hayırArkadaşlar R9 9900X işlemcisi 7800x3D işlemcisinden daha iyi performans gösterir mi oyunlarda?
7800x3d daha iyi olur oyun için önbellek farkı var ha bütçeni zorlamak istemiyor ve işlemcini farklı işlerdede kulanıcaksan 9900xde iyidirArkadaşlar R9 9900X işlemcisi 7800x3D işlemcisinden daha iyi performans gösterir mi oyunlarda?
Yok zaten 7800x3D kullanıyorum hocam7800x3d daha iyi olur oyun için önbellek farkı var ha bütçeni zorlamak istemiyor ve işlemcini farklı işlerdede kulanıcaksan 9900xde iyidir
9900x her şeyde daha iyi performans gösterir topluca böyleYok zaten 7800x3D kullanıyorum hocam
Ne gibi topluca daha iyi performans gösterir hocam ?9900x her şeyde daha iyi performans gösterir topluca böyle
Mesaj otomatik birleştirildi:
9900x işlemcisinin l1 ve l2 önbelleği ayrıca çekirdek sayısı x3dden daha fazla. l3 önbellek nispeten daha az bu sadece valorantta 50 fps az almana sebep olur bunu yanında Frame time gecikmesini l1 ve l2 önbellek fazlalığı sebebiyle ciddi oranda azaltır fps oyunlarında kare ihtiyacının yanında gecikme düşüklüğünüde sağlar tam ihtiyacın olan şey zaten. hikayeli oyunlarda arada fark zaten olmuyor. geçen forumda arkadaşın biri bu durumu anlatmıştı güzel bir biçimde. ben de aynı fikirdeyim onunla.
fps de geçiyor ama 2sininde verdiği fps yeterli seviyede 9900x render edit yazılım gibi işlerde çok daha iyi performans gösteriyor zaten çekirdek sayısı 4 daha fazla. ve dediğim gibi l1 l2 önbellek seviyeleri daha yukarıda frametime gecikmesi düşük bu sebeble.Ne gibi topluca daha iyi performans gösterir hocam ?
7800x3D çoğu işlemciyi geçebiliyor FPS testlerinde.
9900X işlemcisinin 7800x3D işlemcisinden ne gibi daha iyi katkıları olur ?
7800x3D işlemcisinden devam edeyim ben hocam kararımı netleştirdimAmaç oyunsa 9900X işlemcisine geçiş sizi çok üzer. ama oyun dışı kullanım da önemliyse 9900X güzel bir seçim. oyunlarda 3d serisi açık ara önde.
Şu an için mantıklı. İleride daha düşük nmli işlemciler çıktığında yeniden değerlendirilebilir.7800x3D işlemcisinden devam edeyim ben hocam kararımı netleştirdim
Çok güçlü bir işlemci 7800x3D