O bütçede Logitech G29 en çok tercih edilen seçenek çünkü 3 pedal ve 6+1 manuel vitesle birlikte alınabiliyor. Başlangıç için de gayet yeterli bir set. Ayrıca Logitech reklamını çok iyi yaptığı için bir çok Youtuber ve yayıncıda gördüğümüz bir set. Dolayısıyla herkes biliyor ve bu sayede de diğer setlere göre çok daha hızlı alıcı bulunabiliyor.
Bir diğer seçenek ise 2 veya 3 pedallı Thrustmaster T150. Bu setin direksiyon hissiyatı biraz daha iyi çünkü kayış+dişli yani hibrit sistem kullanıyor. G29 ise tamamen dişli bir sisteme sahip. Bu da biraz daha sesli ve T150'ye göre biraz daha tırtıklı çalışmasına sebep oluyor. Tırtıklıdan kastım direksiyonu çevirirken direksiyonun içindeki dişlilerin döndüğünü hissediyorsun. T150'de de biraz bu durum var ancak o kadar yok. Bu anlatılması zor bir durum ancak benim fikrimi soracak olursan ben olsam Logitech G29 tercih ederdim çünkü fiyat/performans açısından çok daha mantıklı bir set. Ayrıca G29'un piyasası T150'ye göre çok daha hareketli, yani G29'u çok daha kolay satarsın. Ayrıca ne kadar önemsiyorsun bilmiyorum ancak T150'nin yanında h-vites de olmayacak.
Daha da detaya inmek gerekirse G29'un direksiyon simidi suni deri kaplama. Yani çok daha gerçekçi bir hissiyat sağlıyor. T150'de ise mavi kısımlar kauçuk kaplama, diğer kısımlar sert plastik. Ancak kalitesiz bir plastik değil, o konuda endişelenmene gerek yok. G29 direksiyonun üzerinde ışıklı bir devir göstergesi var, T150'de bu yok. G29 direksiyon setinde toplam 18 tuş ve 1 rotary encoder mevcut. Şu kırmızı döndürülebilen kısımdan bahsediyorum. Bu rotary encoder F1 24, iRacing, AC Competizione gibi yarış oyunlarında yarış esnasında ince ayar yapmak için sıkça kullanılıyor. T150'de ise toplam 17 tuş var ve rotary encoder yok. Ayrıca pedal kısmına gelecek olursak G29'un pedalı çok daha başarılı. Özellikle fren pedalı çok iyi. Bunu sadece ben söylemiyorum, yarış pilotu
Jason Tahincioğlu bu pedalları karşılaştırıyor ve G29 pedalının açık ara önde olduğunu söylüyor.