Neler Yeni

2K QHD Monitör Tavsiyesi

Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
sivaci
Kullanana falan sormamalısınız. Test cihazını alıp ölçüm verilerini paylaşan insanların incelemelerine bakacaksınız. Kullanıcı yorumunun iyiliği ve F/P'liği hakkında önemi neredeyse 0.

Yanlış. Lenovo'nun renk gamutu hepsinden daha iyi. MSI ve Asus %90-91 iken Lenovo 94.5. Ayrıca Lenovo'da G-sync de var.

Son soru ne?
bu lenovo monitör alınır mı kardeş ölü pikseli falan saymazsak

YazılımKafa

80+ Silver
Sitesinde verilen veriler çoğunlukla doğru olmayabiliyor, ölçüm cihazlarıyla yapılan testlerde alınan sonuçlar daha net diyebiliriz
Sitelerde lenovonun resmi ölçüm sonucunu görmedim. Neye göre test edicez? Asus ve msi ın var sonuçları

Fantastiktürk

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Yanlış derken nerden uydurdun bilmiyorum. Kendi sitelerinde oranları net şekilde yazarken bana neye göre yanlış dedin bi açıkla bakalım.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Göründüğü üzere lenovoda gsync diye bir şey yazmıyor
Yanlış bilgilendirme aldınız zaten. Açıklayayım.

1) Adaptive-sync demek G-sync uyumlu demek.

2)
Sitesinde verilen veriler çoğunlukla doğru olmayabiliyor, ölçüm cihazlarıyla yapılan testlerde alınan sonuçlar daha net diyebiliriz
Dediğiniz gibi:
1734645907811.png
Kaynak:

Ama sadece bu değil.
Asus da MSI da renk kapsamlarını CIE1976 alanında vermiş. Karşılaştırma için çoğunluğun kullandığı CIE1931 kullanıyoruz. 76 sayısal olarak biraz daha yüksek çıkar. Attığım Lenovo CIR1931 alanından. CIE1931'e göre birden fazla profesyonel incelemeci tarafından Asus da MSI da %90-91 ölçülmüş:
1734646157131.png
1734646197440.png
1734646210311.png
1734646240790.png
Kaynaklar:
1734646342297.png
Kaynaklar:

bu lenovo monitör alınır mı kardeş ölü pikseli falan saymazsak
Onu saymazsanız kesinlikle. Ama zaten sıkıntı "o". İyi bir satıcıdan alın (Şu an HB kendisi indirimli satıyor olmalı.) ki sıkıntı çıkarsa değişim/iade yapabilesiniz. Sorunsuzunu bulduğunuzda ucuza tepe model 2K IPS 180Hz almış olursunuz. Özellik olarak çok iyi monitör.

YazılımKafa

80+ Silver
Yanlış bilgilendirme aldınız zaten. Açıklayayım.

1) Adaptive-sync demek G-sync uyumlu demek.

2)

Dediğiniz gibi:
Kaynak:

Ama sadece bu değil.
Asus da MSI da renk kapsamlarını CIE1976 alanında vermiş. Karşılaştırma için çoğunluğun kullandığı CIE1931 kullanıyoruz. 76 sayısal olarak biraz daha yüksek çıkar. Attığım Lenovo CIR1931 alanından. CIE1931'e göre birden fazla profesyonel incelemeci tarafından Asus da MSI da %90-91 ölçülmüş:
Kaynaklar:
Kaynaklar:

Onu saymazsanız kesinlikle. Ama zaten sıkıntı "o". İyi bir satıcıdan alın (Şu an HB kendisi indirimli satıyor olmalı.) ki sıkıntı çıkarsa değişim/iade yapabilesiniz. Sorunsuzunu bulduğunuzda ucuza tepe model 2K IPS 180Hz almış olursunuz. Özellik olarak çok iyi monitör.
Adaptive sync demek gsync uyumlu demek değil, nvidia kartla uyumlu demek. İkisi aynı şey değil. Seninde uyarı yemen lazım

Fantastiktürk

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Adaptive sync demek gsync uyumlu demek değil, nvidia kartla uyumlu demek. İkisi aynı şey değil. Seninde uyarı yemen lazım
Hayır. Adaptive-sync VRR'in VESA'daki ismidir. AMD'de Free-sync, Nvidia'da G-sync'tir. Ve günümüzde bunlar arasındaki fark oldukça azdır zira Free-sync Nvidia kartlarla, G-sync AMD kartlarla da çalışır. Yalnızca pazarlama olarak kaldı. Detaylı bilgi için bknz.:

Bu kadar kızmana gerek yoktu hocam. Yanlış bilgi gördüm düzelttim sadece.

Kirosiva

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Murat Sönmez
%97 dci p3 ve %133 srgb renk gamutunu barındırıyor. Bende asus rog g17 var. Onunla aynı ekranı. Fazlasıyla güzel yani. Örnek gerekirse rakibi samsung g5 %95 civarı srgb kapsıyor
Bende de aynı şekil Rog Strix G17 var. Ekran 1080p 360 hz (Çok büyük balon bu arada). (Pişmanım bu arada belki bendekinde oluyordur sadece ama sorunları bitmiyor.) Monitörü max kaç hz ' de kullanabiliyorsun? Benimki sanırım max 144 hz desteklicek HDMI 2.0b çıkışı var sadece.

YazılımKafa

80+ Silver
Hayır. Adaptive-sync VRR'in VESA'daki ismidir. AMD'de Free-sync, Nvidia'da G-sync'tir. Ve günümüzde bunlar arasındaki fark oldukça azdır zira Free-sync Nvidia kartlarla, G-sync AMD kartlarla da çalışır. Yalnızca pazarlama olarak kaldı. Detaylı bilgi için bknz.:

Bu kadar kızmana gerek yoktu hocam. Yanlış bilgi gördüm düzelttim sadece.
Ben firmanın resmi bilgilerini söyleyince yanlış bilgi diye uyarı yiyorum. Sen adaptive sync olması demek gsync olması demek diyince bir şey yok. Modlar kafasına göre takılıyor. Birbirleriyle çalışır kısmı nerden çıktı? Hiç öyle bir bilgi görmedim şimdiye kadar.

Bende de aynı şekil Rog Strix G17 var. Ekran 1080p 360 hz (Çok büyük balon bu arada). (Pişmanım bu arada belki bendekinde oluyordur sadece ama sorunları bitmiyor.) Monitörü max kaç hz ' de kullanabiliyorsun? Benimki sanırım max 144 hz desteklicek HDMI 2.0b çıkışı var sadece.
Bendeki ekran 2k 240 hz. Gayet memnunum. Monitörü 2k 144 hz de kullanıyorum çünkü monitör hdmi ile 2k da maks 144 hz destekliyor. Kılavuzunda zaten hangi koşullarda hangisini desteklediği yazıyor.

Tablo

4k 60 hz de destekliyor bu arada. Ama 4k açınca görüntü bozuluyor. Neden bilmiyorum ama yazılar falan garip oluyor

Ekler

• IMG_0487.jpeg
    IMG_0487.jpeg
    728.4 KB · Hit: 6
Son düzenleme:

Fantastiktürk

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Ben firmanın resmi bilgilerini söyleyince yanlış bilgi diye uyarı yiyorum. Sen adaptive sync olması demek gsync olması demek diyince bir şey yok. Modlar kafasına göre takılıyor. Birbirleriyle çalışır kısmı nerden çıktı? Hiç öyle bir bilgi görmedim şimdiye kadar.
Anlamamakta ısrar ediyorsunuz sadece. Neyse.

Top Bottom