Neler Yeni

7500f yerine 9600x işlemci önerir misiniz?

muhibbi

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Ömer Alameşe
elinizde 32gb ddr4 varsa fazla masrafa girmeden B760 anakart ve 13400F ile arzu ettiğiniz fps seviyesine çıkarsınız. size en fazla 5-6bin TL'ye mal olur.
Hocam anakart + işlemci nasıl o kadar ucuz olsun. Sadece ramler var elimde.
Mesaj otomatik birleştirildi:

7700 derim 8 çekirdekli bir işlemci ekran kartı yükseltmesi destekler.
Bu ara oyunlarda çoklu çekirdek performansının önemini araştırıyorum. Eğer şehir kurma oyunu gibi şeyler oynamıyorsanız, age of bile bu şehir kurma oyunu mantığına dahil değil, çoklu çekirdek fark yaratmıyor. Oyunların çoğu en fazla 4 çekirdek kullanıyor ortalama. BF istisna. Özellikle rust oynuyorum ben de, o da çokluyu pek kullanmıyor.
Fiyatları tamamen aynı olduğu için arada kalıyorum. Biri güncel ve teklisi daha iyi gibi, diğeri de kendini kanıtlamış 7700. Hala kararsızım açıkçası

Son düzenleme:

Obi.wanKenobi

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
481
İsim
ulaş dursun

Bu ara oyunlarda çoklu çekirdek performansının önemini araştırıyorum. Eğer şehir kurma oyunu gibi şeyler oynamıyorsanız, age of bile bu şehir kurma oyunu mantığına dahil değil, çoklu çekirdek fark yaratmıyor. Oyunların çoğu en fazla 4 çekirdek kullanıyor ortalama. BF istisna. Özellikle rust oynuyorum ben de, o da çokluyu pek kullanmıyor.
Fiyatları tamamen aynı olduğu için arada kalıyorum. Biri güncel ve teklisi daha iyi gibi, diğeri de kendini kanıtlamış 7700. Hala kararsızım açıkçası
şu an kullanmıyor geleceğe yönelik 8 çekirdek ve ekran kartı yükseltmesinde sorun yaratmaz 7700 sağlam işlemci skorları belli zaten. l1 l2 önbelleğide daha fazla nispeten

ebirgen

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
37
İsim
Emre

b760 anakartlar 3500-4000 civarı. işlemci 5100 tl. elinizdeki işlemci ve anakartı 4000tlye satsanız 5000 TL'ye güncelleme yapmış olursunuz. kabaca %60 performans artışı sağlamış olursunuz.

muhibbi

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Ömer Alameşe
b760 anakartlar 3500-4000 civarı. işlemci 5100 tl. elinizdeki işlemci ve anakartı 4000tlye satsanız 5000 TL'ye güncelleme yapmış olursunuz. kabaca %60 performans artışı sağlamış olursunuz.
Kesin olarak amd işlemci alacağım hocam. Çünkü L3 önbellek en önemli tercih sebebim. Rust özelinde yükseltme yaptığımdan intel düşünmüyorum. Bir de yine rust özelinde söylüyorum ram hızı işlemciden sonra en önemli şey, GPU'dan bile önemli. O yüzden ddr5 ramler de alsam fena olmaz. ama mantıksız değil, teşekkürler öneriniz için.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,050,698
Üyeler
166,811
Son üye
cuguli_ahmet
Top Bottom