rudeboy110
80+
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 0
- İsim
- ferhat özmüslüman
- Konu Sahibi Konu Sahibi
aynı markanın 144hz ini kullanıyorum gayet memnunum ghosting az ölü pixel yok ama mevcut ligim çok yükseldi artık yetersiz hissettiriyor almışken de iyisini almak istiyorum 144 den 240 yerine 360 geçeyim diyorum tek masrafım monitör olsa sorun yok ama galiba o kadar masrafa değmezHer şeyden önce anakartını güncellemeni tavsiye ederim. Anakartın hem eski hem de giriş seviyesi bir model.
Ekran kartı yuvan PCI 3.0 destekliyor. Aşağıdaki anakart 4.0 destekliyor, FPS de çağ atlatmaz ama 3-5 FPS, bazı oyunlarda 10 FPS in üzerinde fark oluşturabilir belki daha bile fazla.
Daha sağlıklı ve stabil çalıştırır sistemini. 8 Fazlı bir model, işlemcine yük bindiğinde çok daha rahat bir şekilde besleyebilir.
Gigabyte B550M-DS3H AMD B550 4733 MHz (OC) DDR4 Soket AM4 Rev.1.5 DVI, HDMI mATX Anakart | Teknobiyotik
Gigabyte B550M DS3H inceleme AMD B550 Ultra Durable Motherboard AMD Ryzen™ 5000 Serisi/ Ryzen™ 5000 G-Serisi/ Ryzen™ 4000 G-Serisi ve Ryzen™ 3000 Serisi İşlemcileri destekler Çift Kanallı ECC / ECC Olmayan Karıştırılmamış DDR4, 4 DIMM Düşük RDS(açık) MOSFET'lerle 5+3 Fazlı Saf Dijital VRM...www.teknobiyotik.com
Yani ürünü bilmiyorum ama bilemedim ya, Samsung, Acer, Gigabyte, MSI, Asus, LG gibi markalar dışında şahsen monitör tercih etmiyorum.
Ayrıca 240 Hz ile 360 Hz arasında %50 lik bir fark var ama gözle görmek bunu aşırı zor. 180 Hz den sonra film kopuyor zaten aşırı akıcı olduğundan aradaki farkı pek anlamak mümkün olmuyor.
240 Hz tercih et bence kafan rahat olsun.
Mesaj otomatik birleştirildi:
overclock sonrası herhangi bir zarar görür mü monitör cahiliyim konunun o yüzden soruyorum240 Hz, overclock ile 280 Hz e kadar çıkabiliyor. Senin işini fazlasıyla görecektir. Gamepower markasından emin ol çok daha iyidir.
Yukarıda dediğim gibi anakart yükseltmesi yaparsın, işlemcin AM4 platformunda en f/p olanı zaten. Ram belleklerin de oldukça yeterli.
Sistemini daha stabil ve verimli kullanmak için de biraz araştırma yapıp BIOS ayarlarını uygula, aşırı FPS düşüşlerinin önüne geçersin.