Neler Yeni

Yardım 7900xt ve xtx hakkında düşünceleriniz neler ?

hakan32

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,512
İsim
Hakanbey
Merhaba arkadaşlar geçenlerde müşterime 7900xt aldık performansı çok etkiledi beni ve en ufak problem sorun görmedim.
Uzun süre kullanan arkadaşlar yorum yaparsa sevinirim uzun vadede 2k oyunculukta müşterilerime önerebilirmiyim.
Genelde 4070 ti ve üzeri kartlar öneriyorum ancak fiyat konusunda ciddi manada 4070 super seviyelerinde Pulse serisi bile Çok ısınmıyor, RTX 5000 serisi hali hazırda GDDR7 bellekler yüzünden 4000 serisine oranla daha pahalı maliyetler yüzünden konuşulan fiyatların üstünde gelme ihtimali çok yüksek ve yeni yıl itibari ile 4000 serisi stokları bitmesiyle Yeni partide üretime devam edilen 4000 serisi ürünler Şuankinden %25 daha pahalı gelecek doğal olarak 5000 seriside bu zamlardan etkilenecek bu noktada 25-30k seviyelerinde 7900xt bu fiyatlar ile devam ederse büyük ihtimalle En çok tercih edilen kartlardan biri olacak Şahsen ben kendi bilgisayarımda 5080 veya 5090 alma tarafındayım ancak bu fiyatlara baktığımızda 7900xtx bana daha cazip gelmeye başladı sizlerinde görüşleriniz benim için çok önemli sizler 7900xt hakkında ne düşünüyorsunuz , Yorumlarda belirtirseniz çok sevinirim hayırlı forumlar.

LaZz61

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
985
İsim
mehmet ali oğuz
Bak beni de düşündüren bir konu ciddi anlamda 5000 serisi çok yüksek fiyata gelecek korkuyorum :(

hakan32

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,512
İsim
Hakanbey
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bak beni de düşündüren bir konu ciddi anlamda 5000 serisi çok yüksek fiyata gelecek korkuyorum :(
RTX 5090 için öngürülen fiyat Galax için 150k asus rog için 210k lardan bahsediliyor :) Bayi kanallarından duyduklarım bu yönde :) Tamamen Piyasaya abzurt bir fiyattan girecek satış rakamlarına göre ya sabit kalacak yada düşecek bunu halkımız belirleyecek :)
Mesaj otomatik birleştirildi:

NOT: Şunuda belirtmekte fayda var RTX 5090 tamamen yapay zeka odaklı bir kart bunu satın alacak kişilerin Tamamen Oyun amaçlı alacaklarını düşünmüyorum sırf Benim tanıdığım belki 20 tane farklı mimarlık ofisi RTX 5090 için sırada bekliyorlar Render sürelerini kısaltabilmek için tamamen adapte olmuş durumdalar Hatta Bazı bayi kanallarındaki arkadaşlarıma ön başvuruda bulunmuşlar stok geldiği gibi Rezerve edin diye Kapora felan yollamışlar :)

LaZz61

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
985
İsim
mehmet ali oğuz
RTX 5090 için öngürülen fiyat Galax için 150k asus rog için 210k lardan bahsediliyor :) Bayi kanallarından duyduklarım bu yönde :) Tamamen Piyasaya abzurt bir fiyattan girecek satış rakamlarına göre ya sabit kalacak yada düşecek bunu halkımız belirleyecek :)

NOT: Şunuda belirtmekte fayda var RTX 5090 tamamen yapay zeka odaklı bir kart bunu satın alacak kişilerin Tamamen Oyun amaçlı alacaklarını düşünmüyorum sırf Benim tanıdığım belki 20 tane farklı mimarlık ofisi RTX 5090 için sırada bekliyorlar Render sürelerini kısaltabilmek için tamamen adapte olmuş durumdalar Hatta Bazı bayi kanallarındaki arkadaşlarıma ön başvuruda bulunmuşlar stok geldiği gibi Rezerve edin diye Kapora felan yollamışlar :)
Valla oyun harici hiç bir işime yaramayacak. Belki al-satı daha kolay olur diye nvdia tercih ediyorum driver sorunu vs yaşamıyorum. Ama sağlam bir fiyata 4k oled monitör düşürürsem de 4k hedefim var. 5070ti vramm olarak korkutuyor xtx lerin fiyatı ve vram miktarı beni cezbediyor :) Ekran kartı seçiminde en büyük etmen Fiyatlandırma olacaktır. Amd kullanıp çok sorun yaşayan da var yaşamayan da var. Benim 4 tane pc var 3 tanesi amd ekran kartlı kimi driver siliyor absürt sorunlar çıkartıyor. Kimi sorunsuz

hakan32

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,512
İsim
Hakanbey
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Valla oyun harici hiç bir işime yaramayacak. Belki al-satı daha kolay olur diye nvdia tercih ediyorum driver sorunu vs yaşamıyorum. Ama sağlam bir fiyata 4k oled monitör düşürürsem de 4k hedefim var. 5070ti vramm olarak korkutuyor xtx lerin fiyatı ve vram miktarı beni cezbediyor :) Ekran kartı seçiminde en büyük etmen Fiyatlandırma olacaktır. Amd kullanıp çok sorun yaşayan da var yaşamayan da var. Benim 4 tane pc var 3 tanesi amd ekran kartlı kimi driver siliyor absürt sorunlar çıkartıyor. Kimi sorunsuz
7000 serisi ekran kartlarında henüz sattıklarımdan geri dönüş almadım. Ancak şöyle bir tecrübem oldu bunun önlemini alarak satış yapıyorum etkisi vardır yoktur bilemiyorum. Bundan 1-2 yıl önce Rx400-500-5000-6000 serisinden 3er 4er kartlarda yaptığım testler sonucunda Sistemin genel Güç tüketiminden 2 kat fazla Güce sahip PSUlu sistemlerde en ufak sorun yaşamazken Sisteme Tam yeten yada Sınırda olan PSU lu sistemlerde Watman veya daha farklı yazılım sorunları yaşadım. Şuanda 7000 serisi için Bir çok forumda Driver tarafında eski kartlara nazaran baya bir sorunun çözüldüğünü okudum. Bunların dışında Ne olursa olsun Bütün müşterilerime öncelikle 1200w 80+ Gold bir PSU satıyorum sonra AMD ekran kartı satıyorum ve henüz 2 yıldır şikayetle geri dönüş almadım.
Kendi kasamda Corsair 1600w 80+plat PSU mevcut Şayet alırsam zaten 7900xt veya xtx düşünüyorum :) Rahatlıkla besleyecektir. Zaten PSU alalı 1 yıl oluyor Henüz daha Fan açmadı :) FANI sıfır 365 günde 10 tur dönmemiştir toz dahi yok üstünde :)

BabaVoss7

80+ Silver
yaklaşık 6 aydır kullanıyorum herhalde. kim ne derse desin en f/p karttır üst seviyede. eğer amaç oyunsa alınması gereken kart bence. bu fiyata daha iyisi yok. zaten gerekte yok. 4k da bile fazlasıyla işinizi görecek kart. amd fluid motion frames 2 yi açmanızı tavsiye ederim. DA da videosunu yaopmıştı yanlış hatırlamıyorsam. fsr veyahut dlss kullanmayı sevmiyorum. minimalde olsa görüntü bozuyor. saf güç bence her zaman daha iyidir. mecbur kalmadıkçada kullanılmamalı bence.
min bi 3 yıl daha bu kartla rahat edeceğimi düşünüyorum. değişirsemde aç gözlülüğümden olur anca.
yeni kartlar yeni fiyatlardan çıkar. 5000 serisi abes pahalı olur bence. amd zaten yeni seri x900 serisi getirmeyecek diye biliyorum. beklemek ne kadar mantıklı tartışılır.

ugurcamm

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
254
İsim
Uğur Çam
8000 serisi ne zaman çıkacak acaba

aapo0908

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
103
İsim
alp
Merhaba arkadaşlar geçenlerde müşterime 7900xt aldık performansı çok etkiledi beni ve en ufak problem sorun görmedim.
Uzun süre kullanan arkadaşlar yorum yaparsa sevinirim uzun vadede 2k oyunculukta müşterilerime önerebilirmiyim.
Genelde 4070 ti ve üzeri kartlar öneriyorum ancak fiyat konusunda ciddi manada 4070 super seviyelerinde Pulse serisi bile Çok ısınmıyor, RTX 5000 serisi hali hazırda GDDR7 bellekler yüzünden 4000 serisine oranla daha pahalı maliyetler yüzünden konuşulan fiyatların üstünde gelme ihtimali çok yüksek ve yeni yıl itibari ile 4000 serisi stokları bitmesiyle Yeni partide üretime devam edilen 4000 serisi ürünler Şuankinden %25 daha pahalı gelecek doğal olarak 5000 seriside bu zamlardan etkilenecek bu noktada 25-30k seviyelerinde 7900xt bu fiyatlar ile devam ederse büyük ihtimalle En çok tercih edilen kartlardan biri olacak Şahsen ben kendi bilgisayarımda 5080 veya 5090 alma tarafındayım ancak bu fiyatlara baktığımızda 7900xtx bana daha cazip gelmeye başladı sizlerinde görüşleriniz benim için çok önemli sizler 7900xt hakkında ne düşünüyorsunuz , Yorumlarda belirtirseniz çok sevinirim hayırlı forumlar.
Tuf kullanıyorum pulse serisi için yorum yapamam çoğu zaman 4 k çoğu zaman 2 k her oyunu deneyimledim rtx açınca biraz batıyor fakat o kadar gereksiz görüyorum ki fark yok denecek kadar az bence gönül rahatlığı ile önerebilirsiniz bütçesi olanlara kesinlikle tuf öneririm

Ldrago

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
124
İsim
Salih
geçenlerde amazonda satılıyordu 7900 xtx sapphire nitro+ modeli vade farksız 6 taksit eğer 4080super gamingpro almasaydım muhtemelen onu alcaktım tank gibi kart

quistin

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
652
İsim
Fırat divitci
yaklaşık 6 aydır kullanıyorum herhalde. kim ne derse desin en f/p karttır üst seviyede. eğer amaç oyunsa alınması gereken kart bence. bu fiyata daha iyisi yok. zaten gerekte yok. 4k da bile fazlasıyla işinizi görecek kart. amd fluid motion frames 2 yi açmanızı tavsiye ederim. DA da videosunu yaopmıştı yanlış hatırlamıyorsam. fsr veyahut dlss kullanmayı sevmiyorum. minimalde olsa görüntü bozuyor. saf güç bence her zaman daha iyidir. mecbur kalmadıkçada kullanılmamalı bence.
min bi 3 yıl daha bu kartla rahat edeceğimi düşünüyorum. değişirsemde aç gözlülüğümden olur anca.
yeni kartlar yeni fiyatlardan çıkar. 5000 serisi abes pahalı olur bence. amd zaten yeni seri x900 serisi getirmeyecek diye biliyorum. beklemek ne kadar mantıklı tartışılır.
Bu yüzden yeni seriyi beklemedim. Abim 4070tis ben 4080 super aldık. Neden AMD almadığımız konusunda dlss ve frame gen çok kullanışlı bulduğumuz özellikler bu yüzden Nvidiaya ekstra parayı verdik. Zamanında 6900xt kullanırdım ve gayet de memnundum ama 4K dlss olmadan yenmiyor AMD'nin FSR'ını başarılı bulmuyorum malesef ghosting ve shimmering gözüme çok batıyor. Frame generationu da Nvidiaya kıyasla daha kötü geliyor bana. 1080p ve 1440p için AMD harika ama 4K için bu yazılımlar olmazsa olmaz geliyor bana.

İkimiz de 4k 120-144hz için kullanıyoruz ve rt kullanmıyoruz. Dlss quality + frame gen ile kartlar her oyunu yiyor. Şimdi yeni seriyi beklememe olayım şu ben zaten bu gün dahilinde de daha fazla para vererek daha fazla performans alabiliyorum (4090) yeni serinin fiyatları konusunda da çok ümitli değilim açıkçası.
1- Vramler aynı kalıyor
2- Nvidia stok sorunu yaşanacak diye haber yapıyor.
3- Asgari ücret zammından dolayı enflasyonun artması.
4- Dolar kurunun hali ne olur bilinmez.
5- İlk çıkan şeyler genellikle haddinden yüksek fiyata satılıyor (bknz 9800x3d)
6- İlk çıkan ürünlere stokçuların çökmesi
7- İnternetten satılacak her şeye %25 ek stopaj vergisi getirileceği konuşuluyor.

Son düzenleme:

efesu

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
29
İsim
Ahmet Taş

LoserIl

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Sen o kartı satmayacaktın taş gibi karttı zaten

Bence 8800 XT beklenmelidir. 4080 Super dengi, 16 GB ve 600 dolar deniyor.
İsimlendirmeyi değiştircekmiş AMD. 9000 serisi olacakmış bir de NVIDIA gibi 9050, 9060, 9080 şeklinde olacakmış

Top Bottom