Neler Yeni

Oyun oynarken bilgisayarım kendini kapatıyor

Noysal

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
Vefa İzzet Kalaycıoğlu
crystal info indirip belleklerinizin yüzdelik durumunu kontrol edin, buna benzen bir sıkıntı yaşamıştım. Bende işlemci macunu ve ekran kartı işlemcisi macunu değiştirmiştim ama işe yaramamıştı sonra crystal info ya bir baktım benim 500 gb normal ssd %64 oranında gözüküyor ssd kablosunu söktüm ve bu sıkıntıyı bir daha yaşamadım, deneminizi öneririm

Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Emre Yavaş
%97 gözüküyor hocam maalesef onda da bir problem yok.

Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Emre Yavaş
OCCT testine tekrar soktum, GPU maximum 66 dereceyi görürken, CPU maximum 69.6 gördü. Testi başlattıktan 6 dakika sonra bilgisayar kendini kapattı. Anakartta bir ışık yanıyor mu diye baktım fakat hiçbir şey yanmıyordu. Yaklaşık 1 aydan beri aynı muhabbet olduğu için iyice baymaya başladım..

Vouxy

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
128
İsim
Burak Çetin
Ben güç kaynağı diye düşünüyorum hala.

bunstep

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Mehmet Cemil Adlığ
Termal macunu kontrol etmenizi öneririm. Eğer bir sorun bulamazsanız bilgisayar kapandığında Windows Olay Görüntüleyicisi'nden kontrol edin. Güç kaynağı ile alakalı olması muhtemel. Aynı ekran kartı bende de var, üretici 650-750W arası bir güç kaynağı öneriyor.

Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Emre Yavaş
@Vouxy @bunstep Finaller bittikten sonra aile evine döneceğim o vakit hem macunu kontrol ederim hem de farklı bir PSU deneme şansım olur. Teşekkür ediyorum ikinize de. Yine de ben biraz daha bakınayım. 🤔

AkifM2009

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
283
İsim
Akif Memmedov
İlgilendiği Kategoriler
Telefon önerileri
Instagram
AkifM2009
Merhabalar, bilgisayarı 2024 Eylül'ün başları gibi 0 topladım. Yaklaşık 1 ay öncede işlemcinin termal macununu yeniledim. Fakat o termal macunu yenilediğimden beri Sifu, Cyberpunk2077, Need for Speed Unbound gibi yük altına sokacak oyunları oynadığımdan beri yaklaşık 10-15 dakika içinde bilgisayarım kendini kapatıyor. Tekrar açmaya kalkıştığımda masaüstü ekranı geldikten sonra tekrar kapanıyor. 2 dakika bekliyorum sonra tekrar açıyorum bir problem olmuyor. CS2 ya da Valorant oynarken böyle bir durumla karşılaşmıyorum. İşin ilginç yanı sadece macunu yenilediğimden beri oluyor. Sorunu çözemiyorum. AAA oyunları oynayamıyorum. Ekran kartım güncel, bios güncel.

Örneğin Sifu oynarken ultra ayarlar:
GPU Kullanım Değeri: %90 Sıcaklık Değeri: 65-67 Derece
CPU Kullanım Değeri : %55 Sıcaklık Değeri: 64-67 Derece (Stok Fan ile birlikte)

Boşta:
GPU Sıcaklık Değeri: 53-55 Derece
CPU Sıcaklık Değeri: 43-45 Derece

Bilgisayar bileşenlerim:
AMD Ryzen 5 5600
ASUS Dual RX 6700XT
MSI Spatium M450 500GB
Patriot Viper 2x8 Ram
MSI MAG A600DN 600 Watt PSU
psu dan kaynaklaniyordur belki? en az 650w gerekir o ekran karti icin

Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Emre Yavaş
@AkifM2009 Bende öyle düşünüyorum son çare ona bakmak gibi duruyor. Fakat işlemcinin termal macununu değiştirdikten sonra niye oldu bu aynı gün içinde oldu onu anlayamıyorum.

AkifM2009

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
283
İsim
Akif Memmedov
İlgilendiği Kategoriler
Telefon önerileri
Instagram
AkifM2009
@AkifM2009 Bende öyle düşünüyorum son çare ona bakmak gibi duruyor. Fakat işlemcinin termal macununu değiştirdikten sonra niye oldu bu aynı gün içinde oldu onu anlayamıyorum.
ekran kartini undervolt yapmayi denedinizmi?

Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Emre Yavaş
@AkifM2009 Hocam undervolt denemedim fakat FPS sabitleyip oyunun grafiklerini bi tık düşürünce sorun ortadan kalktı gibi duruyor. Bir süre böyle kullanıp 1-2 haftaya farklı bir PSU deneyip tekrar test edeceğim.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Sorun ortadan kalkmamış size yazdıktan 15 saniye sonra tekrar kapandı..

taylansimdi

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Arkadaş sadece macun yeniledikten sonra bu problemi yaşamaya başlamış PSU diyenler neye göre dedi anlamadım. Öncelikle termal macunu bol sürdüysen taşmış olabilir , vidalarını çok sıktıysan bu soket ve anakart için iyi bir şey değil. Hafif gevşetmeni öneririm çok sıktıysan.
Ek olarak bu süre zarfında herhangi bir bios ayarı işlemci-ram oynadın mı ?

Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Emre Yavaş
Sadece ramlerin mHz'ini arttırdım 3200'e çektim fakat önceden de çekiliydi. Açıp bakmak istiyorum işlemcinin o taraflara fakat termal macunum olmadığı için bakmakta istemiyorum.

taylansimdi

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Sadece ramlerin mHz'ini arttırdım 3200'e çektim fakat önceden de çekiliydi. Açıp bakmak istiyorum işlemcinin o taraflara fakat termal macunum olmadığı için bakmakta istemiyorum.
Bunlar atlanılan ama aslında önemli olan şeyler, senden ricam yeni bir macun aldığında önerim thermalgrizzly kryonaut. Güzelce temizle ve X şeklinde sür macunu kalın tek ince şeritler şeklinde. Belki son sürdüğün macun pump out yaptı ve minik minik taştı anakarta. Çevresine mutlaka bak anakart bölümüne gelip kuruyan bölgeler varsa temizlemeyi ihmal etme. Soğutma vidalarını sıkarken çok sıkı yapma. Biosu default ayarlara çek ve sonrasında sadece XMP aç bir bakalım.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,040,329
Üyeler
165,000
Son üye
N-Ra
Top Bottom