Ryzen 5 7500f
rx 7700xt
colorful 620 ana kart var
hiç bios güncelemedim işlemci güncellenirmi bi uygulaması falan varmı hem bios u hemde eğer varsa işlemciyi güncellersem daha yüksek fps alırmıyım 2k valo da 380 fps alıyorum ama normal değerleri 500 civarı yardımcı olursanız sevinirim
Hocam BIOS sürümünü güncellemek önemlidir çünkü sistem bileşenlerinin kararlı bir şekilde çalışmasını sağlar. Arkadaşın da dediği gibi sorunlu bir bios sürümü kullanmıyorsan fps artışı beklemen doğru olmaz. Bios güncellerken tek problem elektrik kesintisi. Kimi anakartta kurtarma var fakat senin kartta var mıdır bilmiyorum açıkçası.
Windows updateleri kontrol edin onları güncelleyin. (İsteğe bağlı ya da kalite adı altında olan updateleri atmanı tavsiye etmem) Sistemdeki tüm bileşenlerin driverlarını kontrol et ve bunları tek tek elle güncelle. Kimi uygulamalar var tüm driverları oto indiriyor ama asla tavsiye etmem onları.
Ben de AMD ekran kartı kullanıyorum. Ekran kartı sürümüm 24.8.1 de kullanıyorum çok uzun zamandır en son çıkan sürümü denedim fakat performansta azalma oldu.
Ayrıca bios'tan resize bar açmanı tavsiye ederim oyundan oyuna değişiklik gösterse de %15 civarı fps artışı olabiliyor.
Ekran kartı ayarlarında da gecikme önleme açık, image sharping etkin ve 80'de, doku filtreleme kalitesi performans ve son olarak yüzey biçim opt. etkin olarak kullanıyorum diğer hiçbir şeyi açmadım bunların hepsini yaparak fps artışı alabilirsin.
Son olarak yt'de windows performans ayarları olarak aratırsan yapman gereken 3 4 şey var onlar da biraz da olsa etki eder hocam.