Neler Yeni

ASUS ROG STRIX XG27UCS 27" 160Hz HDR400 UHD Fast IPS Gaming 14.759 TL

Ldrago

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
126
İsim
Salih
Bu ürünü yaklaşık 1 ay önce Vatan Bilgisayar'dan aldım. BankKart kartınız varsa 31 Aralık'a kadar 1500 TL geri iade kampanyası var. Bunu da araştırabilirsiniz. Type-C portu 15 watt güç sağlıyor. Notebook şarj etmek için yetersiz. Benim gibi arada notebook bağlamayı düşünen varsa bilgisi olsun diye iletiyorum. KVM Switch eksikliğini biraz hissettim. Type-C üzerinden hub kullanıp klavye ve mouse bağlanabilir diyenler var. Ama bu konuda henüz deneme yapmadım.
görüntü deneyiminiz nasıl hocam boşverin şimdi type-c den 15 watt besleme yaptığını kvm switch i vesayre bunlar 2. plana atılacak şeyler bir monitör için 😅

GrittyFox

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
Felix Nageron
görüntü deneyiminiz nasıl hocam boşverin şimdi type-c den 15 watt besleme yaptığını kvm switch i vesayre bunlar 2. plana atılacak şeyler bir monitör için
27 inçlik bir 4K monitörde oyun oynamak, yüksek PPI değerinin sağladığı keskinlik sayesinde özellikle dokümanlar üzerinde çalışmak kendi adıma oldukça keyifli bir deneyim. Görüntü kalitesindeki netlik gerçekten etkileyici. 400 nit parlaklık seviyesi ise bu boyut için gayet yeterli ve tatmin edici. 8-bit + FRC teknolojisi sayesinde oldukça canlı ve etkileyici renklerle karşılaşıyorsunuz. Işık sızması ve ghosting sorunlarının minimize edildiği bir cihaz olduğunu düşünüyorum.

27 inçlik bu 4K monitörle yaşadığım deneyimden sonra, yanındaki ASUS 27" 2K monitör bile artık etkileyiciliğini yitirdi. Bundan sonra geçmek isteyeceğim tek cihaz OLED olurdu. Ancak, monitör seçiminde kullanım tarzım büyük bir rol oynuyor. FPS oyunları oynayan biri değilim, daha çok simülasyon oyunları gibi görsel detayların ve geniş ekran deneyiminin ön planda olduğu türlerle ilgileniyorum.

Ldrago

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
126
İsim
Salih
27 inçlik bir 4K monitörde oyun oynamak, yüksek PPI değerinin sağladığı keskinlik sayesinde özellikle dokümanlar üzerinde çalışmak kendi adıma oldukça keyifli bir deneyim. Görüntü kalitesindeki netlik gerçekten etkileyici. 400 nit parlaklık seviyesi ise bu boyut için gayet yeterli ve tatmin edici. 8-bit + FRC teknolojisi sayesinde oldukça canlı ve etkileyici renklerle karşılaşıyorsunuz. Işık sızması ve ghosting sorunlarının minimize edildiği bir cihaz olduğunu düşünüyorum.

27 inçlik bu 4K monitörle yaşadığım deneyimden sonra, yanındaki ASUS 27" 2K monitör bile artık etkileyiciliğini yitirdi. Bundan sonra geçmek isteyeceğim tek cihaz OLED olurdu. Ancak, monitör seçiminde kullanım tarzım büyük bir rol oynuyor. FPS oyunları oynayan biri değilim, daha çok simülasyon oyunları gibi görsel detayların ve geniş ekran deneyiminin ön planda olduğu türlerle ilgileniyorum.
simgeler vesayre genel anlamda görüntü küçük geliyor mu peki hocam 4k için 27 inç in küçük geldiğini söyleyenler var

delPierro

80+
Önemli nokta 2k monitörde kesin 27" tercih edilmeli çünkü pixel yoğunluğu oranı çok mantıklı bir sınırda. Benzer şekilde de 4k monitörler de 32" olmalıdır. FHD'ler ise 24" olmalıdır. Bunu da yazmış olmak istedim.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bu modeli tanımıyorum araştırmak gerekir. ben kendi saydıklarımın arkasındayım ama onu demem gerek.
4k monitörler 32 inç olmalıdır yargısına nasıl ulaştınız. Dev gibi monitör kullanmak istemeyen ve daha keskin görüntü isteyen biri olarak 4k monitörler 27-28 inç için ideal aslında

simgeler vesayre genel anlamda görüntü küçük geliyor mu peki hocam 4k için 27 inç in küçük geldiğini söyleyenler var
Hocam Windows’tan görüntü boyutunu %200 yapıyorsunuz 1080p ölçüsünde cam gibi görüntüde kullanıyorsunuz

Nquyen

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,783
İsim
Selim
4k olması iyi ama 160hz oc olması düşündürücü OC olmadan kaç Hz veriyor önemli olan o

TeknoAdam

80+ Bronze
Bu Kullanıcının Doğum Günü!

GrittyFox

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
Felix Nageron
Windows ve MacOS otomatik olarak Scale değerini % 150 yaptı zaten. % 100 kullanmayı denediğimde dediğiniz gibi oldukça küçük geliyor. % 150 ile kullanıyorum. Dokümanlarla çalışırken iyi bir keskinlik sağlıyor.

4k monitörler 32 inç olmalıdır yargısına nasıl ulaştınız. Dev gibi monitör kullanmak istemeyen ve daha keskin görüntü isteyen biri olarak 4k monitörler 27-28 inç için ideal aslında

Hocam Windows’tan görüntü boyutunu %200 yapıyorsunuz 1080p ölçüsünde cam gibi görüntüde kullanıyorsunuz
Dediğiniz gibi 32" bana televizyon kullanıyormuş hissi uyandırdığından ve daha fazla keskinlik istediğimden 27" tercih ettim. Windows ve macOs otomatik % 150 scale ile ekranı bana otomatik olarak hazırladı. Bahsettiğiniz gibi %200 daha büyük font ve simge görmek isteyenleri tatmin edecektir. Ama bu değerler biraz kullanıcıya bağlı. Yakından denemenizi öneririm. Çünkü benim için % 200 çok büyük geliyor.

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
258
İsim
ibrahim
Ekran kartı iyi olan kaçırmasın, OLED panellere kadar daha üstü yok hatta bana göre 2K oled alacağınıza bunu alın daha iyi 4K bambaşka bir seviye.

Göktürk ArdaHan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,241
İsim
Arda doğan
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,035,461