekans yeterlidir. Ryzen 7000 serisi, yüksek frekanslı DDR5 RAM’lerden tam verim alıyor.
    • Önerilen Modeller: Corsair Vengeance, Kingston Fury Beast, veya G.Skill Trident Z5 serisi.

Anakart Tavsiyesi

AM5 soketli bir anakart şart. İşte uyumlu modeller:

1. MSI MPG B650 TOMAHAWK WIFI
    • Fiyat/Performans: Hem oyun hem de iş için gereken bağlantıları sağlar.
    • Özellikler: DDR5 desteği, PCIe 5.0 slotları ve USB 3.2 Gen 2x2 portları.
  2. ASUS TUF Gaming B650-PLUS WIFI
    • Dayanıklılık: Uzun ömürlü komponentler ve yeterli VRM soğutması.
  3. Eğer Bütçe Müsaitse: X670 anakartlar daha fazla genişleme ve PCIe 5.0 avantajı sunar, ancak fiyatları daha yüksektir.

Soğutma Tavsiyesi

7900X’in 170W TDP’si var, bu yüzden güçlü bir soğutucuya ihtiyaç var:

1. Sıvı Soğutma: Corsair H150i Elite Capellix veya Arctic Liquid Freezer II 360.
  2. Hava Soğutma: Noctua NH-D15 (yüksek kaliteli ve sessiz).

Güç Kaynağı (PSU) Tavsiyesi

• 650W-750W Gold Sertifikalı: İşlemci ve ekran kartına yeterli güç sağlamak için bu aralıkta bir PSU seçin.
  • Önerilen Modeller: Seasonic Focus Plus Gold veya Corsair RM750x.

Özet ve Tavsiyeler

7900X ile sisteminiz:

• Ekran Kartı: NVIDIA RTX 4070 Ti (orta üst seviye) veya AMD RX 7900 XT (fiyat avantajlı).
  • RAM: 32 GB DDR5, 6000 MHz.
  • Anakart: MSI MPG B650 Tomahawk veya ASUS TUF Gaming B650.
  • Soğutma: Sıvı veya güçlü bir hava soğutma.
  • PSU: 750W Gold.

• Güçlü Hava Soğutucu Tavsiyeleri

Hava soğutucular, doğru seçildiğinde sıvı soğutucular kadar etkili olabilir. İşte öneriler:

1. Noctua NH-D15

• Avantajlar:
      • Sessiz ve ultra güçlü.
      • Yüksek RPM’lere ulaşabilir (maksimum 1500 RPM).
      • Ryzen 7900X’in 170W TDP’sini rahatlıkla karşılar.
    • Eksi Yön: Büyük boyutlu olduğu için kasanızın uyumlu olduğundan emin olun.
  • 2. DeepCool Assassin III

• Avantajlar:
      • Performans açısından Noctua NH-D15’e yakın, ancak genelde daha uygun fiyatlıdır.
      • Maksimum RPM: 1400-1500.
    • Eksi Yön: Fan sesi, Noctua’ya göre biraz daha yüksek.
  • 3. be quiet! Dark Rock Pro 4

• Avantajlar:
      • Yüksek soğutma performansı ve sessizlik bir arada.
      • Maksimum RPM: 1500.
    • Eksi Yön: Kurulum biraz zahmetli olabilir.
  • 4. Scythe Fuma 2 Rev.B

• Avantajlar:
      • Daha kompakt bir tasarım, küçük kasalar için uygun.
      • İyi bir fiyat/performans oranı.
    • Eksi Yön: Aşırı overclock için değil, daha çok orta düzey kullanımlar için.

• Kasa ve Hava Akışı Önerisi

Hava soğutucu kullanacağınız için kasa içi hava akışı da önemli. GamePower Warcry Vertex gibi geniş hava akışı olan bir kasa, bu sistemi destekler. Fan önerileri:
    • Ekstra Fanlar:
      • Ön: 2-3 adet yüksek RPM (1200+).
      • Arka: 1 adet egzoz fanı.
      • Üst: Sıcak havayı tahliye etmek için 2 fan.
    • Fan Modelleri:
      • Arctic F12 veya F14 serisi (yüksek performans ve uygun fiyat).
      • Corsair ML120 veya ML140 (manyetik levitasyon teknolojisiyle sessiz ve etkili).
CHAT GPT İLE YAPILMIŞTIR!!!

1. Genel Teknik Özellikler

ÖzellikRyzen 7900XRyzen 7800X3D
Çekirdek/Sanal Çekirdek12 çekirdek / 24 thread8 çekirdek / 16 thread
Taban Frekansı4.7 GHz4.2 GHz
Boost Frekansı5.6 GHz5.0 GHz
Önbellek (L3)64 MB96 MB (3D V-Cache)
TDP170W120W

2. Performans Karşılaştırması

7900X Avantajları

• Daha Fazla Çekirdek ve Thread: 12 çekirdek ve 24 thread ile 7900X, çok çekirdek performansı gerektiren işler için (örneğin video render, 3D modelleme, kod derleme) daha avantajlıdır.
  • Yüksek Frekanslar: 5.6 GHz’e kadar çıkabilen boost hızı, yüksek tek çekirdek performansı gerektiren uygulamalarda avantaj sağlar.

7800X3D Avantajları

• 3D V-Cache Teknolojisi: Oyun performansında önemli bir fark yaratır. 96 MB L3 önbellek sayesinde özellikle oyunlar ve önbellek odaklı iş yüklerinde %10-15 oranında daha iyi performans verir.
  • Daha Düşük Güç Tüketimi: 120W TDP ile daha az güç tüketir ve genelde daha serin çalışır. Bu, uzun vadede daha verimli bir sistem anlamına gelir.

3. Kullanım Alanına Göre Seçim

7900X Kimi İçin Daha İyi?

• Oyun oynamanın yanı sıra çok çekirdekli işlemler (örneğin video işleme, streaming ve içerik üretimi) yapıyorsanız.
  • Aynı anda birçok işlem (multi-tasking) yapmak istiyorsanız.

7800X3D Kimi İçin Daha İyi?

• Yalnızca oyun odaklı bir sistem kuruyorsanız.
  • Daha düşük güç tüketimi ve serin çalışan bir işlemci arıyorsanız.
  • Oyun dışında genelde hafif veya tek çekirdek performansı gerektiren işler yapıyorsanız.

4. Fiyat ve Değer Oranı

• 7900X: Daha pahalı olabilir ancak çok yönlü kullanım için iyi bir seçimdir.
  • 7800X3D: Oyun için genellikle fiyat/performans oranı daha iyidir.

Özet​

• Sadece oyun: 7800X3D daha iyi seçim.
  • Oyun + çok çekirdek performansı gerektiren işler: 7900X daha mantıklı.
Eğer sadece oyun ve günlük işler için bir sistem kuruyorsanız 7800X3D çok daha verimli bir seçim olacaktır. Ancak geniş bir iş yükünü yönetmek istiyorsanız 7900X’ten fayda sağlarsınız.

Fiyat farkı bu kadar fazla olduğunda Ryzen 7900X mantıklı bir seçim gibi görünüyor. Özellikle hem oyun hem de video düzenleme gibi çok çekirdek kullanan işlerde daha dengeli bir performans sunuyor. Ryzen 7900X ile tam performans alabileceğiniz donanımları detaylıca sıralayayım:

Uyumlu Ekran Kartı Tavsiyesi

Ryzen 7900X’in performansına uygun ekran kartları seçerken, oyunlar ve video düzenleme işlerinde darboğaz yaşamayacak güçlü modeller tercih edilmeli:
  1. NVIDIA RTX 4070 Ti
    • Oyun Performansı: 1080p ve 1440p çözünürlükte mükemmel performans. 4K oyunlarda da yeterli.
    • Video Düzenleme: CUDA çekirdekleri ve DLSS desteği sayesinde video düzenleme ve render işlerinde hız sunar.
    • Fiyat/Performans: 7900X ile iyi dengelenmiş bir seçenek.
  2. AMD Radeon RX 7900 XT
    • Oyun Performansı: Yüksek kare hızları sunar, özellikle 1440p ve 4K çözünürlükte güçlüdür.
    • Video Düzenleme: AMD’nin OpenCL desteği ile video render işlemlerinde de etkili bir karttır.
    • Alternatif: NVIDIA’ya göre genelde daha uygun fiyatlıdır.
  3. Daha Ekonomik Alternatif:NVIDIA RTX 4060 Ti
    • 1080p ve 1440p’de gayet iyi performans verir.
    • Video düzenleme işlerinde RTX 40 serisinin özelliklerinden faydalanabilirsiniz.

RAM Tavsiyesi

7900X, DDR5 RAM desteğiyle geliyor. Performans ve stabilite için dikkat edilmesi gerekenler:

• Kapasite:
    • En az 32 GB RAM öneririm. Oyunların yanı sıra video düzenleme için oldukça önemlidir. Eğer bütçe müsaitse 64 GB tercih edin.
  • Frekans:
    • 6000 MHz CL36 veya CL40 civarında bir frekans yeterlidir. Ryzen 7000 serisi, yüksek frekanslı DDR5 RAM’lerden tam verim alıyor.
    • Önerilen Modeller: Corsair Vengeance, Kingston Fury Beast, veya G.Skill Trident Z5 serisi.

Anakart Tavsiyesi

AM5 soketli bir anakart şart. İşte uyumlu modeller:

1. MSI MPG B650 TOMAHAWK WIFI
    • Fiyat/Performans: Hem oyun hem de iş için gereken bağlantıları sağlar.
    • Özellikler: DDR5 desteği, PCIe 5.0 slotları ve USB 3.2 Gen 2x2 portları.
  2. ASUS TUF Gaming B650-PLUS WIFI
    • Dayanıklılık: Uzun ömürlü komponentler ve yeterli VRM soğutması.
  3. Eğer Bütçe Müsaitse: X670 anakartlar daha fazla genişleme ve PCIe 5.0 avantajı sunar, ancak fiyatları daha yüksektir.

Soğutma Tavsiyesi

7900X’in 170W TDP’si var, bu yüzden güçlü bir soğutucuya ihtiyaç var:

1. Sıvı Soğutma: Corsair H150i Elite Capellix veya Arctic Liquid Freezer II 360.
  2. Hava Soğutma: Noctua NH-D15 (yüksek kaliteli ve sessiz).

Güç Kaynağı (PSU) Tavsiyesi

• 650W-750W Gold Sertifikalı: İşlemci ve ekran kartına yeterli güç sağlamak için bu aralıkta bir PSU seçin.
  • Önerilen Modeller: Seasonic Focus Plus Gold veya Corsair RM750x.

Özet ve Tavsiyeler

7900X ile sisteminiz:

• Ekran Kartı: NVIDIA RTX 4070 Ti (orta üst seviye) veya AMD RX 7900 XT (fiyat avantajlı).
  • RAM: 32 GB DDR5, 6000 MHz.
  • Anakart: MSI MPG B650 Tomahawk veya ASUS TUF Gaming B650.
  • Soğutma: Sıvı veya güçlü bir hava soğutma.
  • PSU: 750W Gold.

• Güçlü Hava Soğutucu Tavsiyeleri

Hava soğutucular, doğru seçildiğinde sıvı soğutucular kadar etkili olabilir. İşte öneriler:

1. Noctua NH-D15

• Avantajlar:
      • Sessiz ve ultra güçlü.
      • Yüksek RPM’lere ulaşabilir (maksimum 1500 RPM).
      • Ryzen 7900X’in 170W TDP’sini rahatlıkla karşılar.
    • Eksi Yön: Büyük boyutlu olduğu için kasanızın uyumlu olduğundan emin olun.
  • 2. DeepCool Assassin III

• Avantajlar:
      • Performans açısından Noctua NH-D15’e yakın, ancak genelde daha uygun fiyatlıdır.
      • Maksimum RPM: 1400-1500.
    • Eksi Yön: Fan sesi, Noctua’ya göre biraz daha yüksek.
  • 3. be quiet! Dark Rock Pro 4

• Avantajlar:
      • Yüksek soğutma performansı ve sessizlik bir arada.
      • Maksimum RPM: 1500.
    • Eksi Yön: Kurulum biraz zahmetli olabilir.
  • 4. Scythe Fuma 2 Rev.B

• Avantajlar:
      • Daha kompakt bir tasarım, küçük kasalar için uygun.
      • İyi bir fiyat/performans oranı.
    • Eksi Yön: Aşırı overclock için değil, daha çok orta düzey kullanımlar için.

• Kasa ve Hava Akışı Önerisi

Hava soğutucu kullanacağınız için kasa içi hava akışı da önemli. GamePower Warcry Vertex gibi geniş hava akışı olan bir kasa, bu sistemi destekler. Fan önerileri:
    • Ekstra Fanlar:
      • Ön: 2-3 adet yüksek RPM (1200+).
      • Arka: 1 adet egzoz fanı.
      • Üst: Sıcak havayı tahliye etmek için 2 fan.
    • Fan Modelleri:
      • Arctic F12 veya F14 serisi (yüksek performans ve uygun fiyat).
      • Corsair ML120 veya ML140 (manyetik levitasyon teknolojisiyle sessiz ve etkili).
CHAT GPT İLE YAPILMIŞTIR!!!
Şimdi bu sıcaklık değerleri göz ardı edilemez tabi ki ama bu dediği hava soğutucu iş yapar mı acaba merak ediyorum Be Quiet Dark Rock Pro 4.

BlackSoul

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
16
İsim
BlackSoul
7600x satıp 9700x satılıp geçilir mi ne diyorsunuz?
2k da fps oyunları oynuyorum genelde

Gerek yok 7600x ile devam ediniz.

@mehmeths - Konu ne ara 7900X ile 7800X3D'e geldi. :blobdance:

Son düzenleme:

cemozgen

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
147
İsim
Cem
low fpslerden bahsedilmemiş, bilgili olduğunu sanılıp açılan eksik bilgili bir konu. %1 ve %0.1 low fpsler oyunun akıcılığını belirler. doğru ayarlarla stutter azaltılıp çok daha iyi bir oyun deneyimi yaşanabilir. dislike

BlackSoul

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
16
İsim
BlackSoul
low fpslerden bahsedilmemiş, bilgili olduğunu sanılıp açılan eksik bilgili bir konu. %1 ve %0.1 low fpsler oyunun akıcılığını belirler. doğru ayarlarla stutter azaltılıp çok daha iyi bir oyun deneyimi yaşanabilir. dislike

Vav ne zaman gelecek acaba dedim %1 low FPS'ciler oda geldi tam oldu, bilgili olduğunu sanıp fakat kıt bilgisiyle konu acana dislike atan arkadaşım. 2K diyoruz 4K diyoruz sen low fps diyorsun, dur low fps çok iyi drop yemicem dur oyun akıcı olacak 25K vereyim hemen.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,026,207
Üyeler
162,651
Son üye
Ceenga
Top Bottom