hocam müsaitsen sistemini atarsan bakalım son kez, birazdan çıkacağım. anakart konusunda da matx veya atx olması inanan bana 1 gram farketmiyor performansa etkisi yok bu durumun tamamen görsel arkadaşın dediği şey. cidden bir anlamı yok
Ya oluyor güzel kardeşim oluyor işte benim sistem örnek. Bu adam Allaha emanet kabloşamış zaten. Gelince bak gör. Vallahi billahi fps e gram etkisi yok ama ben estetik takıntılı otistik bir adamım. Bunun yüzünden anakartı satmayı bile düşünüyorum. Bir gelsin bak gör bakalım nasılmış
Ya oluyor güzel kardeşim oluyor işte benim sistem örnek. Bu adam Allaha emanet kabloşamış zaten. Gelince bak gör. Vallahi billahi fps e gram etkisi yok ama ben estetik takıntılı otistik bir adamım. Bunun yüzünden anakartı satmayı bile düşünüyorum. Bir gelsin bak gör bakalım nasılmış
Ben 2022 de ilk bilgisayarım olan I5 4460 R5 230 gigabyte h81 anakarttan (büyük ihtimalle hiçbirinin adını bilmezsin daha) bir sistem aldım. Ala sata üstüne koya koya 16 ramli 1 tb hdd li 120 sad li 1060 lı bir sistem topladım. Bana para lazımdı kardeşimin de borcu vardı. Tüm bunlara ek sistem artık canımı sıkıyprdu. Basınca açılan, ses yapmayan, masaya sistemi koyduğumda elime fanların, bonin çınlamalarının gelmediği bir bilgisayar istiyordum. (Küçük paralar tabi) satıp hallettim hepsini. Sonra 2024 sonu 2025 başı gibi de bu resimdeki kasayı topladım. R5 5600, rx6600 xt amd den hem işlemci hem ekran kartı konusunda mutluyum. Isı değerleri de tatmin ediyor. Kendime göre ayar yaptığımda işlemciyle ekran kartının 50 yi geçtiğini görmüyorum. Bazen 46 larda falan takılıyorlar. Çok 3060 baktım bulamadım. Tam alacakken adam dönnedi 6600xt almak zorunda kaldım. Pişman mıyım? Değilim o anki şartlar amd almayı gerektirdi ama biraz daha bekleseydim nvidia tek geçerdim.
Ben 2022 de ilk bilgisayarım olan I5 4460 R5 230 gigabyte h81 anakarttan (büyük ihtimalle hiçbirinin adını bilmezsin daha) bir sistem aldım. Ala sata üstüne koya koya 16 ramli 1 tb hdd li 120 sad li 1060 lı bir sistem topladım. Bana para lazımdı kardeşimin de borcu vardı. Tüm bunlara ek sistem artık canımı sıkıyprdu. Basınca açılan, ses yapmayan, masaya sistemi koyduğumda elime fanların, bonin çınlamalarının gelmediği bir bilgisayar istiyordum. (Küçük paralar tabi) satıp hallettim hepsini. Sonra 2024 sonu 2025 başı gibi de bu resimdeki kasayı topladım. R5 5600, rx6600 xt amd den hem işlemci hem ekran kartı konusunda mutluyum. Isı değerleri de tatmin ediyor. Kendime göre ayar yaptığımda işlemciyle ekran kartının 50 yi geçtiğini görmüyorum. Bazen 46 larda falan takılıyorlar. Çok 3060 baktım bulamadım. Tam alacakken adam dönnedi 6600xt almak zorunda kaldım. Pişman mıyım? Değilim o anki şartlar amd almayı gerektirdi ama biraz daha bekleseydim nvidia tek geçerdim.
Ya şunu eklemeyi unutmuşum max kullandığım işlemci 5600 max kullandığım kartta 6600xt olduğu için çok iyi ya da kötü diyemem. Baktığım zaman sıvı soğutucu bana saçma geliyor. 5k idi yanlış değilsem gerek yok ben 440 a aldığım kule tipiyle+ 140 yl ye aldığım cooler master termal macunla 50 dereveyi geçmiyor işlemcim.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Ya şunu eklemeyi unutmuşum max kullandığım işlemci 5600 max kullandığım kartta 6600xt olduğu için çok iyi ya da kötü diyemem. Baktığım zaman sıvı soğutucu bana saçma geliyor. 5k idi yanlış değilsem gerek yok ben 440 a aldığım kule tipiyle+ 140 yl ye aldığım cooler master termal macunla 50 dereveyi geçmiyor işlemcim.
Tamam bende diyom. Ooo çok iyi dememe gerek yok iyi. Venim 3 kuruşa 5 köfte yapmaya çalıştığım sistemden bile max veirm alıyoeum. Sen 2 güm önce çıkmış güncel parçalarla içinden geçersin ama bana aşırılık geliyor. Kuzen 3 bine klavye 2 ye mouse falan aldı ve kullanmıyor bile adam gibi. Saçma. Sisteme oturup zevk alıypn mu diye sor. İnan almıyorum. Belli vakitten sonra sende de olacaak aynısı. Şunu bunu oynıcam cart curr diyebilecepim bir pc yoktu şu an en babası var ama içimden açıp oynamak gelmyior.
Şimdi tek tek anlatacağım. Şimdi senin sistemin 53k ediyor yanlış bakmadıysam. Şimdi öncelikle amaç f/p bir şekilde eksiksiz bir sistem toplamak. Bu amaçla anlatacağım. Elimizde 2 sistem var hem parçaları hem de iki sistem arasındaki farkı anlatacağım.
1) Şimdi sana 7600 işlemci fazlasıyla yetecektir. 7500f kullansan bir darboğaz yaşamayacaksın çünkü bu iki işlemci de gayet güçlü işlemciler. bu yüzden 7600 çok iyi bir tercih olur.
2) açıkçası anakart konusunda wifi/arka girişler/ m2 slotu/ pcie slotu değişmediği sürece değiştirmeyi önermem. her 3 anakartta da 1 tane m2 slotu var. seçtiğin a620 d3h anakartta 6 usb girişi var. b650'de ise 8 tane var. Bu yüzden hem a620 hem de az usb girişi olmasından dolayı fazladan boşa para vermene gerek yok burada da b650 tercih en doğru karar
3) ramde uçmana gerek yok 5600mhz ve cl değeri 38'den düşük ram seçersen büyük oranda aynı performansı alacaksın en fazla %1-2 performans farkı olur. bu yüzden 2 tane 5600mhz cl36 kingston tercih edilmeli
4) kesinlikle sıvı soğutmaya ihtiyacın yok. 7800x3d gibi işlemciler seçmediğin sürece hava soğutma 3'te1 fiyatına çok iyi iş çıkarır.
5) ekran kartı, kasa ve ssd böyle çok güzel
Şimdi bu şekilde gereksiz para harcamadan aynı performansı alıyoruz. bu şekilde sistem böyle oluyor. Daha fazlası sana performans olarak pek bir şey kazandırmaz.
THUNDER-7700XT / AMD Ryzen 5 7600 / GIGABYTE Radeon RX 7700 XT 12GB / 16GB DDR5 / 1TB NVME M.2 SSD / AMD Radeon Sistem Tavsiyesi en uygun fiyat seçenekleri ile ITOPYA.COM'da
www.itopya.com
Gelelim ikinci kısma Sistem bu şekilde çok güzel oldu. Fakat bir sorun var sadece 1 tane m2 slotun var ve seçeneklerde 2 tane m2 olan anakart seçeneğin yok. Burada sana diğer sistemi öneririm. güncellenmiş halini atamadığım için yazacağım. Fiyat 44.2k
1) İşlemci 7600
2) ram LEXAR Thor RGB 32GB (2x16GB) 6000MHz CL38
3) ssd Kingston NV3 1TB NVMe PCIe 4.0 Okuma 6000MB – Yazma 4000MB
4)kasa Corsair iCUE 3000D
Seçtiğinde fiyat 43.5k oluyor. Şimdi bu iki sisteme de 1.3k'lık üstteki soğutucuyu eklemen gerekiyor. Neden bu soğutucu çünkü bu fiyata alabileceğin en iyi performansı alacağın soğutucu bu. sıvı soğutma gereksiz kaçar diğer hava soğutmaların da anlamı yok bu varken.
Şimdi bu iki sistemin fiyatları aynı dediğim sistemi de yeni sekmede aç. bu ikisi arasındaki 2 en önemli fark var. ilki asus/gigabyte ve anakart.
1) gigabyte gaming oc çok güzel bir ekran kartı. Asus da dual ama asusun dual kartı bile orta/üst segmenttir yani gayet güzel bir kart.
2) gigabyte anakartta sadece 1 m2 girişi var ve muhtemelen alınabilecek en ucuz anakart. Asus ise 2 m2'ye sahip ve bu gerçekten önemli çünkü 1tb yetersiz geldiğinde sonradan 1tb ekliyorsun ister istemez (benim anakartımda 3 m2 slotu var ve 2 tane 1tb kullanıyorum)
Şimdi bu ikisi arasında tercih yapman lazım. 700tl fark var. ram ve ssd konusunda markalar farklı olsa da iki sistemdeki parçalara da aynı diyebiliriz biri kingston diğeri corsair. Biri gskil diğeri lexar. yan yana koy kıyasla. Ancak ben diğer her şey aynı olsa ve 1k pahalı olsa bile sırf fazladan m2 slotu ve asus olduğu için diğer sistemi seçerdim.
Aklında bu niye böyle dediğin şeyler varsa sırala tek tek cevaplayayım
Tamam bende diyom. Ooo çok iyi dememe gerek yok iyi. Venim 3 kuruşa 5 köfte yapmaya çalıştığım sistemden bile max veirm alıyoeum. Sen 2 güm önce çıkmış güncel parçalarla içinden geçersin ama bana aşırılık geliyor. Kuzen 3 bine klavye 2 ye mouse falan aldı ve kullanmıyor bile adam gibi. Saçma. Sisteme oturup zevk alıypn mu diye sor. İnan almıyorum. Belli vakitten sonra sende de olacaak aynısı. Şunu bunu oynıcam cart curr diyebilecepim bir pc yoktu şu an en babası var ama içimden açıp oynamak gelmyior.
Hocam 3 senedir bende dahilli ekran kartlı laptopla geçiniyorum para geldi biryerden iyi sistem toplamak istiyorum bu oyunu kaldırır mı diye düşünmek istemiyorum ultra ayarlara çekip akıcı oynayabileceğim sistem istiyorum
etmiyor. Fiyat olarak bakınca çok f/p gerçekten. başta 4070s seç diyen ben bile fiyat farkından dolayı amd öneriyorum sana fiyatlar aynı olsa 4070s seç derdim.
2. olarak atx/matx'in 2 gram önemi yok. onun yerine m2/ usb gibi şeylere dikkat et
Hocam 3 senedir bende dahilli ekran kartlı laptopla geçiniyorum para geldi biryerden iyi sistem toplamak istiyorum bu oyunu kaldırır mı diye düşünmek istemiyorum ultra ayarlara çekip akıcı oynayabileceğim sistem istiyorum
Vakit gelecek bunun piyasası ne, kaça satcam diye düşüneceksin. Sisteme verdiğin paranın yanına paran kalmayacak. Yaşadığım için söylüyorum hepsini. Biraz daha minimize bir sistem topla bak dalgana.
etmiyor. Fiyat olarak bakınca çok f/p gerçekten. başta 4070s seç diyen ben bile fiyat farkından dolayı amd öneriyorum sana fiyatlar aynı olsa 4070s seç derdim.
2. olarak atx/matx'in 2 gram önemi yok. onun yerine m2/ usb gibi şeylere dikkat et