Neler Yeni

5000 serisi hemen alınmalı mı?

GoefBlem

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Mstf
Hocam çıktığı gibi alınmalı mı 5070? Yoksa birkaç ay sonra da alınabilir mi? Fiyat değişir mi ilk çıktığına göre artar veya azalır mı? Önceki serilerin çıkışını takip eden vs varsa bilgilendirirse sevinirim.

Furkyyy

80+ Platinum
En İyi Cevap
9
Yüksek ihtimal çıkış fiyatından hemen peynir ekmek gibi satılacak, akabinde stok sorunu yaşanacak. Daha sonrasında ellerinde olan firmalar karaborsa yapıp fiyatını 1.5 katından veya 2 katına yakın vermeye çalışacak. Stok sorunu çözülene kadar da bu böyle devam edecek. Stok sorunu çözüldükten sonra işler değişir tabii ki.

Silver Stone

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
411
İsim
Tayfun Balım
4000 serisinin üretimini kestiler, lansman fiyatından satılacak ürünler az olsa bile daha yüksek fiyattan 5000 serisinin bulunabilir olacağını düşünüyorum. Amd martta yeni kartlarını piyasaya sürmeden nvidia tüm piyasayı süpürmek isteyecektir.

GoefBlem

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Mstf
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
4000 serisinin üretimini kestiler, lansman fiyatından satılacak ürünler az olsa bile daha yüksek fiyattan 5000 serisinin bulunabilir olacağını düşünüyorum. Amd martta yeni kartlarını piyasaya sürmeden nvidia tüm piyasayı süpürmek isteyecektir.
Hocam direkt alınmalı mı yani

Silver Stone

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
411
İsim
Tayfun Balım

YazılımKafa

80+ Silver
Yüksek ihtimal çıkış fiyatından hemen peynir ekmek gibi satılacak, akabinde stok sorunu yaşanacak. Daha sonrasında ellerinde olan firmalar karaborsa yapıp fiyatını 1.5 katından veya 2 katına yakın vermeye çalışacak. Stok sorunu çözülene kadar da bu böyle devam edecek. Stok sorunu çözüldükten sonra işler değişir tabii ki.
Stok sorunu olmaz bu sefer

YazılımKafa

80+ Silver
fikriniz nedir hocam sizce ne yapayım?
Güzel fiyat olursa alınır ama başta pahalı olacağını düşünüyorum. Bizde genelde öyle olur. Tabi ne kadar bekleyebilirsin orasını bilemem

Dahası  
Reaksiyon skoru
52
İsim
can
4000 serisi kadar hızlı satılmayabilir. burada herkes çok hızlı gidecek peynir ekmek gibi gidecek falan diyor da bu yapay zeka vesaire işi + saf güçte önceki seriye kıyasla %10-15 civarı (5090 haric) bir artış milleti biraz bozdu. çok iyi fiyatlara gelmezlerse o kadar da öyle peynir ekmek gibi gideceklerini düşünmüyorum ben.

multi frame x2 zaten 4000 serisine geliyor. 5000 serisinde olan multi frame 3 ve multi frame 4'ten multi frame 4 gerçekten kötü. ekranda garip garip şekillerin çıkması vesaire bir sürü soruna sahip.

ekranda herhangi bir sorunu olmadan bir tek kullanılabilir olanı multi frame x3. o da bundan sonra cıkan oyunlara gelir ama mesela geçmişe dönük bakarsak oyunların % kaçı destekleyecek belli değil, muamma. 2024 öncesi oyunları oynayacak olan kişiler mesela oynayacakları oyunların % kaçında bu özelliği kullanabilecek belli değil. ben daha 2023-24 öncesi bir sürü güzel oyun var, bunları oynamamış olsam, önümüzdeki 2 sene oynayacağım oyunların en az %80'i bu oyunları oluştursa ve bunların çoğuna bu mfgx3 mfgx4 özelliği gelmese o zaman 4000 serisinden 5000 serisine geçmemin hiçbir anlamı kalmaz. 6000 serisini beklerim mesela.

kartlara gelirsek 5090 harici saf güç olarak gerçekten çok çok az bir artışa sahip.

fakat 5080 mesela 4090'ı hala yakalayamıyor. ya da 5070 ti 4080'i yakalayamıyor. 5080'e gidip 5080 değil de 4080 ti deselermiş daha iyi olurmuş.

Son düzenleme:
Top Bottom