Neler Yeni

10000 TL'ye Direksiyon Seti Alacağım Nelere Dikkat Etmeliyim?

goalp

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Gökalp Arıcı
Bütçe
10000
Merhabalar genelde F1 24, Assetto Corsa, Assetto Corsa Competizione, Dirt Rally gibi oyunları oynamayı seven biriyim. Bir hevesle direksiyon seti almaya karar verdim ancak ilk kez alacağım için ve daha önce kullanmadığım için nelere dikkat etmeliyim bilmiyorum. Ayrıca alıp bir süre sonra sıkılır mıyım diye düşündüğümden hızlı satabileceğim bir model istiyorum. Yaklaşık bütçem 10 bin lira ve aklımda G29, T150RS veya T150 PRO almak var. Bu direksiyonları 2. el alacağım. Hangi direksiyonu hangi nedenle almam gerektiğini söylerseniz ve bütçemin içinde direksiyon önerilerinizi bu konuya atarsanız çok memnun olurum.

Yvşlagaçtanealıyon

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,262
İsim
.
Merhabalar genelde F1 24, Assetto Corsa, Assetto Corsa Competizione, Dirt Rally gibi oyunları oynamayı seven biriyim. Bir hevesle direksiyon seti almaya karar verdim ancak ilk kez alacağım için ve daha önce kullanmadığım için nelere dikkat etmeliyim bilmiyorum. Ayrıca alıp bir süre sonra sıkılır mıyım diye düşündüğümden hızlı satabileceğim bir model istiyorum. Yaklaşık bütçem 10 bin lira ve aklımda G29, T150RS veya T150 PRO almak var. Bu direksiyonları 2. el alacağım. Hangi direksiyonu hangi nedenle almam gerektiğini söylerseniz ve bütçemin içinde direksiyon önerilerinizi bu konuya atarsanız çok memnun olurum.
T150 PRO mavi olan G29 dan iyi onu al 3 pedallı olanı.

Emir Aydın

𝒞𝒾𝓃𝑜
Moderatör
En İyi Cevap
100
Dahası  
Reaksiyon skoru
32,079
İsim
Emir Aydın
Instagram
emir.aydin41
Steam
https://steamcommunity.com/id/emiraydintr/
Discord
Emir Aydın#8540
O bütçede Logitech G29 en çok tercih edilen seçenek çünkü 3 pedal ve 6+1 manuel vitesle birlikte alınabiliyor. Başlangıç için de gayet yeterli bir set. Ayrıca Logitech reklamını çok iyi yaptığı için bir çok Youtuber ve yayıncıda gördüğümüz bir set. Dolayısıyla herkes biliyor ve bu sayede de diğer setlere göre çok daha hızlı alıcı bulunabiliyor.

Bir diğer seçenek ise 2 veya 3 pedallı Thrustmaster T150. Bu setin direksiyon hissiyatı biraz daha iyi çünkü kayış+dişli yani hibrit sistem kullanıyor. G29 ise tamamen dişli bir sisteme sahip. Bu da biraz daha sesli ve T150'ye göre biraz daha tırtıklı çalışmasına sebep oluyor. Tırtıklıdan kastım direksiyonu çevirirken direksiyonun içindeki dişlilerin döndüğünü hissediyorsun. T150'de de biraz bu durum var ancak o kadar yok. Bu anlatılması zor bir durum ancak benim fikrimi soracak olursan ben olsam Logitech G29 tercih ederdim çünkü fiyat/performans açısından çok daha mantıklı bir set. Ayrıca G29'un piyasası T150'ye göre çok daha hareketli, yani G29'u çok daha kolay satarsın. Ayrıca ne kadar önemsiyorsun bilmiyorum ancak T150'nin yanında h-vites de olmayacak.

Daha da detaya inmek gerekirse G29'un direksiyon simidi suni deri kaplama. Yani çok daha gerçekçi bir hissiyat sağlıyor. T150'de ise mavi kısımlar kauçuk kaplama, diğer kısımlar sert plastik. Ancak kalitesiz bir plastik değil, o konuda endişelenmene gerek yok. G29 direksiyonun üzerinde ışıklı bir devir göstergesi var, T150'de bu yok. G29 direksiyon setinde toplam 18 tuş ve 1 rotary encoder mevcut. Şu kırmızı döndürülebilen kısımdan bahsediyorum. Bu rotary encoder F1 24, iRacing, AC Competizione gibi yarış oyunlarında yarış esnasında ince ayar yapmak için sıkça kullanılıyor. T150'de ise toplam 17 tuş var ve rotary encoder yok. Ayrıca pedal kısmına gelecek olursak G29'un pedalı çok daha başarılı. Özellikle fren pedalı çok iyi. Bunu sadece ben söylemiyorum, yarış pilotu Jason Tahincioğlu bu pedalları karşılaştırıyor ve G29 pedalının açık ara önde olduğunu söylüyor.

goalp

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Gökalp Arıcı
O bütçede Logitech G29 en çok tercih edilen seçenek çünkü 3 pedal ve 6+1 manuel vitesle birlikte alınabiliyor. Başlangıç için de gayet yeterli bir set. Ayrıca Logitech reklamını çok iyi yaptığı için bir çok Youtuber ve yayıncıda gördüğümüz bir set. Dolayısıyla herkes biliyor ve bu sayede de diğer setlere göre çok daha hızlı alıcı bulunabiliyor.

Bir diğer seçenek ise 2 veya 3 pedallı Thrustmaster T150. Bu setin direksiyon hissiyatı biraz daha iyi çünkü kayış+dişli yani hibrit sistem kullanıyor. G29 ise tamamen dişli bir sisteme sahip. Bu da biraz daha sesli ve T150'ye göre biraz daha tırtıklı çalışmasına sebep oluyor. Tırtıklıdan kastım direksiyonu çevirirken direksiyonun içindeki dişlilerin döndüğünü hissediyorsun. T150'de de biraz bu durum var ancak o kadar yok. Bu anlatılması zor bir durum ancak benim fikrimi soracak olursan ben olsam Logitech G29 tercih ederdim çünkü fiyat/performans açısından çok daha mantıklı bir set. Ayrıca G29'un piyasası T150'ye göre çok daha hareketli, yani G29'u çok daha kolay satarsın. Ayrıca ne kadar önemsiyorsun bilmiyorum ancak T150'nin yanında h-vites de olmayacak.

Daha da detaya inmek gerekirse G29'un direksiyon simidi suni deri kaplama. Yani çok daha gerçekçi bir hissiyat sağlıyor. T150'de ise mavi kısımlar kauçuk kaplama, diğer kısımlar sert plastik. Ancak kalitesiz bir plastik değil, o konuda endişelenmene gerek yok. G29 direksiyonun üzerinde ışıklı bir devir göstergesi var, T150'de bu yok. G29 direksiyon setinde toplam 18 tuş ve 1 rotary encoder mevcut. Şu kırmızı döndürülebilen kısımdan bahsediyorum. Bu rotary encoder F1 24, iRacing, AC Competizione gibi yarış oyunlarında yarış esnasında ince ayar yapmak için sıkça kullanılıyor. T150'de ise toplam 17 tuş var ve rotary encoder yok. Ayrıca pedal kısmına gelecek olursak G29'un pedalı çok daha başarılı. Özellikle fren pedalı çok iyi. Bunu sadece ben söylemiyorum, yarış pilotu Jason Tahincioğlu bu pedalları karşılaştırıyor ve G29 pedalının açık ara önde olduğunu söylüyor.
Hocam bir kaç sorum olacak. G29 dişli sisteme sahip olduğu için çok sesli çalıştığı söyleniyor gece sıkıntı çıkaracak bir ses mi yoksa oda içinde duyulan bir ses mi? Ayrıca T150 Pro ile G29'un shifter'ını kullanan bir kaç insan görmüştüm böyle bir şey mantıklı olur mu? G29'un ikinci elleri 9.000 TL bandında yukarıdaki ilandaki T150 PRO ise 9.500 TL bunlardan hangisi daha fiyat performans olur? Son sorum ise T150 PRO pedalı ile G29 pedalı olacak. İkiside hemen hemen eşit gibi yorumlar gördüm internette. Sizce hangisi daha iyi ya da gerçekten eşitler mi?

Emir Aydın

𝒞𝒾𝓃𝑜
Moderatör
En İyi Cevap
100
Dahası  
Reaksiyon skoru
32,079
İsim
Emir Aydın
Instagram
emir.aydin41
Steam
https://steamcommunity.com/id/emiraydintr/
Discord
Emir Aydın#8540
Hocam bir kaç sorum olacak. G29 dişli sisteme sahip olduğu için çok sesli çalıştığı söyleniyor gece sıkıntı çıkaracak bir ses mi yoksa oda içinde duyulan bir ses mi? Ayrıca T150 Pro ile G29'un shifter'ını kullanan bir kaç insan görmüştüm böyle bir şey mantıklı olur mu? G29'un ikinci elleri 9.000 TL bandında yukarıdaki ilandaki T150 PRO ise 9.500 TL bunlardan hangisi daha fiyat performans olur? Son sorum ise T150 PRO pedalı ile G29 pedalı olacak. İkiside hemen hemen eşit gibi yorumlar gördüm internette. Sizce hangisi daha iyi ya da gerçekten eşitler mi?
Force Feed Back ayarına bağlı olarak ikisi de gece kullanıldığında oda dışına ses verir. Özellikle Dirt Rally veya drift oyunlarında ses kaçınılmaz diyebilirim. Zaten Dirt Rally'de zemin genelde toprak-çakıl olduğu için direksiyon titriyor ve baya ses çıkartıyor. Elbette o ayarı azaltabilir veya kapatabilirsin ancak bu kadar gerçekçiliği azaltır. Sonuç olarak G29 biraz daha sesli çalışır diyebiliriz çünkü tamamen dişli bir sisteme sahip. Ancak T150'ye de sessiz diyemeyiz. G29 daha çok takırtı sesi çıkartırken T150 içindeki motorun dönüş sesini veriyor. Şu videodan kendin de dinleyebilirsin.

İkinci elde satılan dönüştürücüler sayesinde Logitech vitesini direkt bilgisayara takarak kullanabiliyorsun. Bu dönüştürücüleri genelde Arduino ve 3D yazıcı ile yapıyorlar. Daha önce bu dönüştürücülerden kullanmadım ancak aynı mantıkta yapılan viteslerden kullanmıştım ve bazı oyunlarda uyumsuzluk sorunu yaşamıştım. Dolayısıyla pek tavsiye etmem. Örneğin;

2000 TL'ye Logitech vites+1000 TL'ye dönüştürücü almak yerine direkt 4000 TL'ye Thrustmaster'ın kendi TH8S vitesini almayı düşünebilirsin. Logitech vitesine göre fazladan 1 ileri vitesi var ve vitesi geriye atmak çok daha kolay. G29'da vitesi geri atmak için vites kolunu aşağı doğru bastırıp 6. vitesin yerine çekmek gerekiyor, o şekilde geri vitese geçiyordu. TH8S'te ise geri vites için ayrı bir yol var. Ayrıca bu vites direkt bilgisayara bağlandığı için tüm direksiyon setleriyle uyumlu. Örneğin;

H-vites benim için önemli değil veya sonra da TH8S vites alabilirim diyorsan T150 tercih edebilirsin. Dediğim gibi direksiyon hissiyatı olarak aslında daha iyi bir set. Ancak bana soracak olursan benim için vites önemli, dolayısıyla ben olsam G29 seçerdim. Sonradan vites ekleyebileceksem T150 tercih ederdim.

Pedalların birbirlerine göre artı ve eksileri var. G29'un pedalının freni çok daha iyiyken T150'nin yanında gelen T3PA'nın fren pedalı konik mod olmadan çok kötü. Bana soracak olursan konik mod olsa da G29'dan iyi bir fren pedalı değil. Yani G29 fren pedalı olarak kesinlikle çok daha önde. Gaz pedalı olarak ise T3PA bir tık daha iyi denilebilir ancak bu kişiden kişiye göre değişir. Pistlerde iyi süreler atmak için özellikle ABS olmayan araçlarda fren pedalı çok önemli. F1 24 oynayacaksan o araçlarda ABS bulunmadığını biliyorsundur. Yani lastikleri kitlemeden fren yapmak çok önemli.

Isofyan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,066
İsim
Yunus
İlgilendiği Kategoriler
Teknoloji, yazılım, bilgisayar ve telefon
g29 almıştım dediğin gibi aşırı gürültülü bi ses yoktu ets oynuyordum asetto falan. Ayrıca arkadaşın dediği gibi piyasası diğer modellere göre çok daha hızlı bilinen edilen model. sarı sitede çok rahat bulursun az kullanılmış ben 9250ye vermiştim zamanında

Top Bottom