Neler Yeni

Ryzen9 5900x - Pny 3080 Oyunların akıcı olmaması ve Ekran titremesi

zenny1xx

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Kenan
Arkadaşlar ben yaklaşık 3 sene önce sistem topladım ve 3 senedir bu lanet sorunu yaşıyorum ve son zamanlarda çoğu kişi bu sorunu yaşamaya başlamış.

Öncelikle sistem bileşenlerim
Gpu : Pny 3080lhr 10gb ( Sıcaklık değerleri gayet normal Termal pad değişimini yeni gerçekleştirdim)
Cpu : Ryzen9 5900x ( Termal macunu yeni değişti herhangi bir sorunu yok )
Motherboard : Gigabyte b550 gaming x v2 / Asus tuf gaming x570 pro wifi ( Elimde 2 anakart var ikisindede aynı sıkıntılar devam ediyor )
Psu : Corsair rm850x
Ram : Corsair 32gb 2x16 Pro SL CL16 DDR4
Cpu cooler : Coolermaster ml360 v2
SSD : Samsung 980pro 1tb

Şimdi arkadaşlar bakın benim sıkıntım hangi oyuna girersem gireyim %1 low fps değerlerim ve genel olarak fps değerlerim normal olmasına rağmen oyunlarım akmıyor resmen 60hz gibi kasıyor,titriyor her türlü yolu denedim tüm parçaları tek tek test ettim bi sorun bulamadım. Yabancı forum da dahil olmak üzere 3 senedir araştırıyorum. Bazıları elektriksel sıkıntı diyor bazıları ise sistem parçalarında sıkıntı var diyor. Benden başka bu sorunu yaşayan varsa yazabilirmi acaba çok merak ettim doğrusu bi çözüm yolu üretmeye çalışalım. Bu arada Benq2546k(240hz) ve 1000Mbps internete sahibim yani herhangi bir internet veya monitör sıkıntısından dolayı kaynaklanan bir durum değil test ettim.

RinDoChi

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
598
İsim
Murat Cemal
monitçr ya da kablo problemli olmasın?

zenny1xx

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Kenan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Monitorde sıkıntı yok hocam gayet temiz. Kablo ise Dp 1.2 - Dp 1.4 - Hdmi 2.0 denedim sonuç aynı malesef

Roni AKAR

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
Roni AKAR
Hocam başka ekran kartıyla denediniz mi sorun sanki ekran kartında

zenny1xx

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Kenan
Bilgisayarı ilk aldığımda elimde gigabyte 3090 vardı sonrasında Palit 3080ti ye geçtim ikisindede aynı sorun vardı hocam. Ek olarak şunuda söyleyeyim eski 980ti ekran kartım vardı onda bile denedim sonuç aynı malesef.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ram sıkıntısı olabilirmi acaba maxxmem2 de test ettiğim zaman ortalama ram gecikmesi 77ns xmp açık olduğu halde.

Roni AKAR

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
Roni AKAR
Olabilir elinizde başka ram varsa deneyin kaybedecek bir şey yok bide her oyunda mi oluyor yoksa bazı oyunlarda mı

zenny1xx

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Kenan
Olabilir elinizde başka ram varsa deneyin kaybedecek bir şey yok bide her oyunda mi oluyor yoksa bazı oyunlarda mı
Her oyunda oluyor ve sadece oyunlardada değil hocam masaüstünde bile oluyor bu sorunu bilgisayarımı ilk alır almaz farketmiştim ve bununla ilgili konu bile açmıştım ve emin olunki bu sıkıntı herhangi bir driver-windows update sıkıntısı fln değil resmen masaüstündeki fare imleci bile titriyor,dosyalar titriyor

Roni AKAR

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
Roni AKAR
Hocam sizin durumunuz da bir garip parçalardan kaynaklanıyormuş gibi görünmüyor yazılımdan da kaynaklanıyormuş gibi görünmüyor tam insana kafayı yedirtmelik durum

Eski Ekran kartı sürücüsü denediniz mi

Son düzenleme:

zenny1xx

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Kenan
Hocam sizin durumunuz da bir garip parçalardan kaynaklanıyormuş gibi görünmüyor yazılımdan da kaynaklanıyormuş gibi görünmüyor tam insana kafayı yedirtmelik durum

Eski Ekran kartı sürücüsü denediniz mi
denedim hocam malesef sonuç aynı :/

zenny1xx

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Kenan

Roni AKAR

80+