Neler Yeni

Öneri Laptop Güç Tüketimini Nasıl Görebilirim?

Ensar1453

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
131
İsim
EnsarTelli
Hocam zaten şarjda kullanmıyorum çoğu zaman, sadece bazı acil durumlar için bir powerbank taşıyabilirim olay bu, bataryaya destek atar yani bundan bahsediyorum. Huawei mac tarzına istesem yönelirdim, ihtiyacım bu olduğu için yönelmedim.

Zaten internette takılırken o değerleri çekiyordu, video açıp yeniden baktım neredeyse hiç fark yok. HWMonitor için durum böyle en azından.

Karıştırmadım hocam, laptop 2 türlü şarjı da destekliyor. Biri normal şarj girişinden büyük adaptör, diğeri de seyahat tarzı küçük type-c. Type-c olan 100W dediğim gibi ve bu laptop için, saydığınız laptoplar için değil, onları da destekliyordur ayrı mevzu onu bilmem.

Buyrun zaten websitesinde yazıyor.

hocam şunu diyor orda 100w ile sadece pil daha yavaş biter yoksa yine kullanırken doldurmaya yetmez diyor
bide 90wh galiba +5k mah a denk geliyor yani 10k lık bir powerbank bile taşısanız fazladan 1-2 saat falan götürücektir

MattJohn

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
594
İsim
Matt John
İlgilendiği Kategoriler
Teknoloji
Minimum 65 w lık olması lazım en fazla 100w a kadar normal kullanım için
45'liği tınlamadı bile zaten günlük kullanımda, 65 denemek lazım acaba nasıl olucak. 100W'a kadar yolu var bakalım, almışken bir kere alıcam düzgün bir powerbank olsun. Aklımda şu var;

Oguz...

80+ Bronze
Arkadaşların dediği gibi normal kullanımda hwmonitörle incelemen lazım ama şöyle bir şey var 100w şarj aleti değilde powerbank kullanırsan ona göre tanımayıp laptop kendini ayarlamayacak fazla güç çekmesi gereken durumda çekecek normal

MattJohn

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
594
İsim
Matt John
İlgilendiği Kategoriler
Teknoloji
hocam şunu diyor orda 100w ile sadece pil daha yavaş biter yoksa yine kullanırken doldurmaya yetmez diyor
bide 90wh galiba +5k mah a denk geliyor yani 10k lık bir powerbank bile taşısanız fazladan 1-2 saat falan götürücektir
Doğru zaten daha yavaş bitmesi benim hedefim, şu laptopu besleyecek bir powerbank zaten yok onu biliyorum. Fazladan 1-2 saat götürmesi benim için gayet yeterli olur.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Arkadaşların dediği gibi normal kullanımfa hwmonitörle incelemen lazım ama şiyle bir şey var 100w şarj aleti depilde powerbank kullanırsan ona göretanımayıp laptop kendini ayarlamayacak fazla güç çekmesi gereken durumda çekecek normal
Aynen işte o durumları da düşünüp bir şey bakmam lazım.

Ensar1453

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
131
İsim
EnsarTelli
bide 90wh galiba +30k mah a denk geliyor yani 30k lık bir powerbank bile taşısanız fazladan 1-2 saat falan götürücektir

45'liği tınlamadı bile zaten günlük kullanımda, 65 denemek lazım acaba nasıl olucak. 100W'a kadar yolu var bakalım, almışken bir kere alıcam düzgün bir powerbank olsun. Aklımda şu var;

baseus güzel bir marka
hocam bir önerimde adaptör falan almadan önce şu üstünde w ölçen kablolardan mı kullansanız kaç w çektiğine göre bir adaptör seçebilirsiniz

şunun gibi birşeyle test etmeniz daha mantıklı gibi

MattJohn

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
594
İsim
Matt John
İlgilendiği Kategoriler
Teknoloji
baseus güzel bir marka
hocam bir önerimde adaptör falan almadan önce şu üstünde w ölçen kablolardan mı kullansanız kaç w çektiğine göre bir adaptör seçebilirsiniz

şunun gibi birşeyle test etmeniz daha mantıklı gibi
Hocam baseus bence de güzel, eskiden birkaç kablosunu kullandım çok memnun kalmıştım. Adaptör almıycam bu arada, bahsettiğiniz powerbank mi? O kabloya benzer bir kablo var aslında, 100W destekliyor ancak üzerinde göstergesi yok, ihtiyaç halinde göstergeli bir tane de alabilirim.

Oguz...

80+ Bronze
Daha uzun süre istiyorsan 100w lık bir şey alıp laptopta küçük ayarlar yapman lazım örn. Cpu turboyu kapatman ,klavye ışıklarını kapatman , güç seçeneklerini dengeli veya ecoya alman, ekran yenilemeyi 60a düşürmen,ekran kartını entegre olarak seçmen lazım powerbankla bağlı olacağından bunları otomatik ayarlar mı bilmiyorum. 100w kendi girişiyle buna benzer çalıştırıyor olması lazım

Birde şöyle kötü yanı olacak bataryayı neyapar belli değil

Ensar1453

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
131
İsim
EnsarTelli
Daha uzun süre istiyorsan 100w lık bir şey alıp laptopta küçük ayarlar yapman lazım örn. Cpu turboyu kapatman ,klavye ışıklarını kapatman , güç seçeneklerini dengeli veya ecoya alman, ekran yenilemeyi 60a düşürmen,ekran kartını entegre olarak seçmen lazım powerbankla bağlı olacağından bunları otomatik ayarlar mı bilmiyorum. 100w kendi girişiyle buna benzer çalıştırıyor olması lazım

bataryaları zaten max 4 yıl dayanıyor fazlada takmamak lazım isterse en iyi bataryalı gaming laptop olsun 4 yıl sonra bataryası çöp oluyor resmen

bataryaları zaten max 4 yıl dayanıyor fazlada takmamak lazım isterse en iyi bataryalı gaming laptop olsun 4 yıl sonra bataryası çöp oluyor resmen
86wh lik 2 yaşında bir bataryam var ilk aldığım zamanlarda 2.5 saat video izletebiliyordu şuanda 1 saati zor çıkartıyor 4 yıl sonunda nerdeyse prizden çektiğimizde kapancak hale geliyor gaming laptop un dezavntajlarından biride bu

MattJohn

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
594
İsim
Matt John
İlgilendiği Kategoriler
Teknoloji

Anladım hocam, bunları gerekirse ben kapatırım elle gereken durumlarda. Bataryaya zarar mı verir diyorsunuz yani? Dediğim gibi sürekli olacak bir şey değil, belki haftada maks 1 kere kullanmam gerekir, onun haricinde daha çok telefon, tablet için lazım zaten. Alırken düzgün bir şey alayım acil durumlarda laptopa da destek atsın ekstra biraz daha uzun gitsin diye düşündüm.

86wh lik 2 yaşında bir bataryam var ilk aldığım zamanlarda 2.5 saat video izletebiliyordu şuanda 1 saati zor çıkartıyor 4 yıl sonunda nerdeyse prizden çektiğimizde kapancak hale geliyor gaming laptop un dezavntajlarından biride bu
Aynen öyle, isterse 5 bin dolarlık olsun gaming laptoplar batarya konusunda çok kötü, o konuda en iyisi Macbook.

Katılıyorum, benim eski laptopum da böyle olmuştu, 4 yıl sonunda neredeyse prizden çekince kapanacak hale geliyordu, sonra yeni batarya aldım bir 3 yıl daha sorunsuz kullanmıştım, sonra da laptopu yeniledim zaten.

Oguz...

80+ Bronze
Sürekli akım aldığından %100 cycle nı doldurduğundan kayıp yaşar bataryalar .ya full şarjda gideceksin ya da %80 limiti belirleyeceksin tabii ki öyle bile sadece yavaşlatır

MattJohn

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
594
İsim
Matt John
İlgilendiği Kategoriler
Teknoloji
Sürekli akım aldığından %100 cycle nı doldurduğundan kayıp yaşar bataryalar .ya full şarjda gideceksin ya da %80 limiti belirleyeceksin tabii ki öyle bile sadece yavaşlatır
Aynen hocam, %80 limiti var zaten ben öyle kullanıyorum, bu powerbank olayı acil durumlar için.

Vapelord

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
198
İsim
Yağız DERELİ
Hocam sanki 100W gerekecek gibi evet, 45W ile şarj ettim dediğim gibi, öyle zorlayacak bir şeyler yapmamama rağmen neredeyse hiç tınlamadı oradan gelen gücü, bataryadan yedi hep. 100W olsa ancak yetecek demek ki, bir tık.
- Volt ve amper değerleri girişin şarj protokolüne uygun gelmemişse belki 45w adaptörü tam verimli kullanamamış da olabilirsiniz. Belki 30w ile şarj etti manasında demek istiyorum. O nedenle 65w falan da denemeyin derim. 100w powerbank candır. İşiniz garanti olsun.
- 100w üstü powerbank lerin genelde tek slot max çıkış gücü 100w oluyor. O nedenle 100w üstü bir ürün alırsanız tek slottan max kaç veriyor dikkat edin.
- Ayrıca biraz araştırdım; 100w besleme ile oyun oynadığınızda sistem daha çok güce ihtiyaç duyduğu anlarda bataryadan destek alıyor. Bundan dolayı bataryanın devamlı şarj-deşarj döngüsünde olacağından, bunun da pil sağlığını hızlıca aşındıracağından bahsedilmiş. Hatta basit bir hesaplama ile 100 saat oyun seansı sonucu %20'ye yakın batarya aşınması öngörülmekteymiş. Bilginiz olsun istedim.

Bu da kullanım senaryosu örneği olsun:

MattJohn

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
594
İsim
Matt John
İlgilendiği Kategoriler
Teknoloji
- Volt ve amper değerleri girişin şarj protokolüne uygun gelmemişse belki 45w adaptörü tam verimli kullanamamış da olabilirsiniz. Belki 30w ile şarj etti manasında demek istiyorum. O nedenle 65w falan da denemeyin derim. 100w powerbank candır. İşiniz garanti olsun.
- 100w üstü powerbank lerin genelde tek slot max çıkış gücü 100w oluyor. O nedenle 100w üstü bir ürün alırsanız tek slottan max kaç veriyor dikkat edin.
- Ayrıca biraz araştırdım; 100w besleme ile oyun oynadığınızda sistem daha çok güce ihtiyaç duyduğu anlarda bataryadan destek alıyor. Bundan dolayı bataryanın devamlı şarj-deşarj döngüsünde olacağından, bunun da pil sağlığını hızlıca aşındıracağından bahsedilmiş. Hatta basit bir hesaplama ile 100 saat oyun seansı sonucu %20'ye yakın batarya aşınması öngörülmekteymiş. Bilginiz olsun istedim.

Bu da kullanım senaryosu örneği olsun:
Detaylı cevabınız için çok teşekkürler hocam.

Dediğiniz gibi 30w ile de şarj etmiş olabilir, ben değerleri göremedim. Madem laptop'u da şarj etmesini istiyorum ben de 100W olsun diye düşünüyorum şu an, 100w üstüne gerek yok gibi? Ek olarak ben zaten uzun süre böyle kullanmıycam, acil durumlar için powerbank ve oyun oynamıyorum.

Bu kullanım senaryosuna göre powerbank öneriniz var mı hocam?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,039,465
Üyeler
164,848
Son üye
poe1enjoyer
Top Bottom