Neler Yeni

Yardım 2K Mönitör alacağım karar veremiyorum ne almalıyım?

gneaui

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
25
İsim
Ahmet-A
13K bütce varken XG27ACS almak parayı çöpe atmak. O monitörün VRR dışinda bir olayı yok. Parası ROG ismindej geliyor. 7-9K segmentindeki 2K 180Hz'ler bile görüntü kalitesi anlamında daha iyi.
Yanlis anlaşılmasın kötü degil ama fiyatı çok kötü.

4070TI super varsa 240Hz alınabilir. G274QPX bu bütçede rakipsiz. Tek sıkıntısı 240Hz için tepki süresinin biraz yavaş olması. Yani biraz ghosting var. Ama oyunda pek bir fark yaratacak seviyede değil. Günlük kullanimda ise asla fark etmezsiniz. Sadece ağirlıklı rekabetçi oynayanlara önermiyorum.

Şu rehberimde detaylı açıkladım her şeyi. Bakarsanız aklınizda soru işareti kalmaz diye düşünüyorum:
10k fiyat kötü değil cebne 10bit ve 133srgb için

Fantastiktürk

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Sonuç olarak 13 binlik Msi a alternatif bir monitör var mıdır , yoksa 13bin olanda mutabık kaldık mı

Daha uygunada olabilir bu arada bütçe 13 diye onu almak zorunda değilim ha 144 olur 180 olur farketmez ama renkleri canlı ve ghosting olmayan bir malzeme lazım çünkü hissediyorum az bişey bile ghosting olsa şuan rekabetçi oynamıyorum ama eskiden yarı pro oynuyordum gözümü rahatsız edecektir yani
Hm. O zaman daha hızlı bir model önereyim. LG 27GR83Q-B, Gigabyte M27Q X ya da Asus VG27AQML1A'dan hangisi ucuza geliyorsa ve satıcısı iyiyse onu alın. Asus için 13, diğerleri için 14K'dan fazla vermeyin.

Ve hayır bütçenizi kullanın. Hem yarı pro oynuyordum ghosting olmaması önemli diyorsunuz hem de 180 de olur diyorsunuz. Hz, tepki süresinden çok daha önemli bilmiyorum farkında mısinız?

Yine diger bir husus, madem rekabetçi önemli neden 27inç 2K alıyorsunuz? 24 inç yüksek Hz 1080P almaniz daha mantıklı.
10k fiyat kötü değil cebne 10bit ve 133srgb için
Bu sRGB gamutuna bakmayı kim öğrettiyse ondan tekrar akıl almayın. Ama yine de söyleyeyim çok bir fark olmamakla beraber Philips 27M2N5500, Lenovo R27QE, AOC Q27G4X hepsi daha yüksek sRGB, DCI-P3 ve REC.2020 gamutuna sahip.
Ayrıca hepsi 10 bit ama 10 bit olmasının hiç önemi yok bu bütçede. Şu rehberimi okursanız hepsini anlarsinız:
Asus kötü demiyorum güzel monitör ama fiyatı berbat. Hem gamutları diğerlerinden daha kötü (yine de fena değil 90+ DCI-P3 her türlü kabul Asus 91, digerleri 93-94) hem de kontrast olarak kötü (Yine iyi ama diğerlerine göre kötü. Asus 1100 iken digerleri 1400-1500 görebiliyor.). Asus'un avantajı oyun performansında ama aradaki farka değmez kesinlikle.

Son düzenleme:

gneaui

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
25
İsim
Ahmet-A
Hm. O zaman daha hızlı bir model önereyim. LG 27GR83Q-B, Gigabyte M27Q X ya da Asus VG27AQML1A'dan hangisi ucuza geliyorsa ve satıcısı iyiyse onu alın. Asus için 13, diğerleri için 14K'dan fazla vermeyin.

Ve hayır bütçenizi kullanın. Hem yarı pro oynuyordum ghosting olmaması önemli diyorsunuz hem de 180 de olur diyorsunuz. Hz, tepki süresinden çok daha önemli bilmiyorum farkında mısinız?

Yine diger bir husus, madem rekabetçi önemli neden 27inç 2K alıyorsunuz? 24 inç yüksek Hz 1080P almaniz daha mantıklı.

Bu sRGB gamutuna bakmayı kim öğrettiyse ondan tekrar akıl almayın. Ama yine de söyleyeyim çok bir fark olmamakla beraber Philips 27M2N5500, Lenovo R27QE, AOC Q27G4X hepsi daha yüksek sRGB, DCI-P3 ve REC.2020 gamutuna sahip.
Ayrıca hepsi 10 bit ama 10 bit olmasının hiç önemi yok bu bütçede. Şu rehberimi okursanız hepsini anlarsinız:
Asus kötü demiyorum güzel monitör ama fiyatı berbat. Hem gamutları diğerlerinden daha kötü (yine de fena değil 90+ DCI-P3 her türlü kabul Asus 91, digerleri 93-94) hem de kontrast olarak kötü (Yine iyi ama diğerlerine göre kötü. Asus 1100 iken digerleri 1400-1500 görebiliyor.). Asus'un avantajı oyun performansında ama aradaki farka değmez kesinlikle
tamamdır

ensbhdr55

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,541
İsim
Enes Bahadır

Hali hazırda 240hz g4 üm var 27 inch , eskisi kadar önemli değil rekabetçi oyunlar ama oynadığım zamanda zevk alayım yani tatsızlık çıkmasın sonra :D

Dahası  
Reaksiyon skoru
46
İsim
Abdullah Çetin
Merhaba iyi forumlar,

Aşağıdaki sisteme sahibim

kısaca 7800x3D / 4070 ti super

İstediğim özellikler ghosting mümkün olduğunca az renkleri çok güzel 240 hz olabilir ama elzem değil 180 de olabilir.

https://www.akakce.com/monitor/en-u...-qhd-pivot-ips-oyuncu-u-fiyati,671197293.html

bunları üst segmentte almalı mıyım yoksa alınacak başka monitörler var mıdır ? Rekabetçi oyunlar oynuyorum yeri geldiğinde yeri geldiğinde hikayeli her türlü var yani.
Arkadaşın önerdiği monitörün detaylı incelemesi...

ahri8kt

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
kamil
Ben tam aynı kriterlerde bir monitör arıyorum, benim radarıma da burada yazılanlardan ekstra olarak şu takılmıştı bir bak istersen.

Bu konuyu takipteyim ben de buradan çıkan sonuca göre karar vereceğim :)

waleur5

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
38
İsim
Berkay

Asus kötü demiyorum güzel monitör ama fiyatı berbat. Hem gamutları diğerlerinden daha kötü (yine de fena değil 90+ DCI-P3 her türlü kabul Asus 91, digerleri 93-94) hem de kontrast olarak kötü (Yine iyi ama diğerlerine göre kötü. Asus 1100 iken digerleri 1400-1500 görebiliyor.). Asus'un avantajı oyun performansında ama aradaki farka değmez kesinlikle.
maks 10k olacak şekilde 8-10 arası tavsiyen nedir

Merteor

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
11
İsim
Muammer Mert Ayyildiz

Hocam bu Asusun VG27AQML1A ile VG27AQM1A arasındaki fark teknik bir fark mı yoksa pivot olması mıdır bilginiz var mı ?

ensbhdr55

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,541
İsim
Enes Bahadır
Ben tam aynı kriterlerde bir monitör arıyorum, benim radarıma da burada yazılanlardan ekstra olarak şu takılmıştı bir bak istersen.

Bu konuyu takipteyim ben de buradan çıkan sonuca göre karar vereceğim :)
Buda fena durmuyor aslında araştırayım biraz , bende bakınıyorum ama düzgün bir cevap alamadım henüz hangisini almam gerektiği konusunda

waleur5

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
38
İsim
Berkay
Buda fena durmuyor aslında araştırayım biraz , bende bakınıyorum ama düzgün bir cevap alamadım henüz hangisini almam gerektiği konusunda
Monitör inceleyicisi bi arkadaş var yukarıda da bazı mesajlar yazmış ona sorabilirsiniz. Monitöre karar verseniz bile düzgün satıcı bulmak zor

ensbhdr55

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,541
İsim
Enes Bahadır
Monitör inceleyicisi bi arkadaş var yukarıda da bazı mesajlar yazmış ona sorabilirsiniz. Monitöre karar verseniz bile düzgün satıcı bulmak zor
monitör inceleyicisi nedir ya :D

KaptanMC

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
880
İsim
Mehmetcan İvrendi
Merhaba iyi forumlar,

Aşağıdaki sisteme sahibim

kısaca 7800x3D / 4070 ti super

İstediğim özellikler ghosting mümkün olduğunca az renkleri çok güzel 240 hz olabilir ama elzem değil 180 de olabilir.

https://www.akakce.com/monitor/en-u...-qhd-pivot-ips-oyuncu-u-fiyati,671197293.html

bunları üst segmentte almalı mıyım yoksa alınacak başka monitörler var mıdır ? Rekabetçi oyunlar oynuyorum yeri geldiğinde yeri geldiğinde hikayeli her türlü var yani.
Asus Rog Olanı alın geçin alanların hepsi çok memnun renk kalitesi'de aşırı iyi bir monitör

ensbhdr55

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,541
İsim
Enes Bahadır
Asus Rog Olanı alın geçin alanların hepsi çok memnun renk kalitesi'de aşırı iyi bir monitör

buna ne dersin ? kullanan bildiğin tanıdığın birileri var mı ?

Top Bottom