Neler Yeni

Karışık bir tavsiye sorusu

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Halil Çiçek
satın almadan önce son bir up :confused:

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Halil Çiçek
Minik bi hatırlatma yapacağım sadece. Taksit ile alacaksan hepsini total şekilde fiyatın yükseliceğini hatırlatayım hocam iyi günler.
Hocam uyarı için çok teşekkürler ancak nakit alacağım, tek çekim yani. Yine de çok teşekkürler :)

AGUMBA

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
832
İsim
Sercan GÖKALP
Selamlar tekrardan. Sanırım tek bir sistemde karar kıldım; PHOENIX-4060 V3. Bir çok şey önerdiniz çok teşekkür ediyorum. İntel fikrimden sayenizde vazgeçtim. Zaten aynı sistem aşağı yukarı tüm sitelerde aynı fiyat sadece marka değişiyor ve bu sistemdeki seçtiğim markalara biraz daha içimi rahat tutuyor açıkçası. Biraz da kafa rahatlığını satın alıyorum gibi. Seçtiğim sistemin özellikleri;

"Asus Prime B650M-R
Asus RTX4060 DUAL OC V2
Ryzen 5 7500F
Corsair 16 GB Vengeance x 2 (32 GB)
Corsair 1 TB MP600 Core XT SSD"

Fiyat 30 K civarında. Kasa konusunda karar veremedim açıkçası. Aşağıya 4 kasanın da fotoğrafını bırakıyorum. Maddi olarak önemli değil, dördünden birini alabilirim. Sizce en mantıklı kasa hangisi? PSU değerini de önemsemeyin çünkü elimde yeni bir Cooler Master PSU var ve onu kullanacağım.

Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle

Ek olarak işlemciyi "7600" olarak upgrade edebilirim bütçem buna yetiyor, sizce yapmalı mıyım? Teşekkürler şimdiden.
Corsair kasa sepette 4 bin küsur oluyor onu alıp işlemciyi 7600 vey 7600x yapabilirsin bütçe yetiyorsa. Uzun seneler kullanırsın inşallah

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Halil Çiçek
Corsair kasa sepette 4 bin küsur oluyor onu alıp işlemciyi 7600 vey 7600x yapabilirsin bütçe yetiyorsa. Uzun seneler kullanırsın inşallah
Çok teşekkürler hocam. 7600 ile 7500F arasında fark 700 TL için değer mi? İnternette genel olarak çok benzer olduklarını okudum

AGUMBA

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
832
İsim
Sercan GÖKALP
Çok teşekkürler hocam. 7600 ile 7500F arasında fark 700 TL için değer mi? İnternette genel olarak çok benzer olduklarını okudum
Alabiliyorken alabildiğin en üst seviyeyi almalısın bence çünkü malum her şeyin fiyatı acayip zıplıyor ki 700 TL dediğinde iki İskender parası

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Halil Çiçek
Alabiliyorken alabildiğin en üst seviyeyi almalısın bence çünkü malum her şeyin fiyatı acayip zıplıyor ki 700 TL dediğinde iki İskender parası
Haklsınız hocam. Bir şey daha sormak istiyorum; yaptığım sistemdeki SSD'de dram bulunmuyormuş, dram bulunan pro versiyonu ise 600 TL daha pahalı. Benim elimde zaten Samsung 980 Pro 1 TB bir SSD var ve dram mevcut. Windows'u bu Samsung SSD'ye kurup, dramsiz SSD'yi de depolama olarak kullanmak mı mantıklı yoksa ikisi de dram'li mi olsun? O kadar detaylar var ki vallahi boğuldum, alsam da kurtulsam artık :D

AGUMBA

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
832
İsim
Sercan GÖKALP
Haklsınız hocam. Bir şey daha sormak istiyorum; yaptığım sistemdeki SSD'de dram bulunmuyormuş, dram bulunan pro versiyonu ise 600 TL daha pahalı. Benim elimde zaten Samsung 980 Pro 1 TB bir SSD var ve dram mevcut. Windows'u bu Samsung SSD'ye kurup, dramsiz SSD'yi de depolama olarak kullanmak mı mantıklı yoksa ikisi de dram'li mi olsun? O kadar detaylar var ki vallahi boğuldum, alsam da kurtulsam artık :D
Dram in belli başlı konularda avantaj olduğunu okumuştum formunda başka pek bir bilgim yok şimdi ne söylesem yalan olur. Bu arada bende de Corsair mp600 pro XT var çok memnunum Bence direkt alıp geçebilirsiniz zaten halihazırda bir SSD daha var

Top Bottom