Neler Yeni

Öneri Laptop Güç Tüketimini Nasıl Görebilirim?

MattJohn

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
597
İsim
Matt John
İlgilendiği Kategoriler
Teknoloji
Merhaba arkadaşlar. Strix G16 laptop var, bunun bataryada çalışırken kaç W tükettiğini nasıl görebilirim? Amacım kaç W tükettiğini görüp ona göre bir powerbank bulmak, şu an 45W Anker adaptör ile test ettim ancak hiç faydası olmadı, bataryadan yedi yine. 45W adaptör takılı olmasına rağmen takılı olmadığı haline göre %10 gibi bir süre avantajı sağladı sadece. Kaç W olması lazım ki bataryadan kullanmasına gerek kalmasın ya da az kullansın?

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
Kemal Berkay Aydın
Merhaba arkadaşlar. Strix G16 laptop var, bunun bataryada çalışırken kaç W tükettiğini nasıl görebilirim? Amacım kaç W tükettiğini görüp ona göre bir type-c adaptör ya da powerbank bulmak, şu an 45W Anker adaptör ile test ettim ancak hiç faydası olmadı, bataryadan yedi yine. 45W adaptör takılı olmasına rağmen takılı olmadığı haline göre %10 gibi bir süre avantajı sağladı sadece. Kaç W olması lazım ki bataryadan kullanmasına gerek kalmasın ya da az kullansın?
hw monitorü indir

Ensar1453

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
131
İsim
EnsarTelli
Merhaba arkadaşlar. Strix G16 laptop var, bunun bataryada çalışırken kaç W tükettiğini nasıl görebilirim? Amacım kaç W tükettiğini görüp ona göre bir type-c adaptör ya da powerbank bulmak, şu an 45W Anker adaptör ile test ettim ancak hiç faydası olmadı, bataryadan yedi yine. 45W adaptör takılı olmasına rağmen takılı olmadığı haline göre %10 gibi bir süre avantajı sağladı sadece. Kaç W olması lazım ki bataryadan kullanmasına gerek kalmasın ya da az kullansın?
hocam kendi adaptörü en mantıklı olan type-c den uzun süreli şarjda kullanım laptop a belki zarar verebilir
dışarda kullanmak için diyosanız en mantıklısı harici ekran kartını kapatıp gittiği kadar kullanmak ama illa kullanmam lazım diyosan 100w işini görür diye düşünüyorum
sistemin özelliklerini bilmek lazım örneğin işlemcinin kaç w çektiğini falan

Vapelord

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
201
İsim
Yağız DERELİ
Toplam sistem güç tüketimi için HWInfo programını öneriyorum. Ayrıca cihazınızın max desteği 100w. Bence mümkünse 100w verecek bir adaptör temin edin. Muhtemelen sizinle aynı veya benzer donanıma sahip cihazım boşta 40-45w tüketiyor. Bu düşünüldüğünde 100w bile anca işlerinizde yardımcı olacaktır.

MattJohn

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
597
İsim
Matt John
İlgilendiği Kategoriler
Teknoloji
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
hocam kendi adaptörü en mantıklı olan type-c den uzun süreli şarjda kullanım laptop a belki zarar verebilir
dışarda kullanmak için diyosanız en mantıklısı harici ekran kartını kapatıp gittiği kadar kullanmak ama illa kullanmam lazım diyosan 100w işini görür diye düşünüyorum
sistemin özelliklerini bilmek lazım örneğin işlemcinin kaç w çektiğini falan
Hocam zaten laptop type-c şarjını destekliyor, acil durumlar için yanımda taşıycam. Orijinal type-c adaptörü 100W. Sistemde 14900HX & 4060 var.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Toplam sistem güç tüketimi için HWInfo programını öneriyorum. Ayrıca cihazınızın max desteği 100w. Bence mümkünse 100w verecek bir adaptör temin edin. Muhtemelen sizinle aynı veya benzer donanıma sahip cihazım boşta 40-45w tüketiyor. Bu düşünüldüğünde 100w bile anca işlerinizde yardımcı olacaktır.
Hocam sanki 100W gerekecek gibi evet, 45W ile şarj ettim dediğim gibi, öyle zorlayacak bir şeyler yapmamama rağmen neredeyse hiç tınlamadı oradan gelen gücü, bataryadan yedi hep. 100W olsa ancak yetecek demek ki, bir tık.

Ensar1453

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
131
İsim
EnsarTelli
Hocam zaten laptop type-c şarjını destekliyor, acil durumlar için yanımda taşıycam. Orijinal type-c adaptörü 100W. Sistemde 14900HX & 4060 var.

Hocam sanki 100W gerekecek gibi evet, 45W ile şarj ettim dediğim gibi, öyle zorlayacak bir şeyler yapmamama rağmen neredeyse hiç tınlamadı oradan gelen gücü, bataryadan yedi hep. 100W olsa ancak yetecek demek ki, bir tık.
4060 140w olması lazım
14900hx te 55 w
100w nasıl orjinal adaptörü acaba ?
bide bu nasıl bi ikili mantıken 4080 yada 4070 olması lazım bu işlemciye

MattJohn

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
597
İsim
Matt John
İlgilendiği Kategoriler
Teknoloji
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
HWMonitor'de gözüken tüm power değerlerini topladım 36W çıktı şu an, ne kadar doğru bilmem, 45W adaptörde şarjda iken bu durumda bataryadan yememesi lazımdı.

normal laptop adaptöründe kaç w yazıyosa ona yakın watt bakın
280W güç çıkışı olan powerbank nereden bulucam hocam, type-c adaptörünü diyorsanız 100W.

4060 140w olması lazım
14900hx te 55 w
100w nasıl orjinal adaptörü acaba ?
bide bu nasıl bi ikili mantıken 4080 yada 4070 olması lazım bu işlemciye
Type-C adaptörü 100W, normal adaptör 280W.

Ensar1453

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
131
İsim
EnsarTelli
HWMonitor'de gözüken tüm power değerlerini topladım 36W çıktı şu an, ne kadar doğru bilmem, 45W adaptörde şarjda iken bu durumda bataryadan yememesi lazımdı.

280W güç çıkışı olan powerbank nereden bulucam hocam, type-c adaptörünü diyorsanız 100W.
hocam oyuncu laptopları malum şarjda kullanmaya müsait laptoplar değiller
dışarda kullancaksan huawei veya mac tarzına yönelmen daha doğru olur

hwmonitörde boşta 36w çekiyor olabilir ama internetten video bile izlesen belki 60-80 e çıkıyodur

hocam bu adaptörü sen karıştırdın galiba bunlar strix için değil zyprus yada flow gibi dışarda kullanmaya daha müsait laptoplar için

Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
Kemal Berkay Aydın

pil tasarrufunda kullan veya hızlarını düşür belki o zaman az güç çeker

MattJohn

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
597
İsim
Matt John
İlgilendiği Kategoriler
Teknoloji
hocam oyuncu laptopları malum şarjda kullanmaya müsait laptoplar değiller
dışarda kullancaksan huawei veya mac tarzına yönelmen daha doğru olur

hwmonitörde boşta 36w çekiyor olabilir ama internetten video bile izlesen belki 60-80 e çıkıyodur

hocam bu adaptörü sen karıştırdın galiba bunlar strix için değil zyprus yada flow gibi dışarda kullanmaya daha müsait laptoplar için
Hocam zaten şarjda kullanmıyorum çoğu zaman, sadece bazı acil durumlar için bir powerbank taşıyabilirim olay bu, bataryaya destek atar yani bundan bahsediyorum. Huawei mac tarzına istesem yönelirdim, ihtiyacım bu olduğu için yönelmedim.

Zaten internette takılırken o değerleri çekiyordu, video açıp yeniden baktım neredeyse hiç fark yok. HWMonitor için durum böyle en azından.

Karıştırmadım hocam, laptop 2 türlü şarjı da destekliyor. Biri normal şarj girişinden büyük adaptör, diğeri de seyahat tarzı küçük type-c. Type-c olan 100W dediğim gibi ve bu laptop için, saydığınız laptoplar için değil, onları da destekliyordur ayrı mevzu onu bilmem.

Buyrun zaten websitesinde yazıyor.

Oguz...

80+ Bronze
Minimum 65 w lık olması lazım en fazla 100w a kadar normal kullanım için

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,039,819
Üyeler
164,916
Son üye