Neler Yeni

Yardım Ekran kartının düşük kullanılma nedeni? LÜTFEN YARDIM

ugurcamm

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
277
İsim
Uğur Çam
Hocalarım 2 gündür bu konu ile uğraşıyorum. Sistemim aynı ayarlar ve çözünürlükte ve ayarlarda (ultra ayar) maksimum 200 wattlara çıkıyor. Bunun nedenini bir türlü bulamadım. Aklıma gelen tek şey monitörümün kalitesizliği. Eski bir 1080P televizyon kullanıyorum idarelik. Oyun pixel pixel oluyor hiçbir şey seçemiyorum. Bunun watt ile alakası var mıdır? Kafayı yemek üzereyim. İşlemcim de maksimum 55 wattlarda dolaşıyor…
Sistemim;
7500F
RX 7800 XT
32GB RAM 6000mhz
Msi project zero anakart
Xpg pylon 750w 80+ psu

Bahsettiğim video (bana ait değil bu video ile karşılaştırdım)
Mesaj otomatik birleştirildi:

@Abdullah Hacıgül Abi bi bakar mısın müsait olunca

Son düzenleme:

Tworule

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
146
İsim
Tuğrul
Hocalarım 2 gündür bu konu ile uğraşıyorum. Sistemim aynı ayarlar ve çözünürlükte ve ayarlarda (ultra ayar) maksimum 200 wattlara çıkıyor. Bunun nedenini bir türlü bulamadım. Aklıma gelen tek şey monitörümün kalitesizliği. Eski bir 1080P televizyon kullanıyorum idarelik. Oyun pixel pixel oluyor hiçbir şey seçemiyorum. Bunun watt ile alakası var mıdır? Kafayı yemek üzereyim. İşlemcim de maksimum 55 wattlarda dolaşıyor…

Hocam altta power yazan yer 277 diyor sen 200 wattı nereden cikarttın? Ayrıca ekran kartın tam yükte neredeyse değerler gayet normal senin kullandığın monitör mu televizyon mu artık neyse onun yüzünden sana kötü geliyor onu değiştir.

ugurcamm

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
277
İsim
Uğur Çam
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam altta power yazan yer 277 diyor sen 200 wattı nereden cikarttın? Ayrıca ekran kartın tam yükte neredeyse değerler gayet normal senin kullandığın monitör mu televizyon mu artık neyse onun yüzünden sana kötü geliyor onu değiştir.
Bu video benim çektiğim değil?

İnternette gördüğüm bir video

Tworule

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
146
İsim
Tuğrul

İnternette gördüğüm bir video
O zaman bunu belirtmen gerekmez mi? Ayrıca sistemini tam yazmadan nasıl yorum yapacak insanlar?

ugurcamm

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
277
İsim
Uğur Çam
O zaman bunu belirtmen gerekmez mi? Ayrıca sistemini tam yazmadan nasıl yorum yapacak insanlar?
Anlarsınız sanmıştım. Sistem direkt mesaj kutusunun altında gözükmüyor mu?

Tworule

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
146
İsim
Tuğrul
Anlarsınız sanmıştım. Sistem direkt mesaj kutusunun altında gözükmüyor mu?
Mobil arayüzde yazmıyor. Değerler gayet normal bir sorun yok sisteminizde qhd ayarlarda gpu daha fazla güç tüketecektir. Örnek olarak bu shortsa bakabilirsiniz watt değerleri oldukça değişken

ugurcamm

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
277
İsim
Uğur Çam
Mobil arayüzde yazmıyor. Değerler gayet normal bir sorun yok sisteminizde qhd ayarlarda gpu daha fazla güç tüketecektir. Örnek olarak bu shortsa bakabilirsiniz watt değerleri oldukça değişken
Hocam bir de bir şey farkettim. Fps yükseldikçe çektiği watt artıyor. Ama fps düştükçe watta düşüyor.

Hocam bir de bir şey farkettim. Fps yükseldikçe çektiği watt artıyor. Ama fps düştükçe watta düşüyor benim sistemimde.

Tworule

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
146
İsim
Tuğrul
Hocam bir de bir şey farkettim. Fps yükseldikçe çektiği watt artıyor. Ama fps düştükçe watta düşüyor.
Doğru orantılı olarak evet çünkü işlenecek daha fazla şey var birde ekran kartınızın üzerinde Oc ve silent modu varsa ve silent seçtiyseniz o da etkiler.

ugurcamm

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
277
İsim
Uğur Çam
Mesela hocam bf2024 oyununda da 200 wattı geçmiyor. Yarın arkadaşımdan 1080P 27 inc monitör alıcam onda da deneyeceğim.

Doğru orantılı olarak evet çünkü işlenecek daha fazla şey var birde ekran kartınızın üzerinde Oc ve silent modu varsa ve silent seçtiyseniz o da etkiler.
Fabrikadan nasıl geldiyse öyle bıraktım

Tworule

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
146
İsim
Tuğrul
Mesela hocam bf2024 oyununda da 200 wattı geçmiyor. Yarın arkadaşımdan 1080P 27 inc monitör alıcam onda da deneyeceğim.

Fabrikadan nasıl geldiyse öyle bıraktım
Nitro+ modelinde yanlış hatırlamıyorsam ekran kartının üzerinde Oc ve Silent modları bulunan bir switch oluyor onu bi kontrol edin. 1080p de etmeniz bir şey değiştirmez büyük ihtimalle.

ugurcamm

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
277
İsim
Uğur Çam
Nitro+ modelinde yanlış hatırlamıyorsam ekran kartının üzerinde Oc ve Silent modları bulunan bir switch oluyor onu bi kontrol edin. 1080p de etmeniz bir şey değiştirmez büyük ihtimalle.
Birazdan oyun içi fotoğraf paylaşacağım hocam size.

Hocam yükledim resimleri. Oc moduna alıp denedim. Watt kulanımları biraz yükseldi. Mesela hiç adam yokken wattı fps ile aynı orantıda çekiyor. Fps düştükçe çektiği watta azalıyor. Son durum böyle.

Bu da mesela

Fotoğrafı gönderemiyorum ama 256 fps alırken 240 watt çekiyor mesela. Değişkenlik söz konusu

Ekler

• IMG_0416.jpeg
    IMG_0416.jpeg
    2.6 MB · Hit: 9
  • IMG_0418.jpeg
    IMG_0418.jpeg
    2.8 MB · Hit: 8
Son düzenleme:

ugurcamm

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
277
İsim
Uğur Çam

Tworule

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
146
İsim
Tuğrul
Evet dediğim gibi değerler gayet normal sanırım işlemcinin de pbo veya curve üyle oynadınız, gayet normal değerler bir sorun yok. Zevk almak için bir an önce monitör almalısın.

Top Bottom