Neler Yeni

Ekran kartı fan hızı 0 RPM e düşüyor

cuteay

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
21
İsim
Kutay Karadağ
Arkadaşlar iyi günler RX 7800XT ekran kartı sıcaklığı 49 dereceye gelene kadar fan hızı 0 RPM ancak tam 50 olacağı anda 50 olmadan fan hızı 800-900 RPM oluyor ve GPU sıcaklığı geri 45'e düşünce RPM de tekrardan 0'a düşüyor ve bu şekilde döngü halinde devam ediyor. Bu bir sorun teşkil eder mi? Fanın böyle durup tekrar çalışması? Çünkü 5 dk da bir 0 RPM oluyor sonra 900 RPM oluyor bu yüzdende fan dur çalış dur çalış oluyor bir problem olur mu?.

Ekler

• Adsız.png
    Adsız.png
    2.5 KB · Hit: 11

Rynaa7

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
.
sanırım olmaz otomatik çalışıyor ekran kartı sürücüsünden hızı sabitle istersen

misfit

80+ Gold
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,714
İsim
misfit
Günümüzdeki neredeyse her ekran kartında var bu özellik, Zero Fan deniyordu yanlış hatırlamıyorsam. Zaten fanlar ve soğutma sistemi buna göre tasarlanıyor, Default ayarlarda herhangi bir sorun olmaz. Custom ayar yapsan da sorun olmaz ama dengesiz bir fan ayarı tabii ki ömrünü azaltacaktır.

cuteay

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
21
İsim
Kutay Karadağ
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Günümüzdeki neredeyse her ekran kartında var bu özellik, Zero Fan deniyordu yanlış hatırlamıyorsam. Zaten fanlar ve soğutma sistemi buna göre tasarlanıyor, Default ayarlarda herhangi bir sorun olmaz. Custom ayar yapsan da sorun olmaz ama dengesiz bir fan ayarı tabii ki ömrünü azaltacaktır.
Hocam pek anlamadığım için bu fan ayarlarından aslında kurcalamak istemiyorum. Bu şekilde kalsa dengesiz bir fan ayarı mı olur kendi default ayarlarında. Bir şey yapmama gerek var mıdır? @Rynaa7

misfit

80+ Gold
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,714
İsim
misfit
Hocam pek anlamadığım için bu fan ayarlarından aslında kurcalamak istemiyorum. Bu şekilde kalsa dengesiz bir fan ayarı mı olur kendi default ayarlarında. Bir şey yapmama gerek var mıdır?
Bilmiyorsanız hiç ellemeyin, Default'da kalsın. Gayet düzgün çalışacaktır.

CrancyLynx

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
273
İsim
Yunus Emre Arslan
Arkadaşlar iyi günler RX 7800XT ekran kartı sıcaklığı 49 dereceye gelene kadar fan hızı 0 RPM ancak tam 50 olacağı anda 50 olmadan fan hızı 800-900 RPM oluyor ve GPU sıcaklığı geri 45'e düşünce RPM de tekrardan 0'a düşüyor ve bu şekilde döngü halinde devam ediyor. Bu bir sorun teşkil eder mi? Fanın böyle durup tekrar çalışması? Çünkü 5 dk da bir 0 RPM oluyor sonra 900 RPM oluyor bu yüzdende fan dur çalış dur çalış oluyor bir problem olur mu?.
hocam ekran kartının fanlarının ömrünü uzatmak için gereksiz yere fan açmamak amacıyla kullanılan bir özellik yeni nesil her kartta var zero fan default ayarda kalsın sıkıntı yok

HacıSOFU

80+ Titanium
Bu Kullanıcının Doğum Günü!
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,803
İsim
Hacı
hiçbir sorun olmaz. normal 0 RPM özelliği o fanlar bozulmasın diye...

HuseyinBy01

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
203
İsim
Hüseyin Mert Görgel
Normal bence 5000 serisinde bile yeni firmwareler ile geldi 50 den aşağı çalışmıyor

cuteay

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
21
İsim
Kutay Karadağ
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bilmiyorsanız hiç ellemeyin, Default'da kalsın. Gayet düzgün çalışacaktır.
Teşekkür ederim hocam sadece kafama takılan fanın durup tekrar çalışması sanki motoru durdur başlat yapa yapa sorun olur gibi düşünmüştüm. Ama dediklerinize göre amaç buymuş zaten normal olan buymuş.Birde son olarak valorant vb gibi oyunlarda sıcaklık yine 50 yi geçmediği için oyunlarda da bu şekilde oluyor rpm bunda da bir sorun yok değil mi? @CrancyLynx @HacıSOFU

misfit

80+ Gold
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,714
İsim
misfit
Teşekkür ederim hocam sadece kafama takılan fanın durup tekrar çalışması sanki motoru durdur başlat yapa yapa sorun olur gibi düşünmüştüm. Ama dediklerinize göre amaç buymuş zaten normal olan buymuş.Birde son olarak valorant vb gibi oyunlarda sıcaklık yine 50 yi geçmediği için oyunlarda da bu şekilde oluyor rpm bunda da bir sorun yok değil mi? @CrancyLynx @HacıSOFU
Benim 45-46 derecede oynadığım oluyor Valorant'ı, cpu kullanan bir oyun olduğu için gpu'ya fazla yüklenmiyor, bu sebepten gpu'da ısınmıyor. Isınırsa zaten direkt fanları açacaktır, soğuduğunda da kapatacaktır.

HacıSOFU

80+ Titanium
Bu Kullanıcının Doğum Günü!
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,803
İsim
Hacı
sorun değil bizde de aynı.

cuteay

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
21
İsim
Kutay Karadağ
Benim 45-46 derecede oynadığım oluyor Valorant'ı, cpu kullanan bir oyun olduğu için gpu'ya fazla yüklenmiyor, bu sebepten gpu'da ısınmıyor. Isınırsa zaten direkt fanları açacaktır, soğuduğunda da kapatacaktır.
Yani oyun içinde de fanın kapanıp açılması sorun değil normal olanı bu. Valla hocam çok teşekkür ederim ilgilendiğiniz için iyi ki varsınız. Hepinize iyi geceler diliyorum. @HacıSOFU @CrancyLynx @HuseyinBy01

CrancyLynx

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
273
İsim
Yunus Emre Arslan
hocam sürekli fan dur kalk yapıyor ise sıcaklık düzeyini düşürebilir veya arttırabilirsin örnek olarak ben ekte olduğu gibi kullanıyorum. ısındıkça çalışır yani kafaya takılcak bir şey yok
1737409655366.png

Top Bottom