Neler Yeni

CS2 En düşük ayarlarda 1280x1024 çözünürlükte 400 fps için hangi ekran kartı ?

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
ferhat özmüslüman
Her şeyden önce anakartını güncellemeni tavsiye ederim. Anakartın hem eski hem de giriş seviyesi bir model.
Ekran kartı yuvan PCI 3.0 destekliyor. Aşağıdaki anakart 4.0 destekliyor, FPS de çağ atlatmaz ama 3-5 FPS, bazı oyunlarda 10 FPS in üzerinde fark oluşturabilir belki daha bile fazla.
Daha sağlıklı ve stabil çalıştırır sistemini. 8 Fazlı bir model, işlemcine yük bindiğinde çok daha rahat bir şekilde besleyebilir.

Yani ürünü bilmiyorum ama bilemedim ya, Samsung, Acer, Gigabyte, MSI, Asus, LG gibi markalar dışında şahsen monitör tercih etmiyorum.
Ayrıca 240 Hz ile 360 Hz arasında %50 lik bir fark var ama gözle görmek bunu aşırı zor. 180 Hz den sonra film kopuyor zaten aşırı akıcı olduğundan aradaki farkı pek anlamak mümkün olmuyor.
240 Hz tercih et bence kafan rahat olsun.
aynı markanın 144hz ini kullanıyorum gayet memnunum ghosting az ölü pixel yok ama mevcut ligim çok yükseldi artık yetersiz hissettiriyor almışken de iyisini almak istiyorum 144 den 240 yerine 360 geçeyim diyorum tek masrafım monitör olsa sorun yok ama galiba o kadar masrafa değmez
Mesaj otomatik birleştirildi:

240 Hz, overclock ile 280 Hz e kadar çıkabiliyor. Senin işini fazlasıyla görecektir. Gamepower markasından emin ol çok daha iyidir.
Yukarıda dediğim gibi anakart yükseltmesi yaparsın, işlemcin AM4 platformunda en f/p olanı zaten. Ram belleklerin de oldukça yeterli.
Sistemini daha stabil ve verimli kullanmak için de biraz araştırma yapıp BIOS ayarlarını uygula, aşırı FPS düşüşlerinin önüne geçersin.
overclock sonrası herhangi bir zarar görür mü monitör cahiliyim konunun o yüzden soruyorum

OrkunJJ

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,929
İsim
Orkun
aynı markanın 144hz ini kullanıyorum gayet memnunum ghosting az ölü pixel yok ama mevcut ligim çok yükseldi artık yetersiz hissettiriyor almışken de iyisini almak istiyorum 144 den 240 yerine 360 geçeyim diyorum tek masrafım monitör olsa sorun yok ama galiba o kadar masrafa değmez

overclock sonrası herhangi bir zarar görür mü monitör cahiliyim konunun o yüzden soruyorum
Yok zaten monitörün üreticisi 240 Hz den 280 e çıkabilmesi için fabrikasyon yapıyor bunu ancak unutmamak lazım, 240 dan 280 e çıkması için bazı şeylerden feragat edebilir. Parlaklık biraz düşebilir, renklerde çok az solmalar olabilir. Markadan markaya değişiyor. Bu arada attığım Lenovo VA panel.
IPS panel tercih etmek istersen önerim: https://www.vatanbilgisayar.com/asu...e=epey&utm_medium=cpc&utm_campaign=epey_genel

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
ferhat özmüslüman
Yok zaten monitörün üreticisi 240 Hz den 280 e çıkabilmesi için fabrikasyon yapıyor bunu ancak unutmamak lazım, 240 dan 280 e çıkması için bazı şeylerden feragat edebilir. Parlaklık biraz düşebilir, renklerde çok az solmalar olabilir. Markadan markaya değişiyor. Bu arada attığım Lenovo VA panel.
IPS panel tercih etmek istersen önerim: https://www.vatanbilgisayar.com/asu...e=epey&utm_medium=cpc&utm_campaign=epey_genel
Parlaklık ve renk önemli değil VA Panel ve IPS panel arasındaki fark oyundaki performansı etkiler mi (renk parlaklık vs önemli değil hz ve ms önemli sadece)

boeasy

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
639
İsim
Batuhan
Cs işlemci ağırlıklı bir oyun olduğu için işlemci değişikleri bariz fps artışı sağlar. Onun haricinde RX 6600'den RTX 4060'a bile geçsen denk olmalarına rağmen fps artışı gözlemlersin. Cs nvidia için daha stabil çalışıyor birbirlerine yakın kartlar olmalarına rağmen 4060 daha fazla fps verecektir. Sis bombası vs olayına gelecek olursak hangi kartı alırsan al hiçbiri sabit fps veremez. Ani patlama smoke vb. durumlarda fps düşüşü normaldir. Bunu göz ardı etmelisin.

OrkunJJ

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,929
İsim
Orkun
aynı markanın 144hz ini kullanıyorum gayet memnunum ghosting az ölü pixel yok
Ghosting gözle göremesende oyunu oynarken oynayışa etki eden ciddi bir sorun. IPS panellerde VA ya nazaran çok çok daha az oluyor tabii ki. Bahsettiğin Gamepower monitör IPS panel. Bu bağlamda ghosting olabilir yine de ama olacağını pek zannetmiyorum. Ama bahsettiğin çözünürlükte görüntüyü çamur gibi görmen olası. 1280x1024 ve 27" FHD bir monitörde kötü bir oyun deneyimi yaşaman kaçınılmaz. 23.8-25 arasını tercih etmeni şiddetle öneriyorum.

Ayrıca marka farkında şu da önemli, uzun ömürlü olması. Garanti, servis hizmet kalitesi vs.

Parlaklık ve renk önemli değil VA Panel ve IPS panel arasındaki fark oyundaki performansı etkiler mi (renk parlaklık vs önemli değil hz ve ms önemli sadece)
VA paneller yapısı gereği gecikme değerleri yani MS değerleri IPS panele ve diğer panellere göre biraz daha fazladır. Ama bu nokta da avantajı da kontrastın yüksek olması. Siyahları gerçeğe yakın görürsün günümüzün OLED panel çakması gibi düşün VA paneli. Karanlık yerlerde vs. çok daha net görmeni sağlar kontrastın yüksekliği. Bu arada kaliteli VA paneller ile standart-orta seviye IPS paneller arasında gecikme bağlamında dağlar kadar fark yok.

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
ferhat özmüslüman
Forumu ilk kez kullanıyorum çok yardımcı oldunuz çok teşekkür ederim özellikle @OrkunJJ sana çok teşekkür ederim

OrkunJJ

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,929
İsim
Orkun

jesia

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
75
İsim
Çağrı Arslan
Va panel cs için lanettir haberiniz olsun. Eskiden olsa 1050 ti ve elinizde ki işlemci ile 400 sabit oynarsınız ama artık cs eskisi gibi değil.

Ayriyeten am4 bir anakart almak şuan felaket bir ölü yatırım olur adam zaten 5700x3d yetmediği için daha yuksegine geçmesi gerekiyor gidip bir am4 anakarta para vermek saçma olur parayi biriktirip am5 e geçmesi gerekiyor.

LoserIl

80+ Gold
En İyi Cevap
1
En F/P seçenek 2. el 3080 ya da 3080 Ti olacaktır. 10-15bin aralığında fiyatları. Temizini bulmak zor iyi araştırmak gerekiyor.
240 Hz sizin için yeterli olur diye düşünüyorum, 360 Hz için fazlasıyla masraf yapmanız gerekir ayrıca 360 Hz monitörler neredeyse bir bilgisayar parası :)
İkinci el RX 6900 XT daha mantıklı. Daha ucuz ve daha güçlü.

CS 2'nin optimizasyonu çok kötü o yüzden sabit 400 alman çok zor. 240hz monitör alsan daha iyi olur, o civarlarda FPS alabilirsin. Ekran kartı olarak da 10.000 lira bandında ikinci el RX 6900 XT al. RTX 3090 dengi.

Vouxy

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
138
İsim
Burak Çetin
CS2 En düşük ayarlarda 1280x1024 çözünürlükte 400 fps için hangi ekran kartı almalıyım ?
Hali hazırda 360 - 460 arası fps ile oynuyorum sis bombası veya yanıcı bomba efektine maruz kalınca fpsim 120lere kadar düşüyor.
360HZ monitör almak istiyorum ama amd ekran kartının uygulamasına baktığımda ort. fps imin 160 olduğunu gördüm önce fps sorunumu halletmem gerekiyor yardımcı olur musunuz lütfen.
Bilgisayarımın özelliklerini, yapmış olduğum oyun içi ayarları, ekran kartı ayarlarını ve oyunda sis atıldıktan sonra değişen gpu cpu kullanımını resim olarak yükledim.
Ve son olarak fiyat performans cs2 için 360 hertz monitör önerilerinizi söyler misiniz?
Benim imzadaki sistemle 500 altına inmiyor cs2de benim de monitör 380hz.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,042,117
Üyeler
165,286
Son üye
Selenophilose7
Top Bottom