Neler Yeni

Ekran kartları üzerindeki 1440 (2K) ne anlama geliyor? 1080P darboğaz yapar mı?

Dahası  
Reaksiyon skoru
93
İsim
Yasin
Arkadaşlar merhaba konu başlığı için kusura bakmayın biraz karışık oldu sanırım.
Mevcut sistemimi sattım, yeniden kasa bakacağım ama bazı şeyler kafamı karıştırıyor örnekleri yazıyorum.
-AMD 7600 ile 4070 super 1080P ayarlarda darboğaz yapar.
-Ekran kartı kutusu üzerinde 2K yazıyorsa o kart 1080P için üretilmemiştir, 2K ayarda daha fazla FPS alırsın.
Beni bu söylemler hakkında aydınlatır mısınız?

Vemoxis

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
66
İsim
Berkay Kahraman
O dedigin sistemi 1080p de kullaniyorum su an ben. Darbogaz yasamadim henuz ama bu sistem 2k icin daha uygun. Bende 2k monitore gececegim onun disinda ekran kartinin uzerinde destekledigi cozunurluk yaziyor olabilir. 2K destekli gibi mesela.

Çatlı Reis

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
747
İsim
Arif
Arkadaşlar merhaba konu başlığı için kusura bakmayın biraz karışık oldu sanırım.
Mevcut sistemimi sattım, yeniden kasa bakacağım ama bazı şeyler kafamı karıştırıyor örnekleri yazıyorum.
-Ekran kartı kutusu üzerinde 2K yazıyorsa o kart 1080P için üretilmemiştir, 2K ayarda daha fazla FPS alırsın.
7600 ile 4070 arasında hissedebileceğin bir darboğaz olmaz. Kartın üstünde 2k yazması o kartı 1080p'de kullanmaman gerektiği anlamına gelmez. Gönül rahatlığı ile kullanabilirsin. Sadece o kartın hakkı 2k diye belirtmişler.

Dahası  
Reaksiyon skoru
93
İsim
Yasin
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
O dedigin sistemi 1080p de kullaniyorum su an ben. Darbogaz yasamadim henuz ama bu sistem 2k icin daha uygun. Bende 2k monitore gececegim onun disinda ekran kartinin uzerinde destekledigi cozunurluk yaziyor olabilir. 2K destekli gibi mesela.
Hocam neden 2K için daha uygun mesela, neden böyle düşünüyorsun?

Vemoxis

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
66
İsim
Berkay Kahraman
Hocam cunku 4070 super guclu bir kart. 1080p cozunurlukte bu karti kullaninca tam gucunu alamiyorsun normal olarak. Fazla geliyor kart 1080p monitore. Bu yuzden performansi dusuyor. Fakat 2k monitor kullanirsan gucunu daha rahat ortaya cikarir. Tam performansini verir.

Çatlı Reis

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
747
İsim
Arif
Kart güçlü çünkü hocam. 1080p içinde kullanabilirsin ama gücü 2k'ya yettiği için öyle kullanılması tavsiye edilir.

Bluelektro

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
321
İsim
Melih Baygör
çünkü kart 1080p için güçlü kalıyor, 2k ya gücü yeter denilmek isteniyor kutu üstünde. 1080p de örneğin 200fps alıyorsan, 2k da 150 fps alırsın. istersen 4k da da kullanırsın. burada kriter elde edeceğin fps değerinin senin için yeterli olup olmaması.

Dahası  
Reaksiyon skoru
93
İsim
Yasin
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Arkadaşlar tek tek cevaplamak istemedim, söylediklerinize katılıyorum, ama birden fazla kişi ve farklı yerde bu tür yorumlar okudum ve şaşırdım ondan sormak istedim. Cevaplar ve yorumlar için teşekkür ederim.

VeV1

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
62
İsim
VeV
bu kavramı ekran kartlarını değil de monitörleri araştırarak daha rahat öğrenebileceğini düşünüyorum. Youtube da ilgili içerikler var monitör 2 k ve 1080 p özellikleri tarzı onlardan fikir edinebilirsiniz. İyi forumlar ^_^

Top Bottom