Neler Yeni

🔥İndirim ASUS TUF GAMING VG27AQ3A 2k 180hz monitör Amazon 7856 TL

Fantastiktürk

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Konu yanlış bilgi kirliliği. Foruma girmiyorum artik normalde ama sirf buna cevap yazmak için geçici girdim.

Parlakliğin görüntü kalitesi için çok önemli bir yön olduğunu bilmiyorsunuz. HDR için 1000 nit tepe değeri, SDR için ideal 400 nit isteriz. Bu monitör 250 nit bile değil 220 nit. 8K verip sizi a*tal yerine koymalarini istiyorsanız alabilirsiniz. 200 nit falan nedir 10 yil öncesinde miyiz? Aynı fiyata daha iyisi var meselesi değil bu, Asus direk çok kötü.

Yahu hadi onu geçtim. Kocaman yazmişim. 750-850 kontrasti var bu monitörün. Benim önerdiklerim 1450:1. 2 katı yani %100 fark var resmen. IPS'in zayıf yönü olduğu için kontrast en önemli noktalardan biridir. O kadar düşük ki yine insanları a*tal yerine koymuş Asus. Parlajlığı geçtim bu asla asla alınmaz. Daha iyisi, daha F/P'si meselesi değil bu. Bu kontrast asla alınmaz. Ben artık 1000:1'i falan cok düşük buluyorum yeni modeller rahatlikla 1300:1 buluyor, pek cok model 1500'ü görüyor diye. Adamlar 10 yıl onceki özelliği satiyor resmen.
Edit: anlayasinız diye görsle bir örnek de ekleyeyim dedim. Örnek temsilidir.
Screenshot_2024-12-29-11-42-10-439_com.miui.gallery.png

Kontrastin sadece karanlik sahnelerde değil genel görüntü kalitesine de çok etkisi olduğunu unutmayın ama.
Edit2: yeni testler çıkmış bu monitör hakkında. Kontrastı 650-700 ölçen olmuş. İnanilmaz.
Edit3: kontrastın bu kadar düşük olmasının nedeninin parlakliğin çok düşük olmasından kaynaklandığını anlamissinizdir umarım, belirtme ihtiyaci duymadım ama... Boşuna parlaklık göruntü kalitesi için çok önemli bir husustur demedim. Sadece bununla da bitmiyor bile...

Hala bitmedi. Bu model hızlı da değil. Dert edilecek bir yavaşlıği yok ama benim önerdiklerim daha hızlı. Daha iyisi varken niye bunu alasinız?

Yani benim önerdiklerim çok daha yüksek parlaklık ve kontrasta, sonuç olarak cok daha iyi görüntü kalitesine sahip ve daha hizlilar. Monitör alirken bakmaniz gereken birkaç alan var zaten: hareket performansı, görüntü kalitesi vs. Bunlarin en büyük 2'sinden gorulmemis bir fiyasko ile basarisiz olmasi sizin icin bir sey ifade etmiyor ve sırf Asus diye almak istiyorsaniz lütfen devam edin. Ve bir daha bana asla monitör sormayin.

Ghosting testini bile yanlış yapan kanalla 110 piksel RGB overshoot'a overshoot yok diyenleri rehberiniz olarak alırsanız çarpılırsinız. Utanmaz herifler. Ya monitörün m'sinden anlamiyorlar ya da bildikleri halde böyle yapiyorlar sponsorlu içerik. Elbet bir gün biri çıkar foyanızi döker ama. Boyle gider sanmayin.
Bu monitörü öneren herhangi bir incelemeciyi veya kanalı direk engellemenizi öneririm. Hata falan değil bildiğimiz dolandirici bunlar.

Son düzenleme:

Ayan

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
800
İsim
Mehmet
Konu yanlış bilgi kirliliği. Foruma girmiyorum artik normalde ama sirf buna cevap yazmak için geçici girdim.

Parlakliğin görüntü kalitesi için çok önemli bir yön olduğunu bilmiyorsunuz. HDR için 1000 nit tepe değeri, SDR için ideal 400 nit isteriz. Bu monitör 250 nit bile değil 220 nit. 8K verip sizi a*tal yerine koymalarini istiyorsanız alabilirsiniz. 200 nit falan nedir 15 yil öncesinde miyiz?

Yahu hadi onu geçtim. Kocaman yazmişim. 750-850 kontrasti var bu monitörün. Benim önerdiklerim 1450:1. 2 katı yani %100 fark var resmen. IPS'in zayıf yönü olduğu için kontrast en önemli noktalardan biridir. O kadar düşük ki yine insanları a*tal yerine koymuş Asus.
Edit: anlayasinız diye görsle bir örnek de ekleyeyim dedim. Örnek temsilidir.
Alıntıyı görüntüle

Kontrastin sadece karanlik sahnelerde değil genel görüntü kalitesine de çok etkisi olduğunu unutmayın ama.

Ya bunla da bitmiyor. Bu model hızlı da değil. Dert edilecek bir yavaşlıği yok ama benim önerdiklerim daha hızlı.

Yani benim önerdiklerim çok daha yüksek parlaklık ve kontrasta, sonuç olarak cok daha iyi görüntü kalitesine sahip ve daha hizlilar. Monitör alirken bakmaniz gereken birkaç alan var zaten: hareket performansı, görüntü kalitesi vs. Bunlarin en büyük 2'sinden gorulmemis bir fiyasko ile basarisiz olmasi sizin icin bir sey ifade etmiyor ve sırf Asus diye almak istiyorsaniz lütfen devam edin. Ve bir daha bana asla monitör sormayin.

Ghosting testini bile yanlış yapan kanalla 110 piksel RGB overshoot'a overshoot yok diyenleri rehberiniz olarak alırsanız çarpılırsinız. Utanmaz herifler. Ya monitörün m'sinden anlamiyorlar ya da bildikleri halde böyle yapiyorlar sponsorlu içerik. Elbet bir gün biri çıkar foyanızi döker ama. Boyle gider sanmayin.
Burada güncel incelemesi var;

Contrastı 1,117:1

Parlaklığıda 272 nit

Max Parlaklığın bir önemi yok zaten pro kalibrasyon aletleri ile kalibrasyon sonrası monitorleri 100-150 arası kullanılması öneriyor, 250 nitte bunu fazlasıyla yetiyor.

Şimdi HDR için max parlaklık önemli diyenler olacak; HDR içinde miniled veya oled değilse zaten kullanışsınız o yüzden IPS monitorunuz 250 nit, 350 nit, 450 nit bir önemi yok, miniled oled değilse fake hdr dir.

Ayrıca monitoru alan arkadaşilar video açıklmasında hem icc profil ve osd ayaları var, bu monitoru alırsanız "doğru" renklerde kullaanbilirsiniz. Buda en önemli şey.

Son düzenleme:

Fantastiktürk

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Burada güncel incelemesi var;

Contrastı 1,117:1

Parlaklığıd 272 nit

Max Parlaklığın bir önemi yok zaten kalibre ettikten sonra 100-150 arası kullanacksınız, 250 nitte bunu fazlasıyla yetiyor.

Şimdi HDR için max parlaklık önemli diyenler olacak; HDR içinde miniled veya oled değilse zaten kullanışsınız o yüzden IPS monitorunuz 250 nit, 350 nit, 450 nit bir önemi yok, miniled oled değilse fake hdr dir.
Öncelikle mesajı düzenledim bi gidin ona bakın.

Şimdi bütun söylediklerimi boşverin, sadece bu testten ilerleyelim. Bu değerler bu Asus'u, görüp görebileceğiniz en berbat monitör olmak kategorisinden çikarir sadece. Bu değerlerle bile muadili olduğu MSI G274QPF E2, Philips Evnia 27M2N5500, Lenovo R27QE, AOC Q27G4X'ten çok cok daha kötü. Bu dediklerimin 1450:1 kontrast, 400 nit parlaklık, %95 DCI-P3 gamutu, %76 refresh rate compliance değerlerinin olduğunun farkıdna misiniz?

Ve olay bununla da bitmiyor. Panel lottery'i duymadınız mı? VG27AQ3A'yı ölçen pek çok yer var. Benim gördüğum bütun incelemeler maks 800 kontrast ile 230 nit parlaklık görüyordu. Bir kişinin 1100-270 ölçmesi diğer bütün kişilerin çok daha düşuk ölçmesi monitörü 1100-270 yapmaz. O adama o monitörün en iyi ihtimali geldiği anlamına gelir sadece.

Önermediğim bir monitörü alana da hayirlı olsun memnun kalirsiniz diyorum ben. Çünkü çoğu zaman hangisi daha iyi daha F/P meselesi oluyor. Birinin kötü olması alınca memnun kalmayacağınız anlamına gelmiyor. Ama bu Asus direk alınmaz, çöp bir model. F/P olmama seviyesinin çok çok altında. Böyle modeller nadirdir. Ve bas bas bağırıp uyarıyorum böyle olduğu hakkında. Bu monitörü almak akıl kârı değil.
Buna ragmen israr ediyorsanız sizi tutan kimse yok. Ben sizin paranizı korumaya çalışıyorum. Lütfen alin.

Son düzenleme:

Jiyu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
346
İsim
Jiyu
Açıklamanız için teşekkürler , Asus'u düşünme sebebim asus laptop kullanıyorum ve 250 nit bana yeterli geliyordu.
En önemli nedeni ise amazon'un kendisi satıyor , iade vb. durumlarda beni uğraştırmasınlar diye düşünmüştüm.
Peki o zaman bu monitörler arasında çok fark var mı ? Asus'tan sonra msı'a daha yakınım
Mesaj otomatik birleştirildi:

Amazon'un kendisi değil teknorya satıyor. İade vb. durumda yine de amazon mu yardımcı olacak ? Sizce bu alınır mı ? @Fantastiktürk

Youtube'da türkçe doğru düzgün içerik bulamıyorum birebir aynı modellerden. O yüzden kararsız kalıyorum , asus'un vidosu var pc hocasına ait

Jiyu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
346
İsim
Jiyu
Bütçeyi bu kadar aşmak istemiyorum fakat sizce bu asus rog monitör nasıl ?
Son olarak pc hocası gg-13 sistem 7600 işlemci ve 7700xt ekran kartlı sistem valorant , cs go , pubg ve ileride rainbow six seige gibi oyunlarda 2k'da 240hz üzeri verebilir mi ? 2k 240hz almaya gerek var mı yoksa 2k 180hz fazlasıyla yeterli mi ? zaten bütçemi aşmak istemiyorum ama önerilen monitörler genelde 2k 240hz

ktwashere

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Kürşat Taşcı
Bütçeyi bu kadar aşmak istemiyorum fakat sizce bu asus rog monitör nasıl ?
Son olarak pc hocası gg-13 sistem 7600 işlemci ve 7700xt ekran kartlı sistem valorant , cs go , pubg ve ileride rainbow six seige gibi oyunlarda 2k'da 240hz üzeri verebilir mi ? 2k 240hz almaya gerek var mı yoksa 2k 180hz fazlasıyla yeterli mi ? zaten bütçemi aşmak istemiyorum ama önerilen monitörler genelde 2k 240hz
Rog modelini amazon üzerinden 6 taksitle almak en mantıklı seçenek olacaktır.

Bluerain

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
76
İsim
Süleyman Bekar
Allahım kafayı yiyeceğim...

Şimdi bütun söylediklerimi boşverin, sadece bu testten ilerleyelim. Bu değerler bu Asus'u, görüp görebileceğiniz en berbat monitör olmak kategorisinden çikarir sadece. Bu değerlerle bile muadili olduğu MSI G274QPF E2, Philips Evnia 27M2N5500, Lenovo R27QE, AOC Q27G4X'ten çok cok daha kötü. Bu dediklerimin 1450:1 kontrast, 400 nit parlaklık, %95 DCI-P3 gamutu, %76 refresh rate compliance değerlerinin olduğunun farkıdna misiniz?

Ve olay bununla da bitmiyor. Panel lottery'i duymadınız mı? VG27AQ3A'yı ölçen pek çok yer var. Benim gördüğum bütun incelemeler maks 800 kontrast ile 230 nit parlaklık görüyordu. Bir kişinin 1100-270 ölçmesi diğer bütün kişilerin çok daha düşuk ölçmesi monitörü 1100-270 yapmaz. O adama o monitörün en iyi ihtimali geldiği anlamına gelir sadece.

Önermediğim bir monitörü alana da hayirlı olsun memnun kalirsiniz diyorum ben. Çünkü çoğu zaman hangisi daha iyi daha F/P meselesi oluyor. Birinin kötü olması alınca memnun kalmayacağınız anlamına gelmiyor. Ama bu Asus direk alınmaz, çöp bir model. F/P olmama seviyesinin çok çok altında. Böyle modeller nadirdir. Ve bas bas bağırıp uyarıyorum böyle olduğu hakkında. Bu monitörü almak akıl kârı değil. Azıcık Türkçesi olan herkesin bunu anlayabilmesi lazım.
Buna ragmen israr ediyorsanız sizi tutan kimse yok. Ben sizin paranizı korumaya çalışıyorum. Lütfen alin.
hocam merhabalar tüm yazılarınızı okudum 3.sayfadakileri daha doğrusu monitörler konusunda ki bilgilere nerden sahipsiniz doğru veya yanlışdır demiyorum ama çok noktaya değinmişsiniz

• Beğen
Reaksiyonlar: Jiyu

waleur5

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
38
İsim
Berkay
Allahım kafayı yiyeceğim...

Önermediğim bir monitörü alana da hayirlı olsun memnun kalirsiniz diyorum ben. Çünkü çoğu zaman hangisi daha iyi daha F/P meselesi oluyor. Birinin kötü olması alınca memnun kalmayacağınız anlamına gelmiyor. Ama bu Asus direk alınmaz, çöp bir model. F/P olmama seviyesinin çok çok altında. Böyle modeller nadirdir. Ve bas bas bağırıp uyarıyorum böyle olduğu hakkında. Bu monitörü almak akıl kârı değil. Azıcık Türkçesi olan herkesin bunu anlayabilmesi lazım.
O monitörlerinde düzgün satıcısı yok hocam amazon garantili satılmıyor şuan

• Üzgün
Reaksiyonlar: Jiyu

Jiyu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
346
İsim
Jiyu
O monitörlerinde düzgün satıcısı yok hocam amazon garantili satılmıyor şuan
Ben de o yüzden tereddüt ediyorum , amazon'un kendisinin sattığı monitör almak istiyordum.

Amazonda satılan Msı sizin önerdiğiniz 274 olan değil 272 olan model. Farkları nedir ? Yine de alınır mı ? satıcı teknorya

Top Bottom