Neler Yeni

Sistem hakkında yorum lütfen

Silver Stone

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
424
İsim
Tayfun Balım
Teşekkürler 4060 ti 16 gb biraz araştırdığımda para tuzağı felan demişlerdi fakat siz ne düşünüyorsunuz
Ben 60 serisine para vermeme taraftarıyım ama her şey bütçe meselesi 4070 4070 süpere çıkmak 20k koyuyor.
60 serisi alınacaksa ikinci el alınması gerektiğini veya alt seride sağlam kartlar alınmasını tavsiye ederim.
2 sene sonra ömrü bitecek kartlar olarak görüyorum. 8gb vram düşük 16 gb vramli model de o vram i kullanacak çapa sahip değil. Dlls vs yazılımla ayakta tutulmaya çalışılan kartlar. Ama malum bütçelerimiz dar olduğu için almak zorunda kalabiliyoruz.

Tresor26

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Ahmet güler
Nvidia tercih etmek istiyorsunuz. 8 GB Vramin 2025 itibariyle yetersiz olduğunu düşünüyorum. Elimizde çok fazla bir seçenek kalmıyor. Ha 4070 super alabilecek bütçeniz var ise ona geçmeniz çok daha mantıklı olur. 5070 beklemek çok daha mantıklı olur seçenekler seçenekleri doğuruyor.
Bir kaç sene idare etse daha sonra yükseltme yaparımda bu sistem gelişime açıkmı ne kadar geliştirebilirim mesela
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ben 60 serisine para vermeme taraftarıyım ama her şey bütçe meselesi 4070 4070 süpere çıkmak 20k koyuyor.
60 serisi alınacaksa ikinci el alınması gerektiğini veya alt seride sağlam kartlar alınmasını tavsiye ederim.
2 sene sonra ömrü bitecek kartlar olarak görüyorum. 8gb vram düşük 16 gb vramli model de o vram i kullanacak çapa sahip değil. Dlls vs yazılımla ayakta tutulmaya çalışılan kartlar. Ama malum bütçelerimiz dar olduğu için almak zorunda kalabiliyoruz.
Aynen dediğin gibi tek sıkıntımız bütçe zaten bir kaç sene sonra yükseltmeye kalksam işlemcidir ekran kartıdır vs sistem gelişime açıkmı peki bunuda merak ediyorum

Tworule

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
149
İsim
Tuğrul
Bir kaç sene idare etse daha sonra yükseltme yaparımda bu sistem gelişime açıkmı ne kadar geliştirebilirim mesela
Gelişime açık bir sistem için ilk olarak iyi bir PSU sonra iyi bir anakart gerekiyor. Bu sistem fazlasını kaldırmaz ama ufak güncellemeler yapılabilir.

Silver Stone

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
424
İsim
Tayfun Balım
Teşekkürler 4060 ti 16 gb biraz araştırdığımda para tuzağı felan demişlerdi fakat siz ne düşünüyorsunuz

Alıntıyı görüntüle
Son olarak bir tavsiyede daha bulunayım. 6000 mhz stabil çalışsın diyorsan anakartın sitesinden bellek destek listesine gir hangi ramler o listede varsa oradan bir seçim yap. Ayrıca şimdi farkettim ramlerin 2x8 tek modül 16 alıp 2. 16 yı sonradan alsan daha iyi olur.

Tresor26

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Ahmet güler
Gelişime açık bir sistem için ilk olarak iyi bir PSU sonra iyi bir anakart gerekiyor. Bu sistem fazlasını kaldırmaz ama ufak güncellemeler yapılabilir.
Teşekkür ediyorum yardımcı olduğunuz için

Son olarak bir tavsiyede daha bulunayım. 6000 mhz stabil çalışsın diyorsan anakartın sitesinden bellek destek listesine gir hangi ramler o listede varsa oradan bir seçim yap. Ayrıca şimdi farkettim ramlerin 2x8 tek modül 16 alıp 2. 16 yı sonradan alsan daha iyi olur.
https://en.colorful.cn/en/home/Product?id=10311639-b83f-4361-9740-ea0984dccb40&mid=84

sanırım burası değilmi

Son düzenleme:

cornlov

80+ Bronze
O kasayı bu bütçede asla önermem.
Ledleri sabit yanıyor... Molex bağlantısı var ledler bu sebeple kapanmıyor... ve yanı cam değil, akrilik plastik. Bezle silerken bile kısa zamands çiziliyor

_Emir

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,221
İsim
Emir
Render için mi alıyorsunuz

_Emir

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru