wpa_supplicant
80+ Silver
- Katılım
- 26 Ocak 2021
- Mesajlar
- 2,807
- En İyi Cevap
- 22
Malzemeler:
1. 1 kg temizlenmiş işkembe
2. 2 yemek kaşığı un
3. 2 adet yumurta sarısı
4. 1 adet limonun suyu
5. 1 kahve fincanı sirke
6. 1-2 fincan su
7. 4 diş sarımsak (terbiyede kullanmak için)
8. Tuz
9. Kırmızı pul biber
10. 2 yemek kaşığı tereyağı
11. 4 diş sarımsak (haşlama sırasında kullanmak için)
12. Yarım limonun suyu (h
aşlama sırasında kullanmak için)
Temizlenmiş işkembeyi bol suyla birkaç kez yıkadıktan sonra bir tencereye alın ve üzerini 3 parmak geçecek kadar su ekleyin. Haşlama suyuna yarım limonun suyunu ve 4 diş doğranmış sarımsağı ilave edin. Bu işlem, çorbanın hem rengini hem de tadını güzelleştirir. İşkembeyi yumuşayana kadar haşlayın. Haşlanan işkembeyi kevgir yardımıyla çıkarıp soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra küp küp doğrayın. Haşlama suyunu süzerek başka bir tencereye alın ve kaynamaya bırakın.
Bu sırada, terbiyeyi hazırlamak için bir kapta 2 yemek kaşığı unu, 1 adet limonun suyunu, 2 adet yumurta sarısını ve 1-2 fincan suyu pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın. Kaynamakta olan işkembe suyunu, terbiyeye azar azar ve sürekli karıştırarak ekleyin. Ardından doğradığınız işkembeleri karışıma ilave edin ve iyice karıştırarak tencereyi ocağa alın. Çorbanın tuzunu damak tadınıza göre ayarladıktan sonra 5 dakika kadar kaynatın.
Servis aşamasında, dövülmüş 4 diş sarımsağı çorba kaselerine ekleyin. Küçük bir sos tenceresinde tereyağını eritip kırmızı pul biberi kızdırın ve kaselerin üzerine gezdirin. Eğer çorbada sirke tadını seviyorsanız, servis sırasında üzerine sirke ilave ederek afiyetle tüketebilirsiniz.
1. 1 kg temizlenmiş işkembe
2. 2 yemek kaşığı un
3. 2 adet yumurta sarısı
4. 1 adet limonun suyu
5. 1 kahve fincanı sirke
6. 1-2 fincan su
7. 4 diş sarımsak (terbiyede kullanmak için)
8. Tuz
9. Kırmızı pul biber
10. 2 yemek kaşığı tereyağı
11. 4 diş sarımsak (haşlama sırasında kullanmak için)
12. Yarım limonun suyu (h
aşlama sırasında kullanmak için)
Temizlenmiş işkembeyi bol suyla birkaç kez yıkadıktan sonra bir tencereye alın ve üzerini 3 parmak geçecek kadar su ekleyin. Haşlama suyuna yarım limonun suyunu ve 4 diş doğranmış sarımsağı ilave edin. Bu işlem, çorbanın hem rengini hem de tadını güzelleştirir. İşkembeyi yumuşayana kadar haşlayın. Haşlanan işkembeyi kevgir yardımıyla çıkarıp soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra küp küp doğrayın. Haşlama suyunu süzerek başka bir tencereye alın ve kaynamaya bırakın.
Bu sırada, terbiyeyi hazırlamak için bir kapta 2 yemek kaşığı unu, 1 adet limonun suyunu, 2 adet yumurta sarısını ve 1-2 fincan suyu pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın. Kaynamakta olan işkembe suyunu, terbiyeye azar azar ve sürekli karıştırarak ekleyin. Ardından doğradığınız işkembeleri karışıma ilave edin ve iyice karıştırarak tencereyi ocağa alın. Çorbanın tuzunu damak tadınıza göre ayarladıktan sonra 5 dakika kadar kaynatın.
Servis aşamasında, dövülmüş 4 diş sarımsağı çorba kaselerine ekleyin. Küçük bir sos tenceresinde tereyağını eritip kırmızı pul biberi kızdırın ve kaselerin üzerine gezdirin. Eğer çorbada sirke tadını seviyorsanız, servis sırasında üzerine sirke ilave ederek afiyetle tüketebilirsiniz.