Neler Yeni

Yeni topladığım sistemin işlemci sıcaklığı %100'e çıkıyor.

Mozasur

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Abdüselam Şenateş
Merhaba arkadaşlar yeni bir sistem toplayalı 1 hafta oldu. Bilgisayarı sıfırdan kurulumu yaptıktan sonra rastgele Horizon - Zero Dawn Remastered oyununu yükledim ve 3-4 gün oynadım. Sonra MSI Center üzerinden işlemci sıcaklık değerine bir baktım bilgisayar boştayken 55-60 derece oyun oynarken 98-100 oluyor. TFT oynarken bile 100 dereceye sıcaklık göstergesi. Daha sonra ne denediysem düzelmedi bu değerler. Sıvı soğutucu kullanıyorum, tekrar söktüm taktım, soğutucu ile birlikte gönderilen termal macunu iyi değildir diye düşündüm "ARCTIC MX-6" termal macunu aldım onu sürdüm ancak değerler yine aynı. Daha sonra SpeedFan uygulamasını yükledim bir de oradan kontrol edeyim dedim. Sıcaklık değerlerinin Coretemp, MSI Center ve MSI Afterburner programlarında oyun oynarken 98-100 derece civarında gösterirken SpeedFan uygulamasında bilgisayar boştayken 20-30 derece civarında oyun sırasında 70-75 derece civarında gösterdiğini gördüm. Hangisine güvenmeliyim, ne yapmalıyım çok kararsız kaldım oyunu açarken bile tedirgin haldeyim.
-- Benim en çok kafamı karıştıran olay şu bilgisayar boştayken Coretemp üzerinden kontrol ediyorum 50 derece civarında (ki bu da mantıklı gelmiyor) Cinebench test için starta bastığım anda derece 50'den 98'e falan fırlıyor böyle bir sıcaklık artışı mantıklı gelmiyor. Sistemi teste bile koyamıyorum tedirgin olduğum için. Ayrıca işlemcinin sıcaklık koruması aktif halde 100 derece olması halinde kendini korumaya alması gerekmiyor mu? 3 gün oldu sadece tarayıcıyı açıyorum bilgisayarda yardımlarınızı bekliyorum.

MSI Center ve SpeedFan karşılaştırması ve Cinebench görsellerini yükledim

Anakart: MSI Z790 GAMING PLUS WIFI
İşlemci: Intel Core i5-13600KF
Ekran Karı: MSI GeForce RTX 4060 Ti Ventus 3X E 8G OC
Harddisk: Kingston NV3 SNV3S/1000G 1 TB
Sıvı soğutucu: Rampage DEEPLIGHT-120 68CFM 2000RPM 12cm
Ram: 32 GB

Ekler

• Karsilastirma.jpg
    Karsilastirma.jpg
    1 MB · Hit: 51
  • Cinebench.jpg
    Cinebench.jpg
    349.9 KB · Hit: 46

Xenovian

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
64
İsim
M.Rüzgar Özen
Merhaba arkadaşlar yeni bir sistem toplayalı 1 hafta oldu. Bilgisayarı sıfırdan kurulumu yaptıktan sonra rastgele Horizon - Zero Dawn Remastered oyununu yükledim ve 3-4 gün oynadım. Sonra MSI Center üzerinden işlemci sıcaklık değerine bir baktım bilgisayar boştayken 55-60 derece oyun oynarken 98-100 oluyor. TFT oynarken bile 100 dereceye sıcaklık göstergesi. Daha sonra ne denediysem düzelmedi bu değerler. Sıvı soğutucu kullanıyorum, tekrar söktüm taktım, soğutucu ile birlikte gönderilen termal macunu iyi değildir diye düşündüm "ARCTIC MX-6" termal macunu aldım onu sürdüm ancak değerler yine aynı. Daha sonra SpeedFan uygulamasını yükledim bir de oradan kontrol edeyim dedim. Sıcaklık değerlerinin Coretemp, MSI Center ve MSI Afterburner programlarında oyun oynarken 98-100 derece civarında gösterirken SpeedFan uygulamasında bilgisayar boştayken 20-30 derece civarında oyun sırasında 70-75 derece civarında gösterdiğini gördüm. Hangisine güvenmeliyim, ne yapmalıyım çok kararsız kaldım oyunu açarken bile tedirgin haldeyim.
-- Benim en çok kafamı karıştıran olay şu bilgisayar boştayken Coretemp üzerinden kontrol ediyorum 50 derece civarında (ki bu da mantıklı gelmiyor) Cinebench test için starta bastığım anda derece 50'den 98'e falan fırlıyor böyle bir sıcaklık artışı mantıklı gelmiyor. Sistemi teste bile koyamıyorum tedirgin olduğum için. Ayrıca işlemcinin sıcaklık koruması aktif halde 100 derece olması halinde kendini korumaya alması gerekmiyor mu? 3 gün oldu sadece tarayıcıyı açıyorum bilgisayarda yardımlarınızı bekliyorum.

Sogutucudan kaynakli olabilir, Rampage gibi markalara guvenim pek yok bu aralar.

Akadir41

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
211
İsim
Abdülkadir İvenç
Instagram
akadirr1
Steam
Rinnflow
Twitter
aakadir_
Discord
Kadirr#4145
Reddit
Rinnflow

occt ile bi kontrol edin hocam bu sıcaklık ya yanlış yada yanıyor sağlıklı bi durum değil.

Mozasur

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Abdüselam Şenateş
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Sogutucudan kaynakli olabilir, Rampage gibi markalara guvenim pek yok bu aralar.
Haklı olabilirsin sistemi toplarken iade eder diye aldım lakin pişman oldum aldığıma. Ama yine de bu sıcaklık değerleri daha doğrusu artış hızı normal mi ?
occt ile bi kontrol edin hocam bu sıcaklık ya yanlış yada yanıyor sağlıklı bi durum değil.
Speedfan uygulaması gayet mantıklı sıcaklık değerleri gösteriyor. Bilgisayarın kendini korumaya almaması da aklımı kurcalıyor.

Şimdi test edip bildirimde bulunacağım.

LoserIl

80+ Gold
En İyi Cevap
1
120mm sıvı soğutucu almadan düşünecektin... 120mm sıvı soğutucu alacağıma stok fanla kullanırım daha iyi. Soğutucuyu değiştirmen lazım. Dark Freezer x123 (500₺), Dark Freezer x123 Duo (600/700₺), Peerless Assassin (1500₺) gibi soğutucuların hepsi çok güzel soğutur.

Mozasur

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Abdüselam Şenateş
Test başlar başlamaz 90 dereceye fırladı sıcaklık, 30 saniye içinde 100 dereceyi buldu 43 saniye sonunda stopladım testi.

120mm sıvı soğutucu almadan düşünecektin... 120mm sıvı soğutucu alacağıma stok fanla kullanırım daha iyi. Soğutucuyu değiştirmen lazım. Dark Freezer x123 (500₺), Dark Freezer x123 Duo (600/700₺), Peerless Assassin (1500₺) gibi soğutucuların hepsi çok güzel soğutur.
Soğutucudan kaynaklı olduğundan eminseniz şu an hemen sipariş vereyim gerçekten

Dahası  
Reaksiyon skoru
74
İsim
Metin Kandemir
İlgilendiği Kategoriler
Donanım-Elektrik,Elektronik-Tıbbi Cihaz Teknikeri- Kısacası elektronik olan her şey
Test başlar başlamaz 90 dereceye fırladı sıcaklık, 30 saniye içinde 100 dereceyi buldu 43 saniye sonunda stopladım testi.

soğutucuyu iyi oturtamadığınız durumlarda da bu sıcaklık değerlerini görmek mümkün montajı tekrardan yapınız hocam

EmirhanBayramFK

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
780
İsim
Emirhan Bayram
İlgilendiği Kategoriler
Yurt İçi Alışverişler-E-Ticaret-Pazaryerleri-Tüketici Hakem Heyetleri-Donanım/Yazılım
Soğutucunun altındaki koruyucumu çıkarmadın acaba ? Sistem toplarken genelde hep unuttuğum bir şeydir D:

Mozasur

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Abdüselam Şenateş

Akadir41

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
211
İsim
Abdülkadir İvenç
Instagram
akadirr1
Steam
Rinnflow
Twitter
aakadir_
Discord
Kadirr#4145
Reddit
Rinnflow

hocam occt sonuçları doğrudur ben geçen stok fanı termal pad ile taktım o derecelere çıktı testte durdurdum. Sizden ricam sökün buraya fotoğraf atın işlemci ve üzerindeki macunu birde soğutucuyu ayrıca pompa ve fan kablosunu taktığınızdan emin olun.

LoserIl

80+ Gold
En İyi Cevap
1

Bence soğutucudan olma ihtimali aşırı yüksek. Çünkü hem 120mm sıvı soğutmalar aşırı berbat soğutmaya sahip oluyor, hem de rampage sıvı soğutmalar çok dandik, ekstra olarak bu rampage'nin yaptığı en kötü sıvı soğutmalarından birisi. Kullandığın işlemci de giriş seviye değil zaten o yüzden en büyük ihtimalle soğutmadandır. Bir de 2 kez tekrar söküp takmışsınız doğru montaj yaptığınızı düşünüyorum o yüzden en mantıklısı benim dediğim
Mesaj otomatik birleştirildi:

şansına şuanda X123 Duo indirime girmiş. Sepette 600TL bence al

Top Bottom