goalp
80+
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 0
- İsim
- Gökalp Arıcı
- Konu Sahibi Konu Sahibi
Teşekkürler hocam. FFB boşluğu oluyormuş ama çok bir sıkıntı olacağını sanmam. 8 bin liraya vitessiz G29, 10 bin lirayada vitesli bir G29 buldum. Yakın bir zamanda ikisinden birini alacağım. T150 1080 derece ancak G29 900 derece çok bir farkı olacağını sanmıyorum. Vaktinizi ayırdığınız için teşekkürler.Force Feed Back ayarına bağlı olarak ikisi de gece kullanıldığında oda dışına ses verir. Özellikle Dirt Rally veya drift oyunlarında ses kaçınılmaz diyebilirim. Zaten Dirt Rally'de zemin genelde toprak-çakıl olduğu için direksiyon titriyor ve baya ses çıkartıyor. Elbette o ayarı azaltabilir veya kapatabilirsin ancak bu kadar gerçekçiliği azaltır. Sonuç olarak G29 biraz daha sesli çalışır diyebiliriz çünkü tamamen dişli bir sisteme sahip. Ancak T150'ye de sessiz diyemeyiz. G29 daha çok takırtı sesi çıkartırken T150 içindeki motorun dönüş sesini veriyor. Şu videodan kendin de dinleyebilirsin.
İkinci elde satılan dönüştürücüler sayesinde Logitech vitesini direkt bilgisayara takarak kullanabiliyorsun. Bu dönüştürücüleri genelde Arduino ve 3D yazıcı ile yapıyorlar. Daha önce bu dönüştürücülerden kullanmadım ancak aynı mantıkta yapılan viteslerden kullanmıştım ve bazı oyunlarda uyumsuzluk sorunu yaşamıştım. Dolayısıyla pek tavsiye etmem. Örneğin;
2000 TL'ye Logitech vites+1000 TL'ye dönüştürücü almak yerine direkt 4000 TL'ye Thrustmaster'ın kendi TH8S vitesini almayı düşünebilirsin. Logitech vitesine göre fazladan 1 ileri vitesi var ve vitesi geriye atmak çok daha kolay. G29'da vitesi geri atmak için vites kolunu aşağı doğru bastırıp 6. vitesin yerine çekmek gerekiyor, o şekilde geri vitese geçiyordu. TH8S'te ise geri vites için ayrı bir yol var. Ayrıca bu vites direkt bilgisayara bağlandığı için tüm direksiyon setleriyle uyumlu. Örneğin;
H-vites benim için önemli değil veya sonra da TH8S vites alabilirim diyorsan T150 tercih edebilirsin. Dediğim gibi direksiyon hissiyatı olarak aslında daha iyi bir set. Ancak bana soracak olursan benim için vites önemli, dolayısıyla ben olsam G29 seçerdim. Sonradan vites ekleyebileceksem T150 tercih ederdim.
Pedalların birbirlerine göre artı ve eksileri var. G29'un pedalının freni çok daha iyiyken T150'nin yanında gelen T3PA'nın fren pedalı konik mod olmadan çok kötü. Bana soracak olursan konik mod olsa da G29'dan iyi bir fren pedalı değil. Yani G29 fren pedalı olarak kesinlikle çok daha önde. Gaz pedalı olarak ise T3PA bir tık daha iyi denilebilir ancak bu kişiden kişiye göre değişir. Pistlerde iyi süreler atmak için özellikle ABS olmayan araçlarda fren pedalı çok önemli. F1 24 oynayacaksan o araçlarda ABS bulunmadığını biliyorsundur. Yani lastikleri kitlemeden fren yapmak çok önemli.