Neler Yeni

İş Buldum Çalışmalımıyım ?

Reindi

80+ Silver
Merhaba.2 gündür bir modifiye dükkanında çalışıyorun yeni başladım bu işi bilmiyorum.Temizlik getir götür vsvs yapıyorum
İşimiz cam filmi-body kit -led stop led far-ön lip-carbon direksiyon golf seat R veya FR çevrim vs vs. Daha saymadığım nicesi
Araba ile ilgili olan herşeyi yapıyoruz gizli özellik açtırmaya kadar.
Düne kadar maaş konuşmadık patron işi bilmediğim için haftalık 2000 TL maaş vereceğini işi ögrenip onlar gibi olunca maaşımın yükseleceğini
İlk etapta aylık 8000TL ile başyacağımı söyledi.Benim bunları öğrenmem en az 1 sene alacak sizce devam etmelimiyim yoksa işimi değiştirmelimiyim.

20 yaşındayım bu sene askere gideceğim geç mi kaldım ?
iş için 25 te ol istersen hiç bir şey geç değil ben 18 yaşında 2 sene muslukcunu yanında çalıştım 20 de dükkan açtım şuan kendi musluklarımı üretip müteahhit ile anlaşıp takıyoruz işçilik dahil 30 yaşındayım 4 daire 2 dükkan 2 tane arabam 1 tane de zekeriyaköyde villam var bunları 10 senede yaptım ben dedem ve babam çok zengin onların yardımı fazla olmadı dedem sadece bir dükkan verdi babamla aram açık zaten

Alestawai

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
152
İsim
Ata
Gönüllü çalışmada sigorta zorunlu zannediyor ahaha. Neden call center'da bile iş bulamadığın belli. Cahil insanların en belirgin özelliği cahil olduklarını bilmemeleri, o yüzden daha çok rezil olmadan ilerle bence. Allahtan gençken senin gibi tipler önüme çıkmadı da iyi bir işim olabildi. Yaşın en fazla 20 falandır, bana iş hayatını öğretecek ahaha.
Ya bilader çok boşsun gerçekten zamanım senin gibi cahil birine ayıramayacağım kadar değerli. Bak yoluna.

PowerXitinia

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
568
İsim
sabri reis
Asgari ücret in altında maaş veren hiç bir yerde çalışılmaz. Bence

Necromancerr

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,631
İsim
Emre
Discord
necromancerr
Hocam özel sektörde zaten insan yerine konmuyorsun orası ayrı konu ama sanki arkadaş burda kral gibi ağırlanıyor. Aynı muameleyi görecek okey ama girdiği yere göre en azından 7.5 saat çalışıp 1 saat molasını yapıp asgari ücretini alıp çıkıcak. Ekstradan sigortası da yatacak ben yıllardır özel sektörde çalışıyorum. Ezdirmeyin
o konuda zaten haklısınız bende o yüzden cümlemde gene lafını geçirdim

Yvşlagaçtanealıyon

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,175
İsim
.
iş için 25 te ol istersen hiç bir şey geç değil ben 18 yaşında 2 sene muslukcunu yanında çalıştım 20 de dükkan açtım şuan kendi musluklarımı üretip müteahhit ile anlaşıp takıyoruz işçilik dahil 30 yaşındayım 4 daire 2 dükkan 2 tane arabam 1 tane de zekeriyaköyde villam var bunları 10 senede yaptım ben dedem ve babam çok zengin onların yardımı fazla olmadı dedem sadece bir dükkan verdi babamla aram açık zaten
Bende dükkan açacak para yok kral sıkıntı da orada zaten sürekli personel olarak kalırım dükkan sahibi olarak değil ki sektörler çok farklı.
Bu işi yapmak için bir çevren olması gerekiyor ki ekmek yiyebilesin.Ev heryere her tarafa yapılıyor ama arabasını modifiye etmek isteyen kitle çok az.Neden led stop led far taktırsınki millet mesela gizli özellik açtırmayı bile çok az insan biliyor yani bunları yaptıran genç bir kitle var.
Ve bu kitle de çok azalıyor ustanın söylediği mesela 4 tane F30 LCI far almış 3 aydır satılmıyor.En basitinden örnek olsun.Yani bu azıcık kitleye hitap etmek için bu işin içinde çoooook uzun seneler durmak gerekiyor.Örneği paşaoğlu birsürü şubesi var heriflerin kurumsallaşmışlar mesela.
Musluğu hangi sucuya taktırmaya gitsen anlaşıp takar zaten müteahhitle ama arabayı herkes heryerde oynatmıyor.Ne anlatmak istediğimi umarım anlamışsındır.

Reindi

80+ Silver
Bende dükkan açacak para yok kral sıkıntı da orada zaten sürekli personel olarak kalırım dükkan sahibi olarak değil ki sektörler çok farklı.
Bu işi yapmak için bir çevren olması gerekiyor ki ekmek yiyebilesin.Ev heryere her tarafa yapılıyor ama arabasını modifiye etmek isteyen kitle çok az.Neden led stop led far taktırsınki millet mesela gizli özellik açtırmayı bile çok az insan biliyor yani bunları yaptıran genç bir kitle var.
Ve bu kitle de çok azalıyor ustanın söylediği mesela 4 tane F30 LCI far almış 3 aydır satılmıyor.En basitinden örnek olsun.Yani bu azıcık kitleye hitap etmek için bu işin içinde çoooook uzun seneler durmak gerekiyor.Örneği paşaoğlu birsürü şubesi var heriflerin kurumsallaşmışlar mesela.
Musluğu hangi sucuya taktırmaya gitsen anlaşıp takar zaten müteahhitle ama arabayı herkes heryerde oynatmıyor.Ne anlatmak istediğimi umarım anlamışsındır.
anladım kardeşim sana önerim torna üzerine git hiçbir zaman ölmeyecek meslek her şeyi yapıyor adamlar çünkü bizim akrabanın torna atolyesi var adamın işleri ne azalıyor ne fazla hep belli bir kademe de çünkü ölmeyecek bir meslek her yerde de çok rahatlıkla iş bulursun led far falan boş iş gelecek olan bir meslek üzerine git çünkü artık millet arabanın fabrikadan çıktığı gibi kalmasına ikna oluyor yavaştan jant değiştir bilmem ne yap boş iş bunlar bu arada bende dükkan açarken çok bir param yoktu babam ve dedem kanun gibi zengin olmasına rağmen hiç biri destek vermedi aa küçük kardeşime e200 coupe çekerler büyük abime sermaye verirler ben her zaman varlık içinde yokluk çektim bu işe de ilk arabam vardı avensis onu satıp ta girdim onuda dedem almıştı bir de benim avantajım dükkan kiram yoktu dükkanı da dedem vermişti küçük bir yer ilk ben müteahhit ile anlaştım bir işe giriştim ilk doblo aldım iş arabası olarak onuda geçende sattım 2015 te almıştım düşün daha ağladım hatta satarken ondan sonra dedemin dükkanı iade ettim kendime 400 mt giriş+bodrumlu dükkan aldım ondan sonra müteahhit dedi zekeriyaköyde villam var iş karşılığı yapar mısın dedi orayı aldım ondan sonra da geldim dobloyu verdim corolla hybrit aldım daha geçenlerde toplu iş geldi ordan gelen parayla amcamın oğlunun binası vardı esenlerde 4 daire 1 garaj e300 üm vardı benim haftaya satışını vereceğim artı bir miktar para daha vereceğim 4 daire 1 garajın 2 daire yarım garajı benimdi zaten baya oluyor alalı amcamın oğlundan geri kalanı da alacağım işte arabayı veripte kısacası buraya ben kendim geldim baba parası falan hepsi boş ne yaparsan kendine babamın 50 daire dedemin bir o kadar vs vs milyonluk adamlar ama adamlar mı sorgulanır konusmuyorum zaten ölene kadar da konusmam bir şey olmazsa bunu da abi nasihatı olarak kabul edersin hayırlı geceler

Marginale

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,430
İsim
Muhammed efe
Marka ney hocam belki sizin musluklardan almışımdır daha önce sdfgsdfdsf

Reindi

80+ Silver
Marka ney hocam belki sizin musluklardan almışımdır daha önce sdfgsdfdsf
merdiven altı marka yok parasına göre isteyene ECA da var artema da her markanın parçasından var elimde müteahhit nasıl isterse ona göre şuana kadar iyi musluk taktıran müteahhit 2-3 tane harici hiç görmedim hepsi abudik gubudik marka taktırıyor 100-150 daire iş geliyor abi iyi marka takalım yok kardeşim en dandiği hangisi diye soruyor ben ne yapayım ki adam ne derse onu takıyoruz iyi marka taktıranlar da kendi binasına taktırıyor herkes birbirini kazıklama derdinde

Dahası  
Reaksiyon skoru
80
İsim
kerem erikci
otellerde extra işçi olarak komilik garsonluk yapabilirsin yevmiyesi ve bahşişi iyi oluyor

habbassaka

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,361
İsim
Berk
Merhaba.2 gündür bir modifiye dükkanında çalışıyorun yeni başladım bu işi bilmiyorum.Temizlik getir götür vsvs yapıyorum
İşimiz cam filmi-body kit -led stop led far-ön lip-carbon direksiyon golf seat R veya FR çevrim vs vs. Daha saymadığım nicesi
Araba ile ilgili olan herşeyi yapıyoruz gizli özellik açtırmaya kadar.
Düne kadar maaş konuşmadık patron işi bilmediğim için haftalık 2000 TL maaş vereceğini işi ögrenip onlar gibi olunca maaşımın yükseleceğini
İlk etapta aylık 8000TL ile başyacağımı söyledi.Benim bunları öğrenmem en az 1 sene alacak sizce devam etmelimiyim yoksa işimi değiştirmelimiyim.

20 yaşındayım bu sene askere gideceğim geç mi kaldım ?
11 sayfa topic olmuş neler konuşulmuştur ama 8k değilde en azından 15 falan olsa senin için iyi olurdu. 8K bu piyasa için az bence(tabi bahaneleri hazır yenisin, neyse para mevzusuna fazla takılmıcam). Konuya gelirsek anladığım kadarıyla getir götür işleri yapıyorsun eğer bedenen, fiziken seni yoracak işler yapmadığın takdirde amaç "işi öğren" edabındaysa bu soruyu kendine sor iç sesin seni yönlendirir zaten. Hava parası alır gibi para alıcaksın bir yandan da ortam görmüş olursun. İnsan ilişkilerini takip edersin. Bir işte çalışmaya başladın diye böyle gidecek diye bir şey yok. Hem bir yandan da iş aramaya devam edersin. Ne olacak 1 ay çalış abi ben yapamıyorum dersin çıkarsın. Zaten yeni olduğunun farkında o da. Okul durumun ne bu arada? Ne düşünüyorsun bunlardan bahsetmediğin için devamı için bir şey diyemiyorum.

wt atlas

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
77
İsim
Yasir saygı
Reis ne kadar 8K ile çalışacağim belli bile değil belki 1 sene belki 3 ay ki bunları 3 ayda öğrenecek adam yoktur heralde hangi birini öğreneceksin ki şöyle bakınca benim en kötü 2026 ya kadar 8K ile devam etmem lazım yani başka yolu yok hadi cam filmi falan onları öğrenirim de diğerleri uğraştırır
8K ile 22K arasında inanılmaz fark var başka iş bul bana kalırsa saatlerine değmez

Reindi

80+ Silver
8K ile 22K arasında inanılmaz fark var başka iş bul bana kalırsa saatlerine değmez
22k altında çalıştırmak zaten yasal suç hiç bir şey yapamıyorsa gitsin bim a101 de çalıssın 3-5 seneye müdür yapıyolar zaten millet 1-2 ay çalışıp cıktıgı için

Top Bottom