artık bu işle ilgilenmiyorum maalesef. bildiklerimin çoğunu unuttum@cfranko hocam merhabalar konuyu hortlatmış oluyorum ama yaklaşık 8-10 gündür ramlerimi overclock yapmaya çalışıyorum, kafayı yeme seviyesine geldim. Bana da bir yardımcı olma şansınız var mı acaba?
Tamamdır hocam teşekkür ederim yine de.artık bu işle ilgilenmiyorum maalesef. bildiklerimin çoğunu unuttum
işlemciniz neydi?Tamamdır hocam teşekkür ederim yine de.
İşlemcim ryzen 7 5700x hocam. Evet ramlerim normalde 3000mhz CL15 ben şuan 3600 mhz CL 15 olarak çalıştırdım ama sanki bir yerde bir yanlışım var gibi hissediyorum memtest86 ile 4.30 saat test 0 hata ile bitti ama içime sinmeyen bir şeyler varişlemciniz neydi?
Açtığınız konulara baktım da HyperX rami cl 15 yapmak istemişsiniz yine elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışayım eğer işlemciniz çok yeni bir şey değilse. Şimdi bu konuyu baştan bi okudum eski günlerim aklıma geldi
Seviliyorsunişlemciniz neydi?
Açtığınız konulara baktım da HyperX rami cl 15 yapmak istemişsiniz yine elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışayım eğer işlemciniz çok yeni bir şey değilse. Şimdi bu konuyu baştan bi okudum eski günlerim aklıma geldi
İşlemcim ryzen 7 5700x hocam. Evet ramlerim normalde 3000mhz CL15 ben şuan 3600 mhz CL 15 olarak çalıştırdım ama sanki bir yerde bir yanlışım var gibi hissediyorum memtest86 ile 4.30 saat test 0 hata ile bitti ama içime sinmeyen bir şeyler var
Gear down mode yi kapatmıştım hocam ama sistemi sattım ddr5 e geçtim bugün itibari ile bilginiz varsa bu ramlerimin cl değerlerini bir tık düşürebilirsem çok mutlu olurumŞunu yapar mısınız?Rehber - RAM Çiplerinizi Öğrenin![Güncel]
-İndirme linki düzeltildi. Öncelikle neden çiplerimizi öğrenmek önemli ondan bahsedelim. Bir örnek vericem. Mesela bir RAM alacaksınız. Adata D30' da karar kıldınız. Çünkü markasını beğendiniz. Lakin 15 TL ucuza NeoForza olduğunu gördünüz. Kararsız kaldınız ve markadan dolayı kararınızı Adata'...forum.donanimarsivi.com
Bir de 3600 CL 15 için dram voltage ne yaptınız?
Bir de sadece ana CL yi mi ayarladınız onun dışındaki tüm gecikmeleri auto da mı bıraktınız
Bir de Gear down mode u kapatmazsanız bios a CL’yi 15 olarak yazsanız bile bios onu otomatik 16’ya yuvarlar çünkü gear down mode kapatılmadan tek sayı CL yapamazsınız siz kapattınız mı yoksa ellemediniz mi kapatmadıysanız şuan CL 16 da çalışıyordur o
ddr5 hakkında hiç bilgim yok yardımcı olabilmek isterdimGear down mode yi kapatmıştım hocam ama sistemi sattım ddr5 e geçtim bugün itibari ile bilginiz varsa bu ramlerimin cl değerlerini bir tık düşürebilirsem çok mutlu olurum
Teşekkür ederim yine de ilginiz için hocam.ddr5 hakkında hiç bilgim yok yardımcı olabilmek isterdim